Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία


Η ΠΓΔΜ και η Συρία, χθες, στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.

Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Ο... κρυμμένος μαύρος χρυσός


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Γεωλογικοί σχηματισμοί, που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για αποθέματα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχές της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, καταγράφηκαν από Ελληνες επιστήμονες που μελετούν την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου παρουσίασε χτες, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 19ου Συνεδρίου της Καρπαθοβαλκανικής Γεωλογικής Ενωσης που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, τα γεωλογικά δεδομένα και τα στοιχεία από τρεις λεκάνες απόθεσης, στην περιοχή της Θράκης, που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολυτεχνείου 29
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax  23710-22114
E-mail : nexalk@pasok.gr

Πολύγυρος 24-9-2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πρόγραμμα επισκέψεων υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, για Σάββατο 25 και Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στον αέρα...εξήντα χιλιάδες τόνοι ελιάς στη Χαλκιδική


«Οι εξευτελιστικές τιμές» που, όπως λένε οι καλλιεργητές της πράσινης ελιάς της Χαλκιδικής, δίνουν οι έμποροι, τους έχουν οδηγήσει στη μη συγκομιδή της παραγωγής τους, με κίνδυνο την ολοκληρωτική καταστροφή της.

Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, το κόστος παραγωγής για την πράσινη βρώσιμη ελιά φθάνει το 1,13 ευρώ το κιλό. Διεκδικούν 1,25 – 1,30 ευρώ το κιλό, ενώ οι έμποροι τους δίνουν 0,85 ευρώ για τις πιο χοντρές και 0,40 ευρώ για τις πιο ψιλές.

Οι Δασκάλες του Έθνους: Έλενα Φωκά - Χαρά Νικοπούλου


Οι δύο Δασκάλες του Έθνους, η Έλενα Φωκά και η Χαρά Νικοπούλου, σε αποσπάσματα από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, Αθέατος Κόσμος, της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου.

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πολυτεχνείου 29
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax  23710-22114
E-mail : nexalk@pasok.gr

Πολύγυρος 23-9-2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής διοργανώνει πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 25/9, ώρα 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλικράτειας με ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Από το Γραφείο Τύπου

Δηλώσεις Κυριάκου Βελόπουλου - Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας


ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23-09-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες»:

Για τα έργα της Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά με ασκήσεις και σχέδια «επί χάρτου» προσπαθεί ενόψει προεκλογικής περιόδου να δημιουργήσει ¨αίσθηση¨ δημιουργίας έργων για τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία.