Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χαλκιδική: Πρόγραμμα προβολής με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ για το 2012


Προϋπολογισμός 200.000 ευρώ για την ανάδειξη της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού


Ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού ενεργοποιείται για την ανάδειξη του προορισμού

Πρόγραμμα δράσεων με προϋπολογισμό 200.000 για την ανάδειξη της Χαλκιδικής στην παγκόσμια τουριστική αγορά, θέτει σε εφαρμογή για το 2012 ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Χαλκιδικής. Σε συνέχεια των θετικών επιδόσεων τη φετινή χρονιά ο προορισμός, που παρουσίασε αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 5%-7% με τα έσοδα να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, έχει ήδη «κλείσει» τα συμβόλαια με tour operators για τη νέα χρονιά, ενώ πολλά ξενοδοχεία έχουν συμβληθεί και με διαδικτυακά sites κρατήσεων.

Οι τιμές έχουν διατηρηθεί «στα ίδια επίπεδα με ελκυστική τιμολογιακή πολιτική για τις προκρατήσεις», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γ. Τάσιος,

Κοινωνική στροφή ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου 28 βουλευτές


Έμμεση στήριξη στον πρωθυπουργό

Μεταξύ αυτών και ο Αργύρης Λαφαζάνης

Γιάννης Μακρυγιάννης

Πολιτικές για την ανακατανομή των βαρών της κρίσης, προς όφελος των αδύναμων, τον παραγωγικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας και την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η κίνησή τους, παρότι σε αυτή μετέχουν και διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική, ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον κ. Παπανδρέου και αντίβαρο στις εκδηλώσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας εντός του ΠΑΣΟΚ. Την πρωτοβουλία για το κείμενο είχαν οι βουλευτές Στάθης Κουτμερίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης.

Το πλήρες κείμενο και οι υπογραφές:

Το νερό της Γης έφτασε στον πλανήτη με κομήτες


Επιστημονική ανακάλυψη που βασίζεται στην ανίχνευση σωματιδίων νερού στην περιφέρεια πλανητικού συστήματος

Σωματίδια παγωμένου νερού ανιχνεύτηκαν για πρώτη φορά στην περιφέρεια ενός νεογέννητου πλανητικού συστήματος, εκεί που πιστεύεται ότι σχηματίζονται οι κομήτες. Η ανακάλυψη αποτελεί ισχυρή ένδειξη υπέρ της θεωρίας που θέλει το νερό της Γης να έφτασε στον πλανήτη με κομήτες, ή «βρόμικες χιονόμπαλες», όπως συχνά τους αποκαλούν οι αστρονόμοι.

Η Γη, όπως όλοι οι πλανήτες σε οποιοδήποτε πλανητικό σύστημα, σχηματίστηκε από τη σταδιακή συσσωμάτωση αερίων και σκόνης που περιφέρονταν γύρω από τον νεογέννητο Ήλιο.

Ψαχτήρι φωτογραφιών


Επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ mystamar@enet.gr

ΑΠΕΧΕΙ πολύ από τα κοινά ψαχτήρια και φιλοδοξεί να σας λύσει τα χέρια όσον αφορά το θέμα «πώς θα βρω την κατάλληλη φωτογραφία».

Ο λόγος για το www.ginipic.com, μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν, είναι πανεύκολη στη χρήση και θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες στις αναζητήσεις σας. Για να αποκτήσετε αυτό το διαμαντάκι, αρχικά κάνετε download και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση δίνετε τη λέξη- κλειδί και έχετε μπροστά σας δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα φωτογραφιών.

Τρεις εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγετε τα Τέμπη


Ερχόμενοι από Λάρισα προς Κατερίνη, πηγαίνετε στην Αγιά, από την Αγιά μπορείτε να στρίψετε είτε προς Μελίβοια, είτε προς Αγιόκαμπο

Αν επιλέξετε την διαδρομή προς Αγιόκαμπο συνεχίζετε και φτάνετε 1 χιλιόμετρο μετά τον Αγιόκαμπο και στρίβετε αριστερά προς Κάτω Σωτηρίτσα, συνεχίζετε και περνάτε την Βελίκα, φθάνετε στην Παλιουριά. Συνεχίζετε την επαρχιακή Οδό,

Τέμπη: Κλείνουν τα Τέμπη τον Νοέμβριο – Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες


Την περίοδο από 1 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα εισπράττονται διόδια στους Σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», η οποία εφιστά την προσοχή των χρηστών κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και ζητά την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί, για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Γκρούεφσκι: Μονομερείς πιέσεις της ΕΕ στο θέμα του ονόματος


Στόχος τους είναι η απαξίωσή μας ενώπιον της κοινής γνώμης, δήλωσε

Ευθείες βολές κατά της Διεθνούς Κοινότητας και κυρίως κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EE) για «άσκηση μονομερών πιέσεων» προς την ΠΓΔΜ, με στόχο να αποδεχτεί η χώρα «μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας, με οποιοδήποτε τίμημα», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο της χώρας, «ΜΙΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι, μοχλός των πιέσεων αυτών είναι οι διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ, η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου, και οι σχετικές αναφορές του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε,

Βροχή από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα


Οι «Ωριωνίδες» στο απόγειο το Σαββατόβραδο μαζί με τον Αρη

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες, που κάθε χρόνο διαρκούν από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Μάρτιος 2011 - Γ. Παπανδρέου: «Αν μείνω με 153 θα πάω σε εκλογές»


Στο πρωτοσέλιδο της στις 20 Μαρτίου του 2011 η Realnews που είχε αποκαλύψει ένα διάλογο που είχε ο Πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες.

«Αν καταψηφιστεί νομοσχέδιο ή μείνω με 153 βουλευτές και κάτω, θα προσφύγω αμέσως στις κάλπες» φέρεται να είπε ο Γ. Παπανδρέου σε στενή ομάδα συνεργατών του, ζητώντας μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ρεγγίνα Βάρτζελη να «διαρρεύσει» το σχετικό μήνυμα προς τους βουλευτές της.

Μετά την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλέον 153 βουλευτές.

Κλείνουν την οδό Γρ. Λαμπράκη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων


Την οδό Γρ. Λαμπράκη μπροστά από το Ειδικών Παθήσεων θα αποκλείσουν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια συρρίκνωσής του. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κλείσιμο του δρόμου, όπως αποφάσισε η γενική τους συνέλευση.

Παράλληλα, θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια σε επισκέπτες και περαστικούς για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν σε περίπτωση μείωσης των κλινών του νοσοκομείου, συγχώνευσης κλινικών, αλλά και μεταφοράς τους σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οπως επισημαίνουν, φοβούνται το ενδεχόμενο διάλυσης,

Στους 150 (συν… 3) βουλευτές το ΠΑΣΟΚ!

Γιάννης Μακρυγιάννης

Μετά και τη διαγραφή Κατσέλη

Δέκα διαφοροποιήσεις βουλευτών, που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτιά του στις εκλογές του 2009, μετρά “αισίως” το ΠΑΣΟΚ και υπό μία έννοια η τότε αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν υφίσταται πλέον. Κι αυτό διότι από τους 160, που είχαν εκλεγεί τότε έχουν μείνει 150, ως φυσικές παρουσίες, απλά τρεις από τους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική προτίμησαν – ή απλά έκαναν χάρη στην κυβέρνηση - να παραχωρήσουν στο κόμμα τους τις έδρες τους, αντί να ανεξαρτητοποιηθούν ή διαγραφούν όπως έγινε με τους υπόλοιπους επτά.

Θα μπορούσε ωστόσο κανείς να επισημάνει πολιτικά ότι δέκα βουλευτές που έστειλε ο ελληνικός λαός στη Βουλή, δεν είναι πλέον με το ΠΑΣΟΚ και άρα υφίσταται πολιτικό θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.