Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δολοφονήθηκε στη Μόσχα ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Νέμτσοφ - Video


Νεκρός από σφαίρες έπεσε στην Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής ο Μπόρις Νέμτσοφ, στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επί Γέλτσιν τη δεκαετία του 1990.

 Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Interfax, ανέφερε ότι άγνωστος πυροβόλησε τον Νέμτσοφ τέσσερις φορές στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο.



Άλλες ειδησεογραφικές πηγές, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι ο Νέμτσοφ, πυροβολήθηκε από αρκετούς άνδρες που βγήκαν από ένα αυτοκίνητο, την ώρα που προχωρούσε με μια γυναίκα κοντά στο Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι ο Νέμτσοφ οργάνωνε αντικυβερνητική διαδήλωση για την Κυριακή, ενώ λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Echo Moskvy είχε απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Πούτιν σχετικά με την ανατολική Ουκρανία.

«Η δολοφονία του Νέμτσοφ μοιάζει με συμβόλαιο θανάτου, θα μπορούσε να είναι προβοκάτσια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, που επικαλείται το Reuters.  Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε τη δολοφονία.



Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: