Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

O νεο-βυζαντινισμός του Φ.Φράγκου Vs Νεο-οθωμανισμoύ του Α.Νταβούτογλου!

Μία πραγματικά ριζοσπαστική θεώρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και της γενικότερης ύπαρξης του τουρκικού κράτους στην περιοχή περιλαμβάνεται στο βιβλίο  με τίτλο ''ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ'' του στρατηγού και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου.

Μα απλά λόγια στον νεο-οθωμανισμό της ισλαμικής  κυβέρνησης της Τουρκίας, αντιπαρατάσσει τον ... νεο-βυζαντινισμό ως μοντέλο ... διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας! Όπως ακριβώς το διαβάσατε: Νεο-βυζαντινισμός. Όπου η Τουρκία απλά παραδέχεται την ιστορική της ήττα και επιτρέπει την αυτοδιάθεση στους λαούς που κρύβονται θαμμένοι μέσα στα σωθικά της!

"Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς.

Χειροτονία Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού Θεοκλήτου


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Φώτο: Γιώργος Φερδής (Τρίπολη)

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σύρου Δωρόθεος, Ζιχνών Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κοζάνης Παύλος, Γόρτυνος Ιερεμίας, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας, Λαγκαδά Ιωάννης, Νικοπόλεως Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

Κύπρος: Παπάς τραγουδούσε σε νεκρό «ο κυρ Θάνος πέθανε»!

Σάλος από τα καμώματα Κύπριου ιερέα

Όσο και αν δεν το χωράει ο νους σας, είναι απολύτως αληθινό! Παπάς στην Κύπρο, όπως θα δείτε και στο βίντεο, χόρευε μπροστά από το φέρετρο ενός άνδρα!

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το sigma Κύπρου! Φαίνεται και ακούγεται πολύ καθαρά ένας ιερέας (Ο Θεός να τον κάνει...), ο οποίος αντί να ψάλλει το νεκρό, χορεύει και τραγουδάει το... "Ο Κυρ Θάνος πέθανε"!

Ο "ιερέας" είναι δυστυχώς αληθινός και δεν πρόκειται για φάρσα. Μάλιστα, όπως καταγγέλουν πολλοί, αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά σε άλλα που έχει κάνει και βιντεοσκοπήσει κατά καιρούς.

Ουκρανία: Καταδίκη φοιτήτριας που τηγάνισε αυγά πάνω στην Αιώνια Φλόγα (Videos)


Σε τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε μία Ουκρανέζα φοιτήτρια, επειδή τον Δεκέμβρη του 2010 είχε τηγανίσει αυγά πάνω στην Αιώνια Φλόγα, το μνημείο για τον Άγνωστο Στρατιώτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η 21χρονη φοιτήτρια Χάνα Σινκόβα βρήκε αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά κρίθηκε ένοχη για βεβήλωση μνημείου.

Η Χάνα Σινκόβα είναι μέλος μίας ριζοσπαστικής ένωσης νέων «Η αδελφότητα του Αγίου Λουκά» και ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους βετεράνους του πολέμου.

Θα χτυπήσουν οι σειρήνες την Τρίτη

Στο πλαίσιο της ΤΑΑΣ

Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012, κατά την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) , θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνάς, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για (60) δευτερόλεπτα  (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).