Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στελλάκης Περπινιάδης - Οι δυο χήρες

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Αντώνη, έχετε καταλάβει ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά ότι στραβά αρμενίζετε;

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Εμείς είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο Πρωθυπουργό την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημά μου είναι να ξεμπλοκάρει, επιτέλους, η 6η δόση, η δανειακή σύμβαση, να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε αυτή την ώρα των διεθνών κρίσιμων στιγμών.

Ο Ατλας της Ενετικής Μεσσηνίας

Ο Ιταλός καθηγητής κ. Αντρεά Νανέτι

Μία σπουδαία ιστορική έρευνα του Ιταλού καθηγητή Αντρέα Νανέτι

Ο υψηλός στρατηγικός ρόλος που διαδραμάτισε η Μεσσηνία στην ενετική ναυσιπλοΐα και συγκεκριμένα δύο κοσμοπολίτικες πόλεις - κάστρα, η Μεθώνη και η Κορώνη, αναδεικνύεται μέσα από το έργο του ιταλού καθηγητή Αντρέα Νανέτι με τίτλο «Ατλας της Ενετικής Μεσσηνίας, Κορώνη - Μεθώνη - Πύλος και τα νησιά τους», το οποίο παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ στο Βυζαντινό Μουσείο από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, τα Κρατικά Αρχεία της Βενετίας και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Χάρτες, γκραβούρες και κυρίως σπάνια ντοκουμέντα από τις δύο περιόδους της Ενετικής Κυριαρχίας στην Ελλάδα (1207_1500 και 1685 _ 1715) περιλαμβάνονται σ΄ αυτό το έργο που αποτελεί τον καρπό 15ετούς έρευνας και μελέτης του συγγραφέα σε βιβλιοθήκες και αρχεία της Ελλάδας και της Ιταλίας,

Αναβάλλεται για αύριο στις 10 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Αποχώρησε ο Καρατζαφέρης


Αναβλήθηκε για αύριο στις δέκα το πρωί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Νωρίτερα οργισμένος αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Στο Προεδρικό παρέμειναν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος αναβολής της σύσκεψης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω είτε το Λουκά Παπαδήμο είτε τον Φίλιππο Πετσάλνικο είτε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο»

Video από την αποχώρηση του Καρατζαφέρη από το Προεδρικό Μέγαρο

Αποχώρησε εκνευρισμένος ο Καρατζαφέρης!


 Εκνευρισμένος αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μάκη Βορίδη και τον Πρέσβη Γ. Γεωργίου.

Είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ.Α.Π. και ο Αντώνης Σαμαράς, τους είχαν αφήσει να περιμένουν, ενώ οι 3 τους συνομιλούσαν σε άλλο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Δήλωσε επίσης ότι συμφωνούν μόνοι τους για το όνομα του νέου Πρωθυπουργού.

Λίγο πιο κάτω έκανε νέα δήλωση, ότι ήθελε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ οι άλλοι συμφώνησαν στον Πετσάλνικο...

Μεσσίες τα φαντάσματα του παρελθόντος;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Περάσαμε δέκα μέρες από τη ζωή μας παρακολουθώντας την μάχη εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο την προσπάθεια ολικής επαναφοράς του σημιτικού παρελθόντος.

Ό,τι ζήσαμε, εξακολουθούμε να ζούμε και πρόκειται να ζήσουμε στο επόμενο διάστημα δεν είναι μια απλή κυβερνητική κρίση.

Είναι η απόδειξη ότι το πολιτικό μας σύστημα μπορούσε να λειτουργεί μόνο για όσο διάστημα είχε στη διάθεσή του άφθονο χρήμα για να σκορπάει και να εξαγοράζει ψήφους.

Είναι η απόδειξη ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα συβαριτισμού καταργήθηκαν όλες οι αρχές της πολιτικής, αλλά και αυτή η ίδια η έννοιά της.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Οι Αρχαίοι Έλληνες τα είχαν πει όλα… «Ουκ ανδρός όρκοι πίστις, αλλ’ όρκων ανήρ»


Β.Παπαγεωργόπουλος: Αντί να πιέζουν οι Ευρωπαίοι τον Σαμαρά πέρα από τον λόγο του να βάλει και την υπογραφή του, θα ήταν καλύτερα να διαβάσουν Αισχύλο ο οποίος έλεγε:

«Ουκ ανδρός όρκοι πίστις, αλλ’ όρκων ανήρ»

Δηλαδή «Δεν είναι οι όρκοι απόδειξη αξιοπιστίας του ανθρώπου, αλλά η ποιότητα του ανθρώπου που ορκίζεται»…

Νωρίτερα... φέτος τα Χριστούγεννα στη Χαλκιδική


Μπορεί η ελληνική παράδοση να θέλει τον στολισμό πόλεων και σπιτιών ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά ένας οικισμός 1.100 κατοίκων στη Βόρεια Ελλάδα αποφάσισε να «φορέσει» νωρίτερα τα καλά του.

Κόντρα στον καιρό, που παραπέμπει ακόμη μάλλον σε φθινόπωρο παρά σε χειμώνα, την οικονομική κρίση, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, ο οικισμός Ταξιάρχη στο Νομό Χαλκιδικής, αποφάσισε να φέρει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ένα μήνα νωρίτερα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών Στέργιος Λυρτζής.

Έτσι, σήμερα, παραμονή του Πολιούχου και Προστάτη του οικισμού Αρχαγγέλου Μιχαήλ κι αμέσως μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού, στις 8.30 το βράδυ,

Η συνεισφορά της μπύρας στην κατασκευή των πυραμίδων

Με μπύρα πληρώνονταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι

Μαρία Θερμού

Οι αρχαίοι αιγύπτιοι... εργάτες, σύχναζαν σε «παμπ», όπως οι μεταγενέστεροί τους

Ήταν μια μακριά, δύσκολη μέρα στη δουλειά, αλλά ένα ποτό, σας περιμένει στο τέλος. Ραντεβού στο μαγαζί της γωνίας για μια μπύρα; Οχι! Στην Αίγυπτο του 2550 π. Χ. το ραντεβού θα δινόταν κάτω από τις πυραμίδες _που βρίσκονταν σε φάση οικοδόμησης_ αλλά το ποτό δεν θα άλλαζε. Και πάλι μπύρα θα ήταν!

«Πληρώνονταν σε ψωμί και μπύρα», λέει ο Δρ Πάτρικ ΜακΓκόβερν, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομοριακής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. «Όποιος δούλευε στις πυραμίδες κάτω από τον καυτό ήλιο χρειαζόταν σίγουρα μια κρύα μπίρα στη συνέχεια.

Μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανής χιονόπτωσης στη Θεσσαλονίκη

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν από πιθανή χιονόπτωση λαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διαδοχικές συσκέψεις.

Μετά την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα οργάνωσης, συντονισμού και λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών τα οποία απαρτίζουν το επιτελικό σχέδιο δράσης της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το διαθέσιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τα αποχιονιστικά μηχανήματα, τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό και την προμήθεια αλατιού.

Διόδια στην Εγνατία Οδό

ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Το... χέρι στην τσέπη θα βάζουν πλέον οι οδηγοί που κυκλοφορούν στην Εγνατία οδό, καθώς από αύριο, Πέμπτη, ένας νέος σταθμός διοδίων ξεκινά τη λειτουργία του στον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Εξάλλου, μέσα στον τρέχοντα μήνα, θα αρχίσουν να λειτουργούν ακόμα δύο σταθμοί διοδίων, ενώ άμεσα αναμένεται μείωση της τιμής των διοδίων στον Πολύμυλο.

Επίσημη πρώτη θα κάνουν αύριο τα διόδια στον Ιασμο Κομοτηνής, στην ανατολική πλευρά του αυτοκινητοδρόμου, αν και από σήμερα θα γίνουν δοκιμαστικές λειτουργίες του σταθμού. Μέσα στο μήνα θα λειτουργήσουν ακόμα δύο σταθμοί διοδίων, στη Νυμφόπετρα της Θεσσαλονίκης και στο Μαλακάσι Ιωαννίνων.

Βράβευση αριστούχων μαθητών


Oμάδα αριστούχων μαθητών από σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σερρών, βραβεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την Τράπεζα Eurobank EFG, σε ειδική εκδήλωση.
Οι Χαλκιδικιώτες μαθητές είναι:
1. Κυρομίτη Ελένη
(Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ορμυλίας)
2. Κωτάκη Μαρία (Γενικό Λύκειο Αρναίας)
3. Μανώλα Αικατερίνη (Γενικό Λύκειο Κασσάνδρας)
4. Μαστραλέξη Παναγιώτα (Γενικό Λύκειο Νέας Τρίγλιας)
5. Μπούλμπου Αρίστη (Γενικό Λύκειο Μουδανιών)
6. Ραμαδάνη Ιωάννα (Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σημάντρων)
7. Τοτικίδου Ευθυμία (Γενικό Λύκειο Πολυγύρου)

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων και τα διεθνή μέσα


Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες το βράδυ το πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για το όνομα του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα πρωτοσέλιδα μονοπωλεί η κρίση στην Ιταλία και η ενδεχόμενη παραίτηση του Μπερλουσκόνι, τα διεθνή μέσα αναφέρονται τόσο στο ελληνικό πολιτικό θρίλερ όσο και στην «εμπλοκή» του Λουκά Παπαδήμου.

Το πρακτορείο Reuters μετέδιδε το βράδυ της Τρίτης πως οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί «πιέζονται» να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία ενός πρώην κεντρικού τραπεζίτη, την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες και μαζί τους η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνιούν για μια άμεση λύση στο αδιέξοδο.

Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε επαφές με…εξωγήινους


Ο Λευκός Όίκος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αποδείξεις περί επαφής ανθρώπων με εξωγήινους, μετά από αιτήσεις στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι σε έναν πολύ απομακρυσμένο γαλαξία, αλλά διαβεβαίωσε χθες ότι δεν έχει καμία απόδειξη ότι έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους.

Αυτή η άκρως ασυνήθιστη ανακοίνωση από την πλευρά του Λευκού Οίκου δόθηκε στη δημοσιότητα από σύμβουλο του Ομπάμα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, σε απάντηση σε δυο αιτήσεις με υπογραφές μερικών χιλιάδων ανθρώπων που ζητούν την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου στο θέμα αυτό.

Θνησιγενής η νέα κυβέρνηση

ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ

astivaktaki@ekdotiki.gr

Οι παρενέργειες που εκδηλώθηκαν μόλις χτες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη συμμετοχή «γαλάζιων» πολιτικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και η σχεδόν οργισμένη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στην αξίωση των Ευρωπαίων εταίρων μας για γραπτές δεσμεύσεις απλώς επιβεβαίωσαν τις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ότι ο βίος της κυβέρνησης συνεργασίας είναι άδηλος, όπως και η επίτευξη των στόχων που καλείται να φέρει σε πέρας.

Μια σημαντική μερίδα στελεχών του κόμματος, παρακολουθώντας τις «κόκκινες γραμμές» που έβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τη συμφωνία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής,

Στα 50 τους ωριμάζουν οι θαλάσσιες χελώνες


Τουλάχιστον μισό αιώνα χρειάζονται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα – καρέτα για να ωριμάσουν!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σουόνσι στην Ουαλία, μια θηλυκή χελώνα θα ξεκινήσει να γεννά αυγά μετά την ηλικία των 45 ετών.

Η έρευνα αποκαλύπτει πόσα χρόνια περνούν μέχρι οι θαλάσσιες χελώνες να επιστρέψουν στην προστατευόμενη παραλία ωοτοκίας που γεννήθηκαν, για να γεννήσουν τα δικά τους αυγά.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Graeme Hays, επικεφαλής της έρευνας, το γεγονός ότι οι θαλάσσιες χελώνες αργούν πάρα πολύ να φτάσουν σε ώριμη ηλικία δείχνει ότι ο πληθυσμός τους δεν είναι τόσο ανθεκτικός όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Καταγγελία για επίθεση αλλοδαπών σε επιβάτες του ηλεκτρικού!


Βασίλης Γούλας

Χτύπησαν τουλάχιστον 15 άτομα και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ομάδα 15 αλλοδαπών επιτέθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε επιβάτες του ηλεκτρικού που είχαν επιβιβαστεί στον σταθμό των Κάτω Πατησίων με προορισμό τον Πειραιά, για να τους ληστέψουν.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στο protothema.gr λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ομάδα 15 ατόμων εμφανίστηκε στο σταθμό και μπήκαν σε ένα βαγόνι όπου άρχισαν να σπρώχνουν και να χτυπούν τους επιβάτες.