Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στους -17 έπεσε ο υδράργυρος στη Φλώρινα

Στους -17 έπεσε ο υδράργυρος στη Φλώρινα στους -16 στην Πτολεμαΐδα και στους -13 στην Καστοριά. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Κεντρική Μακεδονία με τη θερμοκρασία στις Σέρρες στους -3.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί προκλήθηκαν προβλήματα λόγω του παγετού στην Περιφερειακή οδό. Στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, στο ρεύμα προς δυτικά, τρία ΙΧ ντελαπάρισαν. Από τα τροχαία υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Για αρκετή ώρα τα οχήματα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού,
καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας. Στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων προς τα χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας και εντός των οικισμών που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Στο νομό Κοζάνης ισχύει το ίδιο για τα τελευταία 12 χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου. Απαραίτητες είναι επίσης οι αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.) και Καστανερής - Λειβαδιών (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: