Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μυστικά για όλο το ηλιακό σύστημα ίσως κρύβει το δεύτερο «φεγγάρι» της Γης

You Tube/CC BY-SA
Ο 3753 Cruithne κινείται με τέτοιο τρόπο που η πορεία διαγράφει ένα περίπλοκο πεταλοειδές σχήμα, έτσι, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ημι-τροχιακός δορυφόρος της Γης.

 Νέες αποκαλύψεις για την ιστορία και την εξέλιξη του ηλιακού συστήματος υπόσχεται ο 3753 Cruithne, ο δεύτερος φυσικός δορυφόρος που ανακαλύφθηκε να περιφέρεται στη «γειτονιά» της Γης, μαζί με το φεγγάρι. Σε αντίθεση όμως με τη Σελήνη, η οποία είναι συνεχώς ορατή από τον πλανήτη μας, η ύπαρξη του 3753 Cruithne ήρθε στο φως μόλις πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα το 1997.

 Ο λόγος είναι πως δεν ακολουθεί μία ομαλή ελλειπτική γύρω από τον πλανήτη μας, σαν τη Σελήνη,

16 νησιά ζητά η Τουρκία σε Κεντρικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος!

– Δημοσιεύθηκε χάρτης με τις επίσημες τουρκικές διεκδικήσεις

Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο… θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι “Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”.

Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά (ιδού και ο χάρτης τους) τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.

Δολοφονήθηκε στη Μόσχα ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Νέμτσοφ - Video


Νεκρός από σφαίρες έπεσε στην Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής ο Μπόρις Νέμτσοφ, στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επί Γέλτσιν τη δεκαετία του 1990.

 Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Interfax, ανέφερε ότι άγνωστος πυροβόλησε τον Νέμτσοφ τέσσερις φορές στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο.

5 περίεργα ελληνικά μουσεία που αξίζει να γνωρίζετε

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Μπορεί τα φώτα να πέφτουν επάνω στα μεγάλα ελληνικά Μουσεία και κυρίως, τα αθηναϊκά, αλλά υπάρχουν πολλά μικρότερα «διαμαντάκια» στην ελληνική επικράτεια που αξίζει να γνωρίσετε.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στη Λέσβο ιδρύθηκε το 1994 κι έχει σαν βασικό του στόχο τη μελέτη, την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους του νησιού, το οποίο αποτελεί ένα διατηρητέο φυσικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση. Η έδρα του βρίσκεται στο Σίγρι, στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου δάσους και αποτελεί το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ίδρυσε η Ελληνική Πολιτεία.

Η «πνευματική εγγονή» του Κ. Καραθεοδωρή αποκαλύπτει τη ζωή του

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ ΜΙΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Προς τιμήν του, την Κυριακή 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από το σύνδεσμο φίλων Καραθεοδωρή και το δημοτικό μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή, πνευματικό μνημόσυνο για τα 65 χρόνια από το θάνατο του Ρεπορτάζ Δήμος Μπακιρτζάκης

Ήταν Θρακιώτης αλλά ανήκει σε όλους τους Έλληνες, ο σπουδαίος μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Στην πόλη μας λειτουργεί μουσείο που παρουσιάζει ένα μέρος της ζωής και του σπουδαίου έργου του Έλληνα μαθηματικού. Είναι ένα μουσείο το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επισκεπτών της πόλης μας. Προς τιμήν του, την Κυριακή 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από το σύνδεσμο φίλων Καραθεοδωρή και το δημοτικό μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή,