Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Άρια Αγάτσα και αποχωρεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή που απέστειλε απόψε στον πρόεδρο της βουλής, η βουλευτής Βοιωτίας 'Αρια 'Αγάτσα, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star Κεντρικής Ελλάδας, η επιστολή εστάλει λίγη ώρα πριν.

Πηγή: LamiaStar.gr

H τέχνη πάει Διαδίκτυο: Τρία ελληνικά μουσεία στην αναβαθμισμένη έκδοση του Google Art Project

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ένα από τα λίγα για τα οποία προσφέρεται δυνατότητα εικονικής περιήγησης 
Η Google επεκτείνει τη συλλογή της με έργα τέχνης: το Google Art Project, ένα πρόγραμμα για τη διαδικτυακή προβολή σημαντικών μουσείων από όλο τον κόσμο, επεκτείνεται και περιλαμβάνει πλέον εκατοντάδες εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

H αναβαθμισμένη έκδοση του Google Art Project φιλοξενεί πλέον 151 μουσεία από 40 χώρες, ωστόσο προσφέρει εικονικές ξεναγήσεις, με την τεχνολογία του Google Street View, μόνο για τα 46 από αυτά τα μουσεία.

Ένα από αυτά είναι το Μουσείο Ακρόπολης, στο οποίο οι χρήστες μπορούν πλέον να ξεναγηθούν με θέα 360 μοιρών από την άνεση του σπιτιού του. Μπορούν επιπλέον να απολαύσουν λεπτομέρειες των έργων από μικρή απόσταση χάρη στις γιγάντιες εικόνες των 2 Gigapixel.

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Χρήστου Πάχτα

Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.

Το προσωπικό αυτοκίνητο του δημάρχου είχαν αναποδογυρίσει άγνωστοι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια επεισοδίων και βρισκόταν έξω από το διοικητήριο του δήμου Αριστοτέλη.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι συγκλονισμένος.
Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος.
Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών.
Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε,
μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση.
Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.
Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον!
Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα!
Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

Συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος!

ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός 77χρονου άνδρα που έβαλε τέλος στη ζωή του λίγο πριν τις εννέα το πρωί στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος που βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ανάμεσα σε δένδρα, έβγαλε ένα περίστροφο και αυτοπυροβολήθηκε μία φορά στο κεφάλι.

Οι περαστικοί που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα. Η σορός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης": 3η Συνάντηση Χορωδιών της Χαλκιδικής

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’
Μαντώς Μαυρογένους 23, 542 49 Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310 32 38 39 και 31 88 40 Φαξ 2310 318840
Κινητό 6946 470157, email mkartsioti@gmail.com

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματισθεί το βράδυ του Σαββάτου 31-3-2012, η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, με ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ τα οποία τραγούδησαν πέντε χορωδίες της Χαλκιδικής: των Βασιλικών, με δ/ντή τον.Νίκο Μπερμπέρη, της Κρήνης, με δ/ντή τον κ. Αντώνη Κων/ντινίδη, του Μεταγγιτσίου, με δ/ντρια την κ. Φωτεινή Θεοδωρούδη-Βλάχου, της Νέας Τενέδου-Νέων Φλογητών, με δ/ντρια την κ. Χρύσα Καραμιχάλη και του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, με δ/ντή τον κ. Νίκο Καλαϊτζή.

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής - Έκθεση UITT 2012

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 4 Απριλίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Χαλκιδική συμμετείχε από 28 έως 30 Μαρτίου 2012 στην έκθεση UITT στο Κίεβο, εντός του stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στο Περίπτερο των 150τ.μ. του Ε.Ο.Τ. Συνεκθέτες στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. ήταν επίσης η Ρόδος, η Κρήτη και η Εύβοια. Αξιοσημείωτη ήταν και η μεγαλοπρεπής παρουσία της Τουρκίας. Η έκθεση γενικά ήταν πολύ περιορισμένη για τα δεδομένα μιας χώρας με το μέγεθος της Ουκρανίας.

Το Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος. Από την πλευρά των ξενοδόχων στο stand της Χαλκιδικής συμμετείχαν οι κύριοι Λασπάς και Τσιρωνάς.

Εικόνες χάους στην Βουλή- Επίθεση ΛΑΟΣ κατά Σηφουνάκη

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

Αφορμή μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής για την Θράκη

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Εικόνες χάους εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την κατάθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη μιας αλλαγής στο νομοσχέδιο για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, πριν την ψήφισή του επί του συνόλου. Το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί επί της αρχής και επί των άρθρων του ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η αλλαγή αυτή αφορούσε την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, τα οποία είχε προβλεφθεί να καταβάλλουν μόνον το 20% του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα. Ο κ. Σηφουνάκης προσέθεσε και τους χριστιανούς στην εν λόγω ρύθμιση και συγκεκριμένα τους κατοίκους της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Ενταση στην «αυλή» του Σαμαρά - Εντονο επεισόδιο Λυκουρέντζου - Μουρούτη

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου (δεξιά) και του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Γ. Μουρούτη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης

Αφορμή της αντιπαράθεσης η εικόνα του κομματικού μηχανισμού

Αρης Ραβανός

Εντονο φραστικό επεισόδιο, πρωτοφανές για κόμμα που ετοιμάζεται να δώσει σε λίγο διάστημα τη μάχη των εκλογών, μεταξύ του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου και του στενού συνεργάτη του κ. Αντ. Σαμαρά και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Γ. Μουρούτη σημειώθηκε αργά το πρωί της Τρίτης.

Η σύσκεψη των συνεργατών του κ. Σαμαρά στον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος, «τινάχθηκε» στον αέρα, αφού η ένταση μεταξύ των δυο ανδρών, κυριάρχησε και επισκίασε τη συζήτηση για την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ.