Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Πάτρα: Ντόρα- Σαμαράς, σημειώσατε 2


Κατάμεστο το γήπεδο της ΕΑΠ για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Ν.Δ.


Περισσότερα από 1.500 άτομα, βρέθηκαν στο γήπεδο της ΕΑΠ για να ακούσουν τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Η σύγκριση με τη συγκέντρωση της Ντόρας Μπακογιάννη, βγάζει νικητή των εντυπώσεων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Πάτρα, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατάφερε να κάνει μια ογκώδη και ενθουσιώδη συγκέντρωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» γνωστά στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων η Φωτεινή Πιπιλή, ο Σπήλιος Λιβανός, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Λένα Καλεντζώτη κ.α.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε ΜΜΕ της Πάτρας συνοδευόμενος από τον Νίκο Νικολόπουλο, Λένα Καλεντζώτη και Γιάννη Βερβίτα.

Πηγή: The Best News

Η ιστοσελίδα της Νομαρχίας Δράμας ΚΑΙ στα Τουρκικά


κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Για ποιό λόγο υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα και στα Τουρκικά;

Από τη Νομαρχία λένε ότι την έφτιαξαν γιατί κάποιοι Τούρκοι είχαν φύγει από την Δράμα και πήγαν στην Τουρκία στην ανταλλαγή των πληθυσμών.

Ε και;

Θέλουν λένε να ενημερώνουν τους απογόνους τους για το Νομό, για τουριστικούς λόγους.

Πάντως να θυμήσουμε ότι το όνομα του Νομάρχη Δράμας, Κωνσταντίνου Ευμοιρίδη είναι ανάμεσα στις 1000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπάρχουν και στην Τουρκία αντίστοιχες σελίδες στα Ελληνικά για τους Έλληνες που εκδιώχθηκαν βίαια από εκεί;

O Ρομπάι πρόεδρος της ΕΕ


Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Χέρμαν βαν Ρομπάι εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ βρετανίδα Κάτριν Άστον αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: Foreign Press

Ένταση και παρ' ολίγον "θερμό επεισόδιο" πάνω από το Αιγαίο


Παρ' ολίγον «θερμό» επεισόδιο σήμερα στο Αιγαίο με ενεργοποίηση της «κόκκινης» γραμμής μεταξύ των επιτελείων Ελλάδας-Τουρκίας. Τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στις 1.30 στην περιοχή, η οποία είχε "κλείσει" εξαιτίας της άσκησης "Ιωνάς" μέχρι υψόμετρου δέκα χιλιάδων ποδών.

Πέταξαν σε ύψος 22 χιλιάδων ποδών, δηλαδή στο υψόμετρο στο οποίο πραγματοποιούνται εμπορικές πτήσεις. Όπως ανακοινώθηκε, τα τουρκικά μαχητικά ενεργούσαν "υπό Νατοϊκό σχεδιασμό και έλεγχο", γεγονός που οδήγησε στην ενεργοποίηση της απευθείας "κόκκινης γραμμής" μεταξύ των Νατοϊκών υποστρατηγείων της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ.

Η διέλευση κράτησε 5 λεπτά και στις 13:35 τα αεροσκάφη κινήθηκαν βόρεια της Λέσβου και εξήλθαν από το ελληνικό FIR νότια της Χίου, όπου ήταν και ο χώρος της άσκησης ΙΩΝΑΣ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Άμυνας έκανε τα δέοντα διαβήματα στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: Foreign Press

Κηδεύτηκε ο πατριάρχης των Σέρβων Παύλος

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συνόδευσαν τον πατριάρχη των Σέρβων, Παύλο, στην τελευταία του κατοικία. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο ναό του Αγίου Σάββα, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή δεκάδων αρχιερέων ορθόδοξων εκκλησιών απ' όλο τον κόσμο.Υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι ακολούθησαν την πομπή που μετέφερε τη σορό του πατριάρχη από τον καθεδρικό ναό, όπου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, μέχρι το ναό του Αγίου Σάββα, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στην κηδεία του πατριάρχη των Σέρβων παρέστησαν αντιπροσωπείες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Πατριαρχείων των Ιεροσολύμων, της Αλεξανδρείας και της Γεωργίας.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Ελασσόνας, Βασίλειος και την Εκκλησία της Κύπρου ο μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμου ακολουθίας, στο ναό του Αγίου Σάββα, η σορός του πατριάρχη μεταφέρθηκε στη μονή των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο προάστιο Ρακόβιτσα, 11 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι, όπου τελέστηκε η ταφή.

Στο Βελιγράδι, από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα άρχισαν να φτάνουν πιστοί από ολόκληρη τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία, την ΠΓΔΜ, την Κροατία και χώρες της δυτικής Ευρώπης για να παραστούν στην κηδεία του πατριάρχη Παύλου.


Ο πατριάρχης των Σέρβων Παύλος απεβίωσε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, σε ηλικία 95 ετών, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια.

Γεννήθηκε το 1914, σε ένα χωριό της Σλαβονίας - σημερινή Κροατία- και σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και από τους δύο γονείς. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου και το 1944 άρχισε να εργάζεται ως καθηγητής θρησκευτικών. Το 1946 εκάρη μοναχός και το 1948 χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος.

Το 1954 μετέβη στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσε δύο χρόνια αργότερα. Το 1957 διορίστηκε επίσκοπος Ράσκας και Πρίζρεν, αξίωμα που υπηρέτησε 33 χρόνια. Την 1η Δεκεμβρίου του 1990 εξελέγη, με μυστική ψηφοφορία, πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την επόμενη ημέρα ενθρονίστηκε στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι.

Πηγή: Foreign Press

Καταγγελία του Νεοκλή Σαρρή για τον Ισίδωρο Κούβελο


Ο Νεοκλής Σαρρής έκανε την καταγγελία κατά του συζύγου της υποψήφιας Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρας στο κανάλι HIGH στις 17/11/2009.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Νεοκλής Σαρρής είναι ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. δηλαδή έχει την σφραγίδα και τον τίτλο της παλαιάς Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γεωργίου Μαύρου και του Ιωάννη Ζίγδη.

Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτοί εκπροσωπούνε το κέντρο. Μόνο την οικογένεια τους εκπροσωπούν και κανέναν άλλο.

Περιμένουμε μία απάντηση για την καταγγελία αυτή, από την υποψήφια Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Ολόκληρη την εκπομπή με τον Νεοκλή Σαρρή μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ

Ο Νεοκλής Σαρρής κάνει έκκληση στους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Το βουντού συνεχίζεται


Εμείς πάντως είχαμε προτείνει ξεματιάστρα. Το βουντού ξανακτύπησε σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά.

Το πρωί ήταν να επιστρέψει στην Αθήνα με την πτήση των 8.30 από την Αλεξανδρούπολη. Ανέβηκε στο αεροπλάνο, κάθισε στη θέση του, δέθηκε και το αεροπλάνο απογειώθηκε. Αλλά δεν κατευθύνθηκε προς την Αθήνα.

Έκοβε βόλτες πάνω από την Αλεξανδρούπολη όπου τελικά επέστρεψε λόγω τεχνικού προβλήματος. Τελικά βρήκε άλλο αεροπλάνο επέστρεψε στην Αθήνα από όπου έφυγε αμέσως οδικώς για την Αιτωλοακαρνανία.

Πηγή: AntiNews

Αλλαγή στρατοπέδου για την Έλσα Φωτιάδου;


Οι... πιστοί της Ντόρας

Η Έλσα Φωτιάδου ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Κοζάνη στις τελευταίες εκλογές. Ακολούθως ήταν ένα από τα 50 στελέχη που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα της Ντόρας.

Η συμπαθέστατη όμως Έλσα δεν κρύβει ότι πλέον βρίσκεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Έδωσε το παρών τόσο στη συγκέντρωση στα Γιαννιτσά όσο και στο δείπνο που παρέθεσαν για τον Αντώνη στελέχη της Ημαθίας, στη Βέροια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια εμπλέκεται επιπλέον και στα οργανωτικά θέματα του στρατοπέδου Σαμαρά. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν όσοι όλοι την είδαν να απομονώνεται και να συζητά επί αρκετή ώρα με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο…

Εντύπωση προκαλεί η συνεχής τακτική του Αντώνη Σαμαρά σε όλες τις ομιλίες του να αποφεύγει να απαντά στις επιθέσεις που δέχεται από την Μπακογιάννη και τους υποστηρικτές της. Όλες οι ομιλίες του το Σαββατοκύριακο είχαν ένα σταθερό πλαίσιο: Ενότητα, Οργάνωση, ιδεολογία, αντιπολίτευση. Σε ήπιους, ενωτικούς τόνους. Πουθενά αιχμές, πουθενά επιθέσεις, πουθενά βολές.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι μάλλον παντελώς αβάσιμες οι συνεχείς αναφορές των δημοσιογράφων για πόλωση, κλίμα έντασης και εκατέρωθεν βολές.

Εδώ δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση. Η αντιπαράθεση θέλει δύο. Εδώ δεν έχουμε αντιπαράθεση μερών. Έχουμε το ένα μέρος να αντεπιτίθεται και το άλλο να αγνοεί σταθερά τις όποιες βολές. Μιλώντας σταθερά για πολιτική, ιδεολογία και μέλλον…

Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη και μάλλον μπερδεύουν την κατάσταση όσοι επιμένουν σε άλλες προσεγγίσεις.

Άλλοι αφήνουν αιχμές και άλλη δηλώνουν: "Το πρόβλημα δεν είναι να σηκώσουμε τους τόνους στο εσωτερικό της Ν.Δ. Δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο. Το ζητούμενο είναι να σηκώσουμε τους τόνους της αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ! Δεν θέλω να νικήσω ένα άλλο κομματικό υποψήφιο. Θέλω να νικήσω την ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Κι αυτή θα τη νικήσουμε όλοι μαζί! Στις 29 Νοεμβρίου!" (απόσπασμα ομιλίας Αντώνη Σαμαρά στη Βέροια)

Πηγή: Hellas - Macedonia - Thessaloniki

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Αλώβητος φαίνεται να βγαίνει ο Αντώνης ύστερα από την στήριξη του Άρη στη Ντόρα !!!

Πηγή: Το Γρέκι

Κεραυνοί από Δημητροκάλλη κατά Ντόρας

Ο Γ. Δημητροκάλλης σε ομιλία του τότε προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη (Φωτογραφία αρχείου)

Ευθείες βολές κατά της Ντ. Μπακογιάννη εξαπολύει το πρώην κορυφαίο κομματικό στέλεχος της ΝΔ κ. Γ. Δημητροκάλλης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Φαντομάς» που κυκλοφορεί σήμερα. Η γνώμη του κ. Δημητροκάλλη (πρώην γενικού διευθυντή και πρώην υπευθύνου οργάνωσης της ΝΔ) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς έχει θητεύσει επί σειρά ετών σε υψηλές θέσεις στη ΝΔ (επί προεδρίας του κ. Κ. Μητσοτάκη) και ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στη ΝΔ.

Στο βαρυσήμαντο άρθρο του υπογραμμίζει για την κυρία Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ντόρα έχει εθιστεί στις παλαιές κομματικές αντιλήψεις, κατά τις οποίες ο ρόλος των μελών ενός κόμματος περιορίζεται στο χειροκρότημα, στην υπογραφή στήριξης και στην ψήφο τους για την αναρρίχηση στην προεδρία του όποιου επίδοξου διεκδικητού της».

Για τον κ. Σαμαρά σημειώνει: «Ο Αντώνης, γέννημα θρέμμα των οργανώσεων της ΝΔ, αγωνιστής στις τάξεις τους από νεαρός, εκτιμήθηκε και καθιερώθηκε πολιτικά από τον Ε. Αβέρωφ και έγινε στη συνέχεια ο αγαπημένος και φέρελπις επιτελής του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον αντιμετώπιζε σαν παιδί του και ως μελλοντικό διάδοχό του.

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες της ΟΝΝΕΔ, αφιερώθηκε δυναμικά στην πολιτική δράση, αγαπήθηκε για την αγωνιστικότητά του από τη βάση, και η ηγεσία τού εμπιστεύτηκε, από πολύ νέο ακόμη, το αξίωμα του υπουργού σε σημαντικά υπουργεία, όπως της Οικονομίας και των Εξωτερικών, στα οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο του». «Είναι ο μόνος» -συνεχίζει ο κ. Δημητροκάλλης- «που μπορεί, ίσως, να καλλιεργήσει σε βάθος την επιφανειακή ενότητα που πέτυχε ο Κ. Καραμανλής αμβλύνοντας τους διαχωρισμούς και η οποία του επέτρεψε να προεδρεύσει σταθερά στο κόμμα επί 12 χρόνια».

Το πρώην ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ μάλιστα απορρίπτει τα όσα εμπαθή λέγονται από μερίδα βουλευτών της ΝΔ για τα γεγονότα του '93 με το εξής αφοπλιστικό επιχείρημα: «Ο Ν. Κακλαμάνης έβαλε τη δεύτερη υπογραφή για την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης και τίποτα δεν εμπόδισε τους Αθηναίους να τον εκλέξουν ως δήμαρχό τους και την Ντόρα να τον θεωρεί επίλεκτο σύμμαχό της, επειδή οι δικές του σκοπιμότητες τον οδήγησαν τώρα να υποστηρίζει την υποψηφιότητά της».

«Είναι η ώρα που καλούνται τα μέλη της ΝΔ και όχι η κοινωνία» -καταλήγει ο κ. Δημητροκάλλης- «να αποδείξουν ότι διαθέτει στο εσωτερικό της εκείνες τις δυνάμεις που θα τη μετεξελίξουν στο σύγχρονα οργανωμένο κόμμα, το οποίο ως ένας ελκυστικός καλορυθμισμένος ιδεολογικός χώρος θα κάνει τα μέλη της να νιώθουν περήφανα, θα προσελκύσει τους ανένταχτους του κέντρου και θα φθάσει να αντιπροσωπεύσει και πάλι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Πηγή: Έθνος

Προς Αντώνη Σαμαρά


Σχόλιο στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης:

Τα επιτελεία της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά επενδύουν σημαντικά στον τομέα των ανοικτών εκδηλώσεων και αυτό παρά το γεγονός ότι οι δύο συγκεντρώσεις δε θα γίνουν στον ίδιο χώρο.

Μάλιστα, οι φίλοι της κ. Μπακογιάννη θα επιχειρήσουν πιο τολμηρό βήμα, καθώς το Περίπτερο 16 είναι μεγαλύτερο από το συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Διαβάσαμε ότι έχει αποφασιστεί να μιλήσεις στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης.

Νομίζουμε ότι είναι πολύ μικρός χώρος για σένα. Γιατί δεν κάνεις την ομιλία σου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για να πάρουν απάντηση οι πάντες;

Είναι δυνατόν σε μία πόλη του 1,5 εκατομμυρίου όπως είναι η Θεσσαλονίκη που σε αγαπάει, να πας να μιλήσεις σε τόσο μικρή αίθουσα;

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε; Οι εντυπώσεις κερδίζονται από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες.

Μη μας πούνε ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, που κάποτε το είχε γεμίσει ο Καρατζαφέρης, έλεος δηλαδή.

To "Ιωάννης Βελλίδης" είναι το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, με χωρητικότητα 2.400 ατόμων.

Μα στην συγκέντρωση της Κατερίνης είχε περίπου τόσους ανθρώπους. Το να έρθει ο κόσμος και να βρίσκεται στον δρόμο
μέσα στο κρύο, δεν είναι λύση.

karamanlis.org

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα karamanlis.org έχει ενδιαφέρον...