Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κρήτη: Βρέθηκε μινωικό ναυπηγείο


Θα παρουσιαστεί σε συνέδριο για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 21/3

Το πρώτο μινωικό ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων πλοίων 50 μέτρων, θα παρουσιάσουν σε συνέδριο για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 21 Μαρτίου, ο ερευνητής δρ. Μηνάς Τσικριτσής και ο γεωλόγος Στέλιος Μανωλιούδης.

«Για την ανάπτυξη της μινωικής ναυτιλίας μέχρι τώρα στηριζόμαστε σε αναπαραστάσεις με εικόνες πλοίων που δείχνουν ποντοπόρα πλοία με 50 κουπιά τα οποία αντιστοιχούν θεωρητικά σε σκάφη μήκους 40 έως 50 μέτρα» αναφέρει ο κ. Τσικριτσής. «Η άποψη αυτή ενισχύεται με την εύρεση στην ακτή των Αγίων Θεοδώρων κοντά στο μινωικό μέγαρο του Νίρου Χάνι (Κοκκίνη Χάνι), ενός μεγάλου ναυπηγείου» προσθέτει.

Πρόσκληση για ημερίδα ΕΣΠΑ στην Ιερισσό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ, και με τα Σωματεία Επαγγελματιών Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Αμμουλιανής και Ουρανούπολης,
σας προσκαλούν στην

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 

που συνδιοργανώνουν με θέμα:

Δελτίο Τύπου του Δήμου Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Σιθωνίας χαιρετίζει με ικανοποίηση τη χθεσινή απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη, στη Νικήτη.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος ήταν χθες στην Αθήνα, όπου είχε σειρά επαφών για την εξέλιξη του ζητήματος. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Σιθωνίας εργάστηκε και υποστήριξε από την αρχή τη σοβαρή αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου και την προώθηση τουριστικών επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε η ευρύτερη περιοχή να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.