Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ηµερίδα: «Ελαιόλαδο και Σωστή Διαχείριση» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Πολύγυρος, 3 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ηµερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο και Σωστή Διαχείριση» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο Συνεδριακό του Κέντρο, το απόγευμα του Σάββατο 1η  Ιουνίου 2013.

Στην ημερίδα με θέμα την «Ελαιόλαδο και Σωστή Διαχείριση» αναλύθηκαν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους εισηγητές, την κα Έφη Χριστοπούλου (Χημικό εμπειρογνώμονα της Κοινότητας, γευσιγνώστρια παρθένου ελαιολάδου, αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας _ ΔΣΕ) και την κα Μαρία Λαζαράκη (Χημικός -  expert γευσιγνώστρια ελαιολάδου και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας), οι σωστές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται από τους παραγωγούς της ελιάς, από τη συγκομιδή της έως την τυποποίηση του ελαιολάδου.

Ο κύκλος του πλούτου

γράφει ο  Αγγελος Αγγελίδης
(πρώτη δημοσίευση,  Κατερίνη 29-10-2012)

Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ δεν έπρεπε να είναι ντροπή και κόλαφος για μια Κοινωνία, για μια Χώρα, για ένα Κράτος.
Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ έπρεπε αντίθετα να είναι χαρά, να είναι ευλογία να είναι ένδειξη προόδου και οικονομικής ανάπτυξης για μια Κοινωνία.
Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ προέκυψε σαν ολοκληρωμένη συνισταμένη πολλών και ποικίλων συνιστωσών. Συνιστώσες που υφίστανται επιστημονικά και έχουν λογική εξήγηση απορρέοντας από πραγματικά οικονομικά στοιχεία.

Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ προέκυψε από την χρήση Υπερσύγχρονων Μηχανη-μάτων και Εργαλείων (κάποτε ο εργάτης γης όργωνε το χωράφι του με άροτρο που είχε μόνο ένα υνί και το έσερνε η αργοκίνητη αγελάδα,