Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μόλις το 0,5% της ελληνικής μειονότητας στη Αλβανία συμμετείχε στη απογραφή

Μόλις το 0,5% της ελληνικής μειονότητας συμμετείχε στη διαδικασία απογραφής στην Αλβανία, δήλωσαν εκπρόσωποι της ΚΕΑΔ, μετά την απόφαση για μποϊκοτάζ της διαδικασίας.

Όπως καταγράφει η απογραφή την εικόνα της ελληνικής μειονότητας, μόνο το 0,87% του πληθυσμού ή άλλως 24.361 άτομα δήλωσαν ότι έχουν ελληνική εθνική καταγωγή.

Εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας απηύθυναν έκκληση προς τους Έλληνες της Αλβανίας να μποϊκοτάρουν την απογραφή και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, μόλις το 0,5% της ελληνικής μειονότητας στη χώρα συμμετείχε στη διαδικασία.

Καμμένος: "Έχουμε να κάνουμε με σχέδιο διάλυσης των ΑΝ.ΕΛ"

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Για σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

«Όπως βλέπετε η Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει συμπαγής, παρουσία 18 βουλευτών. Δύο επέλεξαν το δικό τους δρόμο, ο ένας να πορευθεί για το όνειρο της νέας κεντροδεξιάς, όπως ο ίδιος έλεγε, και ακολουθώντας τον εκπρόσωπο των διαφωνούντων, που χθες παρακάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να ανοίξει την καρδιά και την μεγαλοσύνη του ώστε να τους δεχθεί πίσω» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στον κ. Μαρκόπουλο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΕ) και πρόσθεσε:

«Χριστούγεννα στον Πολύγυρο 2012» - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 & ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΩΡΑ: 20.00
«Τα χορευτικά του Λαογραφικού»
Οι καθιερωμένες εμφανίσεις των παιδικών χορευτικών ομάδων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, για δύο ημέρες.

Δόση 52,5 δισ.ευρώ από το Eurogroup

Την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup σε μια συνεδρίαση «express», η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν το πράσινο φως για να εκταμιευτεί η δόση προς την Ελλάδα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη δόση που εκταμιεύεται τη Δευτέρα θα ανέρχεται στα 34 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Αποχώρησαν από το κόμμα Κώστας Μαρκόπουλος και Γιάννης Κουράκος

Την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε ο βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα γραφεία του κόμματος, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Αποχωρεί και ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Κουράκος.

Ο κ. Μαρκόπουλος ενημέρωσε με επιστολή του ότι αποχωρεί από το κόμμα αφού δεν μπορεί «να ακολουθήσει τον βηματισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Την αποχώρησή του από το κόμμα του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε και ο Γιάννης Κουράκος. Από τη συνεδρίαση είναι επίσης απούσα η Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το κλίμα έντασης που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα με τη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίστηκε αμείωτο και χθες καθώς στην αλυσίδα των παραιτήσεων ήρθε να προστεθεί άλλος ένας κρίκος.

Στους -17 έπεσε ο υδράργυρος στη Φλώρινα

Στους -17 έπεσε ο υδράργυρος στη Φλώρινα στους -16 στην Πτολεμαΐδα και στους -13 στην Καστοριά. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Κεντρική Μακεδονία με τη θερμοκρασία στις Σέρρες στους -3.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί προκλήθηκαν προβλήματα λόγω του παγετού στην Περιφερειακή οδό. Στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, στο ρεύμα προς δυτικά, τρία ΙΧ ντελαπάρισαν. Από τα τροχαία υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Για αρκετή ώρα τα οχήματα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού,