Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ο πρώτος υπολογιστής

Τμήματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του αρχαιότερου αναλογικού υπολογιστή

Τα 82 θραύσματα του Μηχανισμού που παρουσιάζονται στην έκθεση «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Θερμού Μαρία

Οταν το 1901 σύμιοι δύτες ανέσυραν από το ναυάγιο των Αντικυθήρων αυτό το παράξενο αντικείμενο, που αργότερα ονομάστηκε «Μηχανισμός των Αντικυθήρων», δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν περί τίνος επρόκειτο. Αλλά ούτε οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί που το εξέτασαν κατόρθωσαν να αντιληφθούν τη χρησιμότητά του. Πόσω μάλλον που η προσοχή όλων είχε επικεντρωθεί στο υπόλοιπο, μοναδικό φορτίο του πλοίου, το οποίο είχε ναυαγήσει περί το 60-50 π.Χ. μαζί με τα χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, τα μικρά γλυπτά, τα χάλκινα, γυάλινα και πήλινα αγγεία, τα κοσμήματα, τα νομίσματα, ακόμη και τμήματα κλινών.

Από διαβρωμένο χαλκό, με θαλάσσιες επικαθήσεις και με τα κομμάτια του ενωμένα σε συμπαγή μάζα, θα περνούσε απαρατήρητο για οκτώ μήνες ακόμη.

Η.Κασιδιάρης: "Φέρτε την CIA και τη Mossad για να βρει τους βουλευτές που ψήφισαν Χρυσή Αυγή"!

«Οι 23 επικίνδυνοι βουλευτές που ψήφισαν ΧΑ να εντοπιστούν από τη CIA και τη MOSSAD, να συλληφθούν και να εξοριστούν πάραυτα στη Μακρόνησο»  σχολίασε καυστικά στο Τwitter o βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε η ψήφος 23 βουλευτών άλλων κομμάτων, στον υποψήφιο του κόμματος για την θέση του Ζ' αντιπροέδρου της βουλής, που όμως τελικά δεν εξελέγη.

Η Χρυσή Αυγή, με νέα ανακοίνωση σήμερα, επιτέθηκε κατά των υπολοίπων κομμάτων της βουλής, λόγω του αποκλεισμού του υποψηφίου της για τη θέση του Ζ΄ αντιπροέδρου, που πλέον μένει κενή.

Πηγή: DefenceNet

Μέσα σε όλα... η Βίκυ ζητά διαζύγιο από τον Άκη

Μετωπική σύγκρουση στις σχέσεις του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου με τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, έχει προκαλέσει ο εγκλεισμός τους στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον περασμένο Απρίλιο, για την υπόθεση των offshore εταιρειών, μέσω των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία ξεπλύθηκε «μαύρο χρήμα» από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το ζευγάρι έφτασε στα πρόθυρα του διαζυγίου, κυρίως μετά το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί, ακόμη και με την υποχρέωση της να βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Η νευρικότητα της Βίκυς φαίνεται ότι χτύπησε κόκκινο μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της καθώς έκρινε, ότι το δημόσιο συμφέρον μετράει περισσότερο από το συμφέρον του 5 χρονου παιδιού της, το οποίο η ίδια επικαλείται κατά κόρον.

Το τελευταίο αντίο είπαν στον Κώστα Καραθάνο συγγενείς και φίλοι


Στο Λαζάτι Βορ. Ηπείρου το 40-μερο μνημόσυνο

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καραθάνος από το Λαζάτι της Βορείου Ηπείρου, πατέρας του προέδρου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, Μπάμπη Καραθάνου.

Γεννήθηκε το 1924, σε μια οικογένεια με  πατριωτικές αξίες και αγώνες για την ιδιαίτερη Πατρίδα τις οποίες μεταλαμπάδευσε στην οικογένειά του, μεγάλωσε το γιο του στην Αθήνα  με αρχές και αξίες και τον κατείχε  το αίσθημα προσφοράς στην οικογένειά του, και στους συνανθρώπους του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 7/6/2012, στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι Αττικής, παρουσία πλήθους κόσμου, γνωστών, φίλων,

Έρχονται τα «χαράτσια»- Υπό στενό κλοιό τα νοικοκυριά

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ»

Αλλεπάλληλα θα είναι τα φορολογικά «χτυπήματα» που θα δεχθούν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια πολίτες αφού πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και αποστολής μιας σειράς εκκαθαριστικών που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρίτεκνες οικογένειες που διαπιστώνουν με το πάτημα του κουμπιού για την ηλεκτρονική αποστολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι πρέπει να πληρώσουν τριπλάσιο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από 23.500 που ίσχυε για το 2011.