Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Β. Μαρκεζίνης: «Άρχισε να ενοχλεί η αλαζονεία των Τούρκων»


Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ πρέπει να δράσουν με ενιαίο και αποφασισμένο τρόπο, δηλώνει ο καθηγητής Β. Μαρκεζίνης.

«Άρχισε να ενοχλεί η αλαζονεία των Τούρκων. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στο χώρο της πολιτικής ηγεσίας Ελλάδος και Κύπρου καθιστούν ανέφικτη τη συντονισμένη δράση με σκοπό να κοπούν τα φτερά των Τούρκων», εκτιμά ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Κώστα Βενιζέλο.

Ο κ. Μαρκεζίνης, επικαλούμενος πληροφορίες, επισήμανε πως η τουρκική αλαζονεία έχει αρχίσει να ενοχλεί πολλούς Αμερικανούς και Βρετανούς -και μάλιστα, παρά την πανάκριβη προπαγανδιστική πίεση που ασκείται αυτήν τη στιγμή στους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον και τονίζει την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας Αθηνών, Λευκωσίας και Τελ Αβίβ.

Ονειρα και πιέσεις για νέα σαλέ και τελεφερίκ στον Ολυμπο


ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΠΡΙΟΝΙΑ»! ΡΩΣΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΦΙΛΕΤΟ 1.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Τελεφερίκ και νέα σαλέ ονειρεύονται ορισμένοι για τον Ολυμπο και τα εισηγούνται στους αρμοδίους, στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας για το «βουνό των Θεών», που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο όνομα της διευκόλυνσης ατόμων με κινητικά προβλήματα, προτείνεται να συνδεθεί η παραλιακή ζώνη κοντά στο Δίον, με το καταφύγιο «Πριόνια», που λειτουργεί σε υψόμετρο 2.400 μέτρων.

Κέντρο Τέχνης Σύνθεση - Νέα σχολική χρονιά νέοι στόχοι


Το Κέντρο Τέχνης "ΣΥΝΘΕΣΗ" ξεκιανάει τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς (2011 - 2012) την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με στόχο η φετινή χρονιά να είναι πιο δημιουργική απο την προηγούμενη.
Εγγραφές γίνονται καθημερινά 5:30 - 9:00 μμ.

Η Δ/νση και το προσωπικό της ΣΥΝΘΕΣΗΣ εύχονται καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους μαθητές.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!!!

Έπιασε δουλειά το τρυπάνι της Noble


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ

Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ξεκίνησε τη διαδικασία της γεώτρησης στο οικόπεδο «Αφροδίτη», στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, για ανεύρεση φυσικού αερίου. Η επιβεβαίωση της έναρξης των γεωτρήσεων έγινε από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης. Όπως ανέφερε ο κ. Κασίνης, οι εργασίες συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως και προχωρούν καλά.

Δήμος Πολυγύρου: Σύσκεψη για τα μαθητικά δρομολόγια


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50
  63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Πληροφορίες: Γιώργος Διαμαντουλάκης
Τηλέφωνο: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr   

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με θέμα τα μαθητικά δρομολόγια πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Πολυγύρου μεταξύ των αντιδημάρχων του δήμου προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Εν αρχή ην το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ


Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ»

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά.

To περιοδικό «Focus» βύθισε την Ακρόπολη! (Video)


Τον τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας;» έχει στο εξώφυλλό του το νέο τεύχος του Focus που κυκλοφορεί τη Δευτέρα και απεικονίζει τον Παρθενώνα βυθισμένο σχεδόν μέχρι το αέτωμα σε μία θάλασσα, από την οποία προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.

 Στους υπότιτλους του εξωφύλλου αναφέρεται: «Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη - τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση».

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στη Δ.Ε.Θ. (Video)

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στη Δ.Ε.Θ.


Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ:

Κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στη συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω οι ερωτήσεις που θα υποβάλετε να είναι σύντομα διατυπωμένες και να έχουν μόνο ένα σκέλος, για να λάβουν το λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι.