Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αναβάλλεται για αύριο στις 10 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Αποχώρησε ο Καρατζαφέρης


Αναβλήθηκε για αύριο στις δέκα το πρωί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Νωρίτερα οργισμένος αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Στο Προεδρικό παρέμειναν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος αναβολής της σύσκεψης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω είτε το Λουκά Παπαδήμο είτε τον Φίλιππο Πετσάλνικο είτε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο»

«Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς να παρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικοινωνιακές πρακτικές. Λυπάμαι πραγματικά» επανέλαβε δις ο κ. Καρατζαφέρης αποχωρώντας.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον λόγο της αποχώρησής του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με έντονό ύφος απάντησε «Ας το ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εάν θέλει».

Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι η σύσκεψη άρχισε χωρίς εκείνον ο οποίος βρισκόταν σε διαφορετικό γραφείο περιμένοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις των κκ Παπούλια, Παπανδρέου και Σαμαρά.

Νωρίτερα η γγ του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μετέχουν στη σύσκεψη των αρχηγών.



Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: