Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδέχεται μυστική διπλωματία με την Τουρκία ο Γ.Παπανδρέου! - "Mιλάμε οκτώ χρόνια εμπιστευτικά"!


Επικίνδυνα ... ειλικρινής ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, παραδέχεται μυστικές διαπραγματεύσεις Ελλάδος και Τουρκίας για το status quo του Αιγαίου, οι οποίες ξεκίνησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών το 2002.

Πρόκειται για τους περίφημους «γύρους διερευνητικών επαφών», οι οποίοι έχουν φτάσει αισίως τους 46 (!) ενώ σε απάντηση που δίνει σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή παραδέχεται ότι «το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι εμπιστευτικό και δεν κρατούνται πρακτικά»!

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δηλώνει ότι επί οκτώ χρόνια συζητούμε με την Τουρκία, πρακτικά τις απαιτήσεις της, αφού η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία πέρα από την απλή ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας και δεν τυρούνται πρακτικά συζητήσεων!

Το μεγαλομανές σχέδιο «Σκόπια 2014»


Με την τεράστιου κόστους και κιτς αισθητικής ανάπλαση της πόλης, ο κ. Γκρούεφσκι προκαλεί πολιτική και εθνοτική κρίση
Του απεσταλμένου μας στα Σκοπια Σταυρου Tζιμα
Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι ξύπνησε άγρια χαράματα. Στις 3 π.μ. τοπική ώρα κατευθύνθηκε με τη συνοδεία του στο κέντρο των Σκοπίων, όπου στην αριστερή όχθη του Βαρδάρη, έμπλεος εθνικής υπερηφάνειας, επόπτευσε την εγκατάσταση δύο γιγαντιαίων μπρούντζινων αγαλμάτων: του Γκότσε Ντέλτσεφ και του Ντάμε Γκρούεφ, ιδρυτών της Εσωτερικής Επαναστατικής Οργάνωσης VMRO τo 1893 στη Θεσσαλονίκη και εθνικών ηρώων του σλαβομακεδονικού στοιχείου, τους οποίους όμως διεκδικούν για λογαριασμό τους και οι Βούλγαροι.

Απώλεσε τον τσαμπουκά ο Παναγιώτης


Μετά την πολύ δύσκολη εβδομάδα που πέρασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξαιτίας της ρήξης των σχέσεών του με τη Ρηγίλλης και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απαίτησε και έλαβε επί πινακίου την κεφαλήν του Διονύση Ψωμιάδη, χθες πήρε μια βαθιά ανάσα.

Της Μαρούλας Πλήκα

Μαθαίνοντας ο νομάρχης ότι στη διεκδίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει απέναντί του τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη και μάλιστα αποδυναμωμένο, αφού αποτέλεσε την ύστατη επιλογή του Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με συνεργάτες του αναθάρρησε. Ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι από την κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά βγήκε με τσαλακωμένο προφίλ, αφού επλήγη ανεπανόρθωτα η εικόνα του αυτόνομου πολιτικού, που δεν υποκύπτει ούτε στις εντολές των εκάστοτε αρχηγών της ΝΔ.

Βότανα τα πολυχρηστικά


* Νεροκάρδαμο - Ο αγωνιστής κατά του καρκίνου

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι μειώνει τις τυχόν καταστροφές του DNA που μπορούν να μετατρέψουν τα κύτταρα σε καρκινογόνα. Πιο πλούσιο σε βιταμίνη C και από τα πορτοκάλια και υψηλότερης περιεκτικότητας σε σίδηρο από το σπανάκι. Δοκιμάστε το στις σαλάτες.

* Ρίγανη - Ο πολεμιστής των μικροβίων

Το συγκεκριμένο βότανο έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και μάχεται ενάντια σε κρυολογήματα και τη σαλμονέλα. Επίσης περιέχει αντιμυκητιακούς συντελεστές που βοηθούν στη βελτίωση της άφθας.

Εγκαίνια Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου (Video)

Εγκαίνια Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, την Κυριακή, τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία που είχε καταστραφεί από τη μεγάλη πυρκαγιά το 2005. Τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Στεφάνου ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών αναστήλωσης του Ναού που είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ που στο μεγαλύτερο μέρος τους δόθηκαν από τους πιστούς. Το υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδότησε για την αποκατάσταση του Ναού από την 10η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με 684.000 ευρώ, η Ιερά Σύνοδος προσέφερε 107.000 ευρώ, το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης 18.000 ευρώ, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους 20.000 ευρώ, η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα συγκεντρώθηκαν από το χριστεπώνυμο ποίμνιο καθώς η κινητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα των κατοίκων της Αρναίας, των εκκλησιαστικών αρχών, του Δήμου και πολλών άλλων φορέων υπήρξε μαζική και πρωτόγνωρη.