Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τάσος Μπουγάς: Μάνα Μακεδονία

Σοφία Βέμπο: Η θειά μ' η Αμιρσούδα

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου


12.00 Παράσταση στην παρέλαση

18.00 Επίσκεψη στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης

18.45 Επίσκεψη στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

19.30 Επίσκεψη στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης

20.15 Συνάντηση με φίλους και μέλη της ΝΔ στο Ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ»

Ρύπανση στη Χαλκιδική από τουρκικό πλοίο


Ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού, στη Χαλκιδική, από δεξαμενόπλοιο με σημαία Τουρκίας.

Ρύπανση, άγνωστης μέχρι στιγμής έκτασης, προκάλεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού, στη Χαλκιδική, όπου έπλεε το με σημαία Τουρκίας μικρό δεξαμενόπλοιο «Αβνατζίογλου 1», το οποίο με πλήρωμα 9 Τούρκους ναυτικούς είχε αποπλεύσει από λιμάνι της γειτονικής χώρας, ενώ ανέμενε οδηγίες από την πλοιοκτήτρια εταιρία για τον προορισμό του.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λ.Σ., από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι η ρύπανση προκλήθηκε από ρήγμα στις δεξαμενές του.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού, ενώ όπως δήλωσε ο Τούρκος πλοίαρχος, μετέφερε συνολικά 46 τόνους ντίζελ.

Για τη ρύπανση έχει ειδοποιηθεί τόσο ο εισαγγελέας όσο και ιδιωτική εταιρία απορρύπανσης.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν είχε πολύ κόσμο η Ντόρα στην Κατερίνη


Στην Κατερίνη μίλησε η Ντόρα σήμερα το μεσημέρι, αλλά παρόλη την κινητοποίηση η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου δεν γέμισε, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που τραβήχτηκε την ώρα που η επίδοξη αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται στο βήμα.

Πηγή: Πιέριοι

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στον Πολύγυρο


Με λαμπρότητα θα εορτασθεί στην πρωτεύουσα του νομού η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρόγραμμα του εορτασμού προβλέπει γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των δημοσίων κτιρίων ενώ στις 27 του μήνα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Αμέσως μετά μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο των ηρώων και θα καταθέσουν στεφάνια.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων της πολιτείας και της Χαλκιδικής. Μετά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου

Ο Σαμαράς είναι ακραίος. Θα ταίριαζε στον ΛΑΟΣ - Ιλχάν στο "Θέμα"


Ο Αχμέτ Ιλχάν, δηλώνει στο «Πρώτο Θέμα» πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αρχηγία της ΝΔ, καθώς θεωρεί πως έχει προσφέρει σημαντικό έργο στα θέματα που αφορούν την μειονότητα, από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών. Αντίθετα, δεν επιθυμεί να δει στο τιμόνι της παράταξης τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς «δεν ασπάζομαι τις ιδέες του στα μειονοτικά ζητήματα. Τον θεωρώ ακραίο. Πιστεύω πως κινείται προς τον ΛΑΟΣ και όχι προς την Κεντροδεξιά»

Συνέντευξη του μουσουλμάνου πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αχμέτ Ιλχάν στον Χρήστο Μπόκα για το «Πρώτο Θέμα»

-Μπορεί να μην καταφέρατε να εκλεγείτε βουλευτής, ωστόσο πήρατε από τους πρώτους θέση στις εσωκομματικές διεργασίες της Ν.Δ. Γιατί στηρίζετε την κυρία Μπακογιάννη;

"Στηρίζω την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη γιατί μου το ζήτησε η ίδια. Άλλωστε δεν θα ήθελα με τίποτε να αναλάβει πρόεδρος ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αναστείλω οποιαδήποτε δραστηριότητα μου στο κόμμα."

-Για κάποιους το γεγονός ότι στηρίζετε την κυρία Μπακογιάννη δεν είναι τόσο θετικό για εκείνη. Σας έχουν κατηγορήσει πολλοί για τις θέσεις σας, όπως π.χ. ότι η μειονότητα είναι «τουρκο-μουσουλμανική». Συμμετείχατε και σε επιτροπές της Τουρκικής Βουλής...

"Πριν από κάθε μου κίνηση ενημέρωνα το κόμμα μου. Ήταν όλα είς γνώσιν της Ν.Δ. Οι κατηγορίες εκείνης της εποχής ήταν προβοκάτσια από το τουρκικό προξενείο γιατί τους χαλούσα τα σχέδια. Μαύρο πρόβατο είμαι για την Τουρκία και όχι για την Ελλάδα."

-Γιατί δεν θέλετε τον κ. Σαμαρά;

"Δεν ασπάζομαι τις ιδέες του στα μειονοτικά ζητήματα. Τον θεωρώ ακραίο. Πιστεύω πως κινείται προς τον ΛΑΟΣ και όχι προς την Κεντροδεξιά. Έχει κακή μαρτυρία ο κ. Σαμαράς στη μειονότητα. Μάλιστα το 1991, που ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχε καταστρέψει θρησκευτικά μνημεία της μειονότητας. Από την άλλη στηρίζω την κυρία Μπακογιάννη για την πολιτική ισοπολιτείας που υιοθέτησε, όπως είχε. κάνει και ο πατέρας της ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πιστεύω ότι θα υποστηρίζει περισσότερο τη μειονότητα"

-Ή κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών τα τελευταία πέντε χρόνια. Τι έκανε για τη μειονότητα;

"Η κυρία Μπακογιάννη εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως μάθημα επιλογής στα δημόσια ελληνικά σχολεία της Δυτικής Θράκης και όχι μόνο στα μειονοτικά. Καθιέρωσε ποσοστό 5% για να εισαχθούν στο Ελληνικό Δημόσιο τα παιδιά της μειονότητας μέσω ΑΣΕΠ, ενώ έφερε και νόμο περί διοίκησης και διαχείρισης των βακουφιών, ο οποίος εκκρεμούσε 20 χρόνια. Στήριξε τη μειονοτική εκπαίδευση με υποδομές και εξοπλισμό. Παρείχε οικονομική στήριξη ώστε να έρθουν σχολικά εγχειρίδια από την Τουρκία στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Τέλος, δρομολόγησε το θέμα του μουφτή και αν δεν την προλάβαιναν οι εκλογές, σύντομα θα είχαμε την εκλογή και όχι τον διορισμό του θρησκευτικού μας ηγέτη. Η κυρία Μπακογιάννη άλλωστε ήταν υπέρ της κατάργησης της σαρίας. Να αφαιρεθούν δηλαδή οι δικαστικές αρμοδιότητες του μουφτή ώστε να μπορεί να εκλέγεται.”

Πηγή: NewsTime

Στην Κατερίνη μίλησε η Ντόρα Μητσοτάκη





κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη στα πλαίσια της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Μπακογιάννη μετέβη πρώτα στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής ΝΔ Πιερίας και κατόπιν μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο Κατερίνης. Μετά την ομιλία της ακολούθησε διάλογος μεταξύ Ντόρας και πολιτών.

Πηγή: Λευτεριά

Kατάληψη στο δημαρχείο Χορτιάτη για τη σχολική στέγη


Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, έκαναν το πρωί γονείς, μαθητές και δάσκαλοι 14 σχολείων της περιοχής. Διαμαρτύρονται για το μεγάλο πρόβλημα που όπως λένε αντιμετωπίζουν με τη σχολική στέγη.

"Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ο δήμος νοικιάζει καταστήματα και τα μετατρέπει σε τάξεις. Έχουμε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες, αίθουσες - αποθήκες και ημιυπόγεια εστιατόρια", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, Γιάννης Γαρυφάλλου.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να επαναλαμβάνουν την κατάληψη κάθε Δευτέρα προκειμένου να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Κατώτερη του αναμενομένου η συγκέντρωση της Ντόρας στο Κιλκίς


Ήταν αρκετός ο κόσμος που μαζεύτηκε στο "Κτήμα των Ευχών" σήμερα στο Κιλκίς, αλλά κατώτερος των προσδοκιών που καλλιέργησε το πολιτικό γραφείο του Κώστα Κιλτίδη, που ανέλαβε και την κινητοποίηση σε ολόκληρο το νομό και όχι μόνο...

Ήρθαν και τα γνωστά στελέχη της κυρίας Μπακογιάννη απο την Θεσσαλονίκη και μάλιστα ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η παρουσία του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ που σχολιάστηκε θετικά.

Χωρίς σημαντικές ειδήσεις κύλησε η βραδιά.

Αρκετοί ψηφοφόροι που ανήκουν στον σκληρό ιδεολογικό πυρήνα της Ν.Δ. και ψήφισαν Κώστα Κιλτίδη στις εκλογές, φαίνεται οτι δεν κατευθύνονται προς την επιλογή της Ντόρας για την αρχηγία της Ν.Δ....

Και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Ντόρας στο νομό...

Υ.Γ.
Ναί ήταν εκεί οι περισσότεροι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου καθώς και εκείνοι που ...κόπηκαν απο τον Κ.Καραμανλή...

Πηγή: taxalia

Φωτογραφίες από την χθεσινή συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα


κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Πάνω από 3.000 άτομα συμμετείχαν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά χθες μέσα (αλλά και έξω) από το κλειστό γυμναστήριο "ΤΕΝΤΑ" της Καλαμάτας.

Τρείς εκθέσεις στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο Ε. Βενιζέλος


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και για την επέτειο του «Όχι»

Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με θέμα: «Τα Απελευθερωτικά Κινήματα στη Μακεδονία από το 1821 μέχρι και την Απελευθέρωσή της» μαζί με άλλες δύο μόνιμες εκθέσεις, πραγματοποιήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι εκθέσεις εγκαινιάστηκαν στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και για την επέτειο του «Όχι» που άρχισαν από χθες στην πόλη. Μαζί με την περιοδική έκθεση ο υπουργός εγκαινίασε και τις εκθέσεις με τίτλο: «Ιστορικές Μνήμες από τη Νεότερη Ιστορία» και «Γκαλερί Ταγμάτων Αριστείας, Στρατιωτικών Μεταλλίων και Όπλων».

Στους δύο ορόφους του μουσείου εκτίθενται μεταξύ άλλων μοναδικά πολεμικά κειμήλια, ενθυμήματα από τα πεδία των μαχών, λάφυρα, όπλα, έντυπο υλικό και φωτογραφίες που αποθανατίζουν τις κακουχίες και τους νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού. Ξεχωρίζει η ελληνική σημαία - κειμήλιο που υψώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανήμερα της απελευθέρωσης, στις 26 Οκτωβρίου 1912, όταν μπήκε νικηφόρος στην πόλη ο ελληνικός στρατός.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη διπλή επέτειο, υπενθύμισε ότι το 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη εκτός από το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου διαθέτει και πλήθος άλλων μουσείων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτές, εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών αρχών, κ.α.

Πηγή: Αγγελιοφόρος