Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Alpha


ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA
ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
(απομαγνητοφώνηση Alpha TV)
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Καλησπέρα σας. Δώδεκα μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο Alpha φιλοξενεί σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε στον Alpha.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Χαίρομαι που σας βλέπω.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Οι δημοσκοπήσεις μέχρι την Παρασκευή που επιτρεπόταν η δημοσίευση τους έδειχναν ότι έχετε κολλήσει σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20% και ότι αυτό κατά βάσιν οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δεν σας έχουν συγχωρήσει πώς από το όχι στο πρώτο μνημόνιο βρεθήκατε στο ναι στο δεύτερο.

Σαρκοζί: «Μην ψηφίσετε ... Ολανδρέου!»


Να μην ψηφίσουν «Ολανδρέου» προτρέπει ο Νικολά Σαρκοζί του Γάλλους ψηφοφόρους, παρομοιάζοντας τον αντίπαλό του, Φρανσουά Ολάντ, με τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και κάνοντας έμμεση αναφορά στην έλλειψη ικανοτήτων του δεύτερου για αποτελεσματική διακυβέρνηση μιας χώρας.

Η συγκεκριμένη μείξη ονομάτων έχει, προφανώς, ως ... πηγή έμπνευσης το σαρκαστικό «Μερκοζί», με το οποίο οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Σαρκοζί χλευάζουν την ταύτισή του με την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την ευθυγράμμισή του με όλες τις θέσεις που πρεσβεύει το Βερολίνο για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σαρκοζί, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τον όρο «Ολαντρέου» προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της χώρας του να μην ρίξουν την ψήφο τους στον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, αλλά να επιλέξουν το δικό του κεντροδεξιό κόμμα.

Το Προεκλογικό Φυλλάδιο της Άριας Αγάτσα

κλικ για μεγέθυνση

«Ο Αγών μου» του Χίτλερ επανεκδίδεται για πρώτη φορά στη Γερμανία


Το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» θα εκδοθεί στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, σε μια έκδοση με σχόλια, ανακοίνωσε το περιφερειακό κρατίδιο της Βαυαρίας, το οποίο κατέχει τα δικαιώματα.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ανακοίνωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από πολλές συζητήσεις, κυρίως με νομικούς, για να «απομυθοποιηθεί» το βιβλίο.

«Θέλουμε να δείξουμε καθαρά, σε ποιο σημείο το βιβλίο αυτό, με τις καταστροφικές συνέπειες, είναι παράλογο», είπε σχετικά με το έργο αυτό που αποτέλεσε τη βάση της πολιτικής της γενοκτονίας του Τρίτου Ράιχ.

Διεθνή παρέμβαση ζητούν οι Ελληνες της Χιμάρας για μεροληπτική αντιμετώπιση


Νέα πρόκληση από τα Τίρανα : Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια» Βασίλης Μπολάνος υπήρξε «απαράδεκτη και επιλεκτική» κατεδάφιση κτισμάτων και «χρήση απροκάλυπτης βίας κατά Ελλήνων της Μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας, από κρατικές υπηρεσίες, και οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες»!

Συγκεκριμένα δήλωσε από τη Χιμάρα, ο Βασίλης Μπολάνος ότι «συνεργεία της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών βρέθηκαν στις 19 Απριλίου στην περιοχή για αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων, έκαναν όμως επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής και προχώρησαν σε κατεδαφίσεις, χωρίς απόφαση, και για εκδικητικούς λόγους.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ - Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας, σήμερα, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Είναι ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος.

Εκφράζει τη βούλησή μας να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Να προτάξουμε την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού.

Εκφράζει, ακόμη, την έμφαση που δίνουμε στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η Πατρίδα μας στα εδάφη και τις θάλασσές της. Συνδέεται με την απόφασή μας να αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη – όπως ακριβώς έκανε και η Κύπρος – για να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη και την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ.

Προεκλογικό φυλλάδιο του Δημήτρη Πάχτα

κλικ για μεγέθυνση

Ο Πύρρος Δήμας επικεφαλής στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Όλα τα ονόματα


Ο Πύρρος Δήμας τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ολυμπιονίκης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, δέχθηκε πρόταση και απάντησε θετικά.

Η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου.

Στην τέταρτη θέση θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημιακού συστήματος της Πολιτείας Μέριλαντ ΗΠΑ, ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, Θεόδωρος Καρυώτης.

Συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ο εκδότης Γιώργος Κουρής


Στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού για μη απόδοση ΦΠΑ προσήχθη ο εκδότης Γιώργος Κουρής, με πρωτοβουλία του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Σύμφωνα με δήλωσή του, προσήχθη για 300 χιλιάδες ευρώ, ποσό για το οποίο -όπως είπε -έχει προχωρήσει σε ρύθμιση στις 30 Μαρτίου.

Εάν τα χρέη είναι ενεργά και αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ, ο εκδότης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για κακούργημα.

Πηγή: The Insider

Παρέμβαση Καραμανλή για τις εκλογές της 6ης Μαΐου


«Ζητούμενο η κυβερνητική σταθερότητα»


Παρέμβαση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά εν όψει των εκλογών έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η πρώτη του από το 2009. Ο κ. Καραμανλής τονίζει ότι ζητούμενο είναι η κυβερνητική σταθερότητα, ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης που θα φέρει σε πέρας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Καλαμάτα 24/04/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης και τον προγραμματισμό δράσης της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας αύριο Τετάρτη 25/04/2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» (αμφιθέατρο Νομαρχίας) θα πραγματοποιηθεί Νομαρχιακή Συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (Ν.Ε.Ε.Α.) διευρυμένη από τους υποψηφίους Βουλευτές Μεσσηνίας, Προέδρους και μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ο., κομματικά , αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής μας.

Η ενεργοποίηση όλων και ο αποτελεσματικός συντονισμός είναι η βάση της εκλογικής διαδικασίας .

Στις 6 Μαϊου αποφασίζουμε .

Η Ν.Δ. θέλει να τα αλλάξει όλα. Να γυρίσουμε σελίδα και να θεμελιώσουμε τη Νέα Μεταπολίτευση .