Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τις διερευνητικές επαφές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διερευνητικές επαφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είπα και το βράδυ της Κυριακής, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη.

Κι όπως δεσμεύτηκα, προσπάθησα να βρω λύση για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία.

Ως πρώτο κόμμα πήρα τη διερευνητική εντολή και επιδίωξα να συναντηθώ με τους πολιτικούς αρχηγούς κατά σειρά εκλογικής δύναμης των κομμάτων τους.

Η Ελληνική Αεροπορία απαντά στο αν μας ψεκάζουν!

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απαντάει και επισήμως αν μας... ψεκάζουν!

Σε σημερινό της δελτίο τύπου η Ελληνική Αεροπορία αναφέρει:

«Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής:

Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται

Κλίβανοι 8000 ετών στη Φθιώτιδα

Η ανασκαφή του κλιβάνου (δεξιά)

Το ενδιαφέρον εύρημα της Μέσης Νεολιθικής εποχής βρίσκεται στο Νέο Μοναστήριο Φθιώτιδας

Μαρία Θερμού

«Αρχικά περιμέναμε ότι επρόκειτο για μία κατασκευή, έναν κλίβανο. Καθώς όμως προχωρούσε το καθάρισμα και απελευθερωνόταν ο χώρος από τα χώματα που τον προστάτευαν τόσα χρόνια άρχισαν να ξεχωρίζουν περισσότερες επιφάνειες - επίπεδες, γωνιασμένες, με επάλειψη αλλά και κυρτές σαν μεγάλα πιθάρια γυρτά στο πλάι- πλιθιά, καθώς και οι γνωστές επιφάνειες πηλού με αποτυπώματα κλαδιών ή καλαμιών στην εσωτερική πλευρά τους. Ηταν φανερό, ότι δεν επρόκειτο για έναν μόνον κλίβανο αλλά για περισσότερους, τον έναν δίπλα στον άλλο». Η αρχαιολόγος Δρ Νίνα Κυπαρίσση περιγράφει παραστατικά το ενδιαφέρον εύρημα της Μέσης Νεολιθικής εποχής από την ανασκαφή της στη μαγούλα Ιμβρου Πηγάδι, που βρίσκεται στο Νέο Μοναστήριο Φθιώτιδας.

Ο Χαϊκάλης έκλεισε το τηλέφωνο στο διευθυντή του Σαμαρά!

Ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης αναδείχθηκε το μοιραίο πρόσωπο στην συνεννοήση μεταξύ της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κατά πληροφορίες, ο Αθανάσιος Μπούρας, γενικός διευθυντής της ΝΔ, κατ' εντολή του Αντώνη Σαμαρά, πήρε τηλέφωνο στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην άλλη άκρη της γραμμής, απάντησε ο γνωστός ηθοποιός και η στιχομυθία που ακολούθησε ήταν - χοντρικά - η εξής:

Ο κ. Μπούρας ζήτησε να μιλήσει με το γενικό διευθυντή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο κ. Χαϊκάλης άδραξε της ευκαιρίας να ξεσπαθώσει...

Τελικά αποτελέσματα Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση
Οι βουλευτές που εκλέγονται στη Χαλκιδική είναι:

Ευθύμης Καρανάσιος (ΝΔ)
Ιωάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ)
Αικατερίνη Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ) 

Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ

Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε μια ψηφοφορία αποδοκιμασίας της πολιτικής του Νικολά Σαρκοζί, με την κεντροαριστερά να επιστρέφει στα Ηλύσια Πεδία ύστερα από 17 χρόνια απουσίας και θα πρέπει να δώσει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική.

Οι Σοσιαλιστές πανηγυρίζουν ήδη τη νίκη στην πλατεία της Βαστίλλης, όπου έχουν στηθεί τεράστιες γιγαντοοθόνες. Εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών μίλησε για μία μεγάλη νίκη.

Αντίθετα, ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται πως ακύρωσε την προγραμματισμένη βραδινή συγκέντρωση στην πλατεία Κονκόρντ, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Δήμος Πολυγύρου: Θερινές άδειες πώλησης τσιγάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Μετά από την υπ’ αρ. 293/2-5-2012 απόφαση του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, ορίσθηκε ο αριθμός των θερινών αδειών πώλησης τσιγάρων που θα χορηγηθούν και φέτος, σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πολυγύρου. Με την ίδια απόφαση, που έχει σταλεί και αναρτηθεί στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πολυγύρου, καθορίστηκε και η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι 31 ΜΑΙΟΥ 2012 στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Διευκρινίζεται ότι και φέτος δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις, μέσω εκπροσώπων, εξουσιοδοτημένων ή μη προσώπων.

Πολύγυρος: Η cult είδηση της ημέρας - Κοπάδι έφαγε χασισόδεντρα


Σε σημείο από το οποίο διέρχονταν κοπάδια ζώων που πήγαιναν για βοσκή είχε καλλιεργήσει τη μίνι χασισοφυτεία του ένας 53χρονος στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Πρόβατα και κατσίκια... έφαγαν τα χασισόδεντρα αλλά ο καλλιεργητής δεν απέφυγε τη σύλληψη, αφού εκτός από αυτά καλλιεργούσε και παπαρούνες για την παραγωγή οπίου!

Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του, βρήκαν ακέραια τα δυο δενδρύλλια υπνοφόρου μήκωνος ύψους 60 εκατοστών τα οποία είχε φυτέψει μέσα σε πυκνή βλάστηση γύρω από το σπίτι και είχαν γλιτώσει από την επιδρομή του κοπαδιού που άφησε μόνο υπολείμματα από τα δέκα δενδρύλλια κάνναβης!

Δεν έγινε γνωστό το τι απέγινε με το κοπάδι...

Πηγή: ΣΚΑΙ

The Insider

Εμείς τα είχαμε πει από καιρό, αλλά ποιός άκουγε...

Αναδημοσίευση άρθρου μας, της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου 2012:
Προς Αντώνη Σαμαρά, αρχηγό της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης

Όλοι ζητάνε το κεφάλι του Σαμαρά στο πιάτο. Λες και ήταν αυτός ο αρχηγός της Ν.Δ. που έχασε τις εκλογές από τον Γ.Α.Π. Ζητάνε ευθύνες από αυτόν λες και κυβερνάει αυτός 2μιση χρόνια τώρα και όχι το ΠΑΣΟΚ... Από αυτόν που ήταν 10 χρόνια εκτός πολιτικής, όταν κάποιοι άλλοι τρώγανε το καταπέτασμα. Που είναι τα στελέχη της Ν.Δ. να τον στηρίξουν, όταν όπως λένε οι ίδιοι, δίνει ολομόναχος τις μάχες τώρα;

Αλλά κι εσύ Αντώνη καλά να πάθεις, με αυτούς που έχεις για συμβούλους. Καλύτερα να έπαιρνες απλούς περαστικούς διαβάτες για να δώσεις αυτές τις θέσεις. Αυτοί θα σε συμβούλευαν καλύτερα.

Ξέρουμε ότι η αυλή και οι αυλοκόλακες απομονώνουν τον ηγέτη και τον αποκόπτουν από τον κόσμο, όταν αυτός κυβερνάει. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η αυλή έφαγε τον ηγέτη πριν ακόμα κυβερνήσει.

Ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας τα θαλασσώσατε. Έχεις επαφή με το περιβάλλον; Διαβάζεις τι γράφουν τα ιστολόγια που σε στήριξαν; Δεν έχουν μείνει ούτε 5 ιστολόγια τώρα να σε υποστηρίζουν. Δεν σε προβληματίζει αυτό;

Στις εκλογές θα προβληματιστείς μια και καλή, αλλά θα είναι πολύ αργά και για εσένα και για το κόμμα σου, αλλά ας ελπίσουμε να μην είναι πολύ αργά και για την Ελλάδα...

Δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για το εκλογικό αποτέλεσμα


Ζήτησα ισχυρή εντολή. Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά. Σέβομαι το μήνυμά του… Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του Ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές Ανάπτυξης.

Αυτό για το οποίο εξ αρχής επιμέναμε, μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Κι εξακολουθούμε να επιμένουμε. Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αυξάνει τις ευθύνες της, μια που πλέον αποτελεί το μόνο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις: Την παραμονή στο ευρώ και την τροποποίηση πολιτικών του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη και ανακούφιση της κοινωνίας.

Στο 40,53% της Επικράτειας: ΝΔ 20,29% - ΣΥΡΙΖΑ 15,86% - ΠΑΣΟΚ 13,97%

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στο σύνολο της Επικράτειας και με καταμετρημένο το 40,53% των ψηφισάντων, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ 20,29%
ΣΥΡΙΖΑ 15,86%
ΠΑΣΟΚ 13,97%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,37%,
ΚΚΕ 8,33%,
Χρυσή Αυγή 6,85%
Δημοκρατική Αριστερά 5,99%
ΛΑΟΣ 2,89%
Οικολόγοι Πράσινοι 2,81%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,51%
Δημιουργία Ξανά 1,95%
Δράση 1,64%
Λοιπά 6,54%
Η αποχή φτάνει στο 37,52%

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ

Υπεραιωνόβιος ψηφοφόρος ετών… 111!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου ετών… 111 προσήλθε σήμερα το πρωί στο εκλογικό κέντρο Νυμφόπετρας του δήμου Βόλβης και άσκησε τα εκλογικά του καθήκοντα, αφήνοντας έκπληκτη την εφορευτική επιτροπή και τον δικαστικό αντιπρόσωπο, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μπροστά τους είχαν έναν υπεραιωνόβιο ψηφοφόρο.

Το απίστευτο είναι ότι ο κ. Χαράλαμπος δεν δέχτηκε καμιά βοήθεια για να ανέβει τις σκάλες του πρώτου ορόφου όπου βρίσκονταν το εκλογικό κέντρο.

Όταν ένα μέλος της επιτροπής τον ρώτησε αν έγινε 18 ή 19 χρονών, εκείνος απάντησε: «Είμαι ακόμη 11 χρονών, έχω ακόμη να φτάσω τα 19».