Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Ελλήνων για προσχώρηση Πολιτικής Άνοιξης στη Δημοκρατική Συμμαχία

Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία υπό το άγρυπνο βλέμμα της ακροδεξιάς τρόικας Βορίδη , Πλεύρη , Άδωνη.

Ένωσαν πλέον φανερά τις δυνάμεις τους για τον κρυφό πόθο της ολοκλήρωσης του οράματος της Ελλάδας των Μνημονίων και της εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας που είτε υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς είτε υπερψήφισε δύο φορές η Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι τραπεζίτες νοιώθουν πλέον ασφαλείς.

Οι Έλληνες γνωρίζουν πια τις προθέσεις τους

Τάλως, ο φύλακας της Κρήτης

Περιγραφή

Ηλιακός θεός που ξέπεσε σε ήρωα, είναι ο Τάλως, μας λέει ο Ησύχιος ο Αλεξανδρεύς. Λέει ότι Τάλως σημαίνει ήλιος, και υπάρχουν και άλλα στοιχεία που συνηγορούν στη θεώρηση αυτή. Η σχέση του με το χαλκό και με τη φωτιά, η περιφορά του γύρω από την Κρήτη σε κανονικά διαστήματα, τρεις φορές το χρόνο, δηλαδή και τις τρεις εποχές, σύμφωνα με το ημερολογιακό πρότυπο, που φυσικά είναι προσδιορισμένο από το ρόλο του ήλιου. Και επίσης η ιδιότητά του ως κριτή, όπως ο ήλιος βλέπει και κρίνει από ψηλά τις πράξεις των ανθρώπων.

Το Ρομπότ Τάλως ήταν ένα γιγάντιο πλάσμα με κορμί από μπρούντζο, πολύ γρήγορο και δυνατό, ''έμψυχος" φύλακας της Κρήτης. Είχε όμως ένα αδύναμο σημείο στο σώμα του. Ένα χάλκινο καρφί ήταν σφηνωμένο στο άκρο της μοναδικής του φλέβας, που ξεκινούσε από τον αυχένα και κατέληγε στον αστράγαλο του. Το μπρούντζινο σώμα του κρατιόταν ζωντανό από το ιχώρ, το ολύμπιο αίμα που έρεε μέσα στη φλέβα του.

Επισήμως ανακοινώθηκε η συμπόρευση Μπακογιάννη - Νέας Δημοκρατίας

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, δεν θα πούμε απολύτως τίποτα όμως.
Απλά τους γυρίζουμε την πλάτη. Αυτοί είναι το χθες και το αύριο δεν περιμένει...
Στη Νέα Δημοκρατία εντάχθηκαν Πλεύρης, Ανατολάκης και Βελόπουλος

«Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τις διαφορές για την Ελλάδα και να φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο κατά του λαϊκισμού», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοινώνοντας την εκλογική της συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, σε κοινές της δηλώσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. «Μας ενώνει ο κοινός αγώνας να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Νωρίτερα, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του κόμματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι οι πληγές του παρελθόντος είναι ανοικτές, ωστόσο, το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ μεγάλο.

Δώδεκα φοιτήτριες νεκρές από φονική βουτιά λεωφορείου στη Χειμάρρα

Στους 13 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο τροχαίο που σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή στη Χειμμάρα, όταν λεωφορείο με περίπου 50 φοιτητές κατέπεσε σε γκρεμό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι 12 φοιτήτριες του πανεπιστημίου "Αλεξάντερ Τζουβάνι" του Ελμπασάν και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ πάνω από 25 είναι οι τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που περνούσε από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ληστές «μπούκαραν» στην πολυκατοικία του Μιχαλολιάκου


Παρά τη φύλαξη από την αστυνομία

Ληστεία έγινε το Σάββατο 19 Μαΐου στην πολυκατοικία που διαμένει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος στην Πεύκη. Παρότι στην είσοδο υπάρχει περιπολικό που φρουρεί τον Μιχαλολιάκο επί 24ώρου βάσεως, οι ληστές μπήκαν στην πολυκατοικία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και έφτασαν μέχρι τον 4ο όροφο, όπου και παραβίασαν διαμέρισμα κάνοντας το φύλλο και φτερό, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη,. Το διαμέρισμα στο οποίο έγινε η διάρρηξη ήταν ακριβώς το διπλανό από αυτό που μένει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: lifo.gr

Καρατζαφέρης: "Άπαξ προδότης, πάντα προδότης"

Η υπόκλιση του Μιχαλολιάκου στη Ντόρα!

Mπορεί να συναντήθηκαν τυχαία έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, δεν παρέλειψαν όμως να ανταλλάξουν θερμή χειραψία.
Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι είχαν σήμερα αμφότεροι συνάντηση με τον κ. Πικραμμένο.

«Δημιουργία ξανά» και «Δράση» μαζί στις εκλογές

Κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης.

Την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά ανακοίνωσε μέσω twitter o Στέφανος Μάνος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πηγή: The Insider

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο.

Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποστήριζα μόνος μου αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη: ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Όχι μονομερής λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε, πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για άμεση ανάπτυξη της οικονομίας μας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είπα σήμερα στον πρωθυπουργό. Και προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω, ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου (Video)

Τί είπε ο Πάνος Καμμένος στον Π. Πικραμμένο (Video)

Η ΕΕ και οι εταίροι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι και όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζιτών, είπε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετέφερε την στήριξη του κόμματος στον κ. Πικραμμένο, εν όψει των ευρωπαϊκών συναντήσεων στις οποίες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Μάλιστα, του πρότεινε να υπάρξει άμεσα απελευθέρωση κονδυλίων για τα θέματα της ανάπτυξης, επιμένοντας ωστόσο, στην θέση του κόμματος για καταγγελία του μνημονίου.

Δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας

κλικ για μεγέθυνση

Έκθεση βιβλίου 24 - 27 Μαίου 2012:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο ΣΚΑΪ (Video)

Ανατροπή!!! Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπη ο Αχμέτ Ιλχάν;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ κοντά βρίσκονται σε συμφωνία ο Αχμέτ Ιλχάν και άνθρωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Ροδόπη, ώστε ο πρώην βουλευτής να συμπεριληφθεί πρώτος, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι σχεδόν σίγουρη και μένουν τα τυπικά για να κλείσει! Αν ο Αχμέτ Ιλχάν καταφέρει και κρατήσει τις δυνάμεις του στη Ροδόπη και η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σοβαρές απώλειες, τότε μιλάμε πρωτιά του κόμματος στη Ροδόπη!!! Αυτό κι αν είναι ανατροπή.

Πηγή: Piazza del Popolo

Γ. Καρατζαφέρης: Βερολίνο, ή συνιστώσες, το δίλημμα στις εκλογές

Το δίλημμα στις επόμενες εκλογές είναι «ή με τους πατριώτες ή με τους προδότες» σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Ποκραμμένο, τόνισε ότι είναι μια ιστορική καμπή για το έθνος, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε με εντολοδότες ούτε με προδότες αλλά μόνο με πατριώτες» και απέρριψε τα διλήμματα που τίθενται απο τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τα οποία χαρακτήρισε «ψευτοδιλήμματα».

«Τεμενάδες ή ψευτοτσαμπουκάδες, Βερολίνο ή συνιστώσες» είναι σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη τα διλήμματα που θέτουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και τόνισε ότι «περάσαμε πολλούς διχασμούς, δεν χρειαζόμαστε ακόμη έναν».

Η Επανάσταση στη Χαλκιδική - Ιστορικά για την Επανάσταση στη Χαλκιδική


Όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός έδωσε το σύνθημα της Εθνεγερσίας με την ύψωση της σημαίας της Επανάστασης, στη Χαλκιδική ο Κύρκος Παπαγεωργάκης, Πρόεδρος της κοινότητας Πολυγύρου και Βοεβόδας της Χαλκιδικής, συλλαμβάνεται με διαταγή του Μουτεσελίμη της Θεσσαλονίκης Γιουσούφ Μπέη και δολοφονείται άγρια τη νύχτα της 16ης προς 17η Μαϊου 1821.

Αυτή όμως η άγρια δολοφονία του Κύρκου Παπαγεωργάκη έγινε το έναυσμα για τον ξεσηκωμό των Πολυγυρινών, οι οποίοι κατέλαβαν το Διοικητήριο, σκοτώνοντας τον επικεφαλής της τουρκικής φρουράς Τούρκο αξιωματικό και 18 συνολικά Τούρκους πολιτοφύλακες. (Στο διοικητήριο του Πολυγύρου είχε την έδρα του ο εκάστοτε Καϊμακάμης σαν στρατιωτικός και πολιτικός διοικητής).

Ισθμός Κορίνθου: Βουτιά θανάτου έκανε νεαρή κοπέλα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ

Τέλος στη ζωή της έδωσε χθες μία νέα κοπέλα, που έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο.

Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν από τη θάλασσα τη σορό της γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πρόκειται για τον δεύτερο άνθρωπο που δίνει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον Ισθμό μέσα σε δέκα μέρες.

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Επιστήμη - Κλιματική Αλλαγή: Αρχαίο υπόγειο μεθάνιο συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας

Χιλιάδες τοποθεσίες στην παγωμένη Αρκτική από όπου το μεθάνιο, το οποίο είχε αποθηκευτεί κάτω από τους πάγους επί χιλιάδες χρόνια, βρίσκει πλέον διεξόδους για να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα εντόπισαν επιστήμονες. Επειδή πρόκειται για ένα «αέριο του θερμοκηπίου» πολύ πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα, η νέα ανακάλυψη ασφαλώς δεν αποτελεί καλή είδηση για την κλιματική αλλαγή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κέιτι Γουόλτερ Άντονι του πανεπιστημίου της Αλάσκα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι το παγιδευμένο έως τώρα μεθάνιο είναι πια σε θέση να δραπετεύει στον αέρα από διάφορα σημεία, καθώς οι πάγοι λιώνουν κατά τόπους λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας διαχρονικά.