Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Αιγάλεω (Video)

Φίλες και φίλοι,

Είμαι συγκλονισμένος απ’ αυτόν τον απίστευτο κόσμο.
Εγώ ήλθα να σας δώσω μήνυμα νίκης. Και μου το δίνετε πρώτοι εσείς!
Αυτός είναι ο κόσμος της παράταξής μας. Αυτή είναι η νεολαία μας.
Όρθιοι! Μπροστά!
Για να ξαναφτιάξουμε μαζί την Ελλάδα – γιατί η Ελλάδα θα τα καταφέρει!
Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αλλά αυτό είναι και το μεγάλο μας χρέος.

6 Μαΐου, οι εκλογές έρχονται. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι.
Εμείς δεν φοβόμαστε το λαό. Άλλοι κρύβονται…

Ο όμορφος πουπουλένιος τύραννος

Καλλιτεχνική απεικόνιση του Yutyrannus, του μοχθηρού δεινοσαύρου που ήταν καλυμμένος με πούπουλα

O σαρκοβόρος Yutyrannus huali ήταν εξάδελφος του τυραννόσουρου

Θοδωρής Λαΐνας

Ενα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος φτερωτού δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στην περιοχή Liaoning στα βόρεια της Κίνας. Ο Yutyrannus huali ήταν γιγάντιος, σαρκοβόρος, ανήκε στην ίδια οικογένεια με τους Τυραννόσαυρους (τυραννοσαυροειδή) και έζησε περίπου 60 εκατομμύρια έτη πριν από τον βασιλιά των δεινοσαύρων, τον T. rex. Πρόκειται δε για το μεγαλύτερο σε μέγεθος ζώο με πούπουλα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

«Απαλή» μοχθηρότητα

Ομάδα ερευνητών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών εντόπισε τα απολιθώματα ενός ενήλικα Y. huali .

Αποχαιρετισμός στον αυτόχειρα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Λουλούδια και αφιερώσεις στο σημείο που έδωσε τέλος στη ζωή του ο Δημήτρης Χριστούλας.

Γραπτό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα

Με την ανάγνωση γραπτού μηνύματος του Μίκη Θεοδωράκη,

ξεκίνησε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (7.4.2012) η τελετή της πολιτικής κηδείας του 77χρονου αυτόχειρα φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα.

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής έστειλαν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον 77χρονο, που έβαλε «εμβληματικά» τέλος στη ζωή του, την Τετάρτη (4.4.2012) στην πλατεία Συντάγματος.

Γιαούρτια και αβγά κατά παρουσιαστή λόγω...Χρυσής Αυγής (Video)

Με γιαούρτια και αβγά εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων νεαρών στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1 και επιτέθηκε κατά του παρουσιαστή, επειδή σύμφωνα με το palmosipirou, εκείνος είχε φιλοξενήσει την περασμένη Πέμπτη τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής. Ο τίτλος της εκπομπής στην οποία ο παρουσιαστής Παναγιώτης Μπούρχας είχε φιλοξενήσει της εκπρόσωπο της Χ.Α ήταν «Εν Λευκώ».

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Τέτοιες ακραίες ενέργειες ενάντια στην δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης, όχι μόνο δεν πολεμούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά το μέτωπο του φασισμού, που προστατευόμενο και ίσως προβαλλόμενο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ διεκδικεί θέση στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί τους και εγείρουν προσχήματα κατασυκοφάντησης και χτυπήματος του κινήματος αντίστασης του λαού».

Πηγή: The Insider

Η Αγία Θεοδώρα Βάστας Αρκαδίας

Η νεαρή Θεοδώρα ζούσε σε ένα χωριό της Πελοποννήσου, τη Βάστα, λίγο έξω από τη Μεγαλόπολη. Από μικρή αγάπησε τον Θεάνθρωπο και Λυτρωτή Χριστό. Ήταν το μεγαλύτερο κορίτσι μιας πολύ φτωχής οικογένειας. Ο πατέρας της ήταν άρρωστος και ηλικιωμένος.

Κατά το Βυζάντιο, κάθε χωριό είχε τη δική του κοινωνική, διοικητική καθώς και στρατιωτική αρχή. Κάθε οικογένεια του χωριού όφειλε να προσφέρει έναν άντρα για το στρατό του κι αν αυτό δεν ήταν εφικτό, έπρεπε να καταβάλει χρήματα για τη μίσθωση ενός μισθοφόρου να την εκπροσωπήσει.

Ο ανήμπορος πατέρας της Θεοδώρας δεν ήταν ικανός ούτε να πολεμήσει, αλλά ούτε να δώσει το μεγάλο χρηματικό ποσό που απαιτείτο. Έτσι η Θεοδώρα που τότε ήταν μόλις 17 ετών, αποφάσισε να συμμετέχει η ίδια στον στρατό του χωριού, υποδυόμενη τον άντρα.