Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κάποτε στην Τεργέστη, οι Ελληνες...

Η Tεργέστη γνώρισε σημαντική οικονομική άνθηση τον 18ο αιώνα, με τους Ελληνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο θαλασσεμπόριο, στις ναυτασφαλίσεις και στις τραπεζικές εργασίες

Ο εορτασμός για τα 300 χρόνια δημιουργίας της ελληνικής κοινότητας της ιταλικής πόλης

Ζουμπουλάκης Γιάννης

Σημαντική εκδήλωση για την ελληνική παροικία της Τεργέστης και τις αξιοσημείωτες δραστηριότητές της στο εμπόριο, στις τέχνες και σε άλλους τομείς διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, η οποία για την πραγμάτωσή της συνεργάστηκε με τον οργανισμό Ελληνικές Ρίζες.

Η εκδήλωση άνοιξε από τον εμπορικό ακόλουθο της ιταλικής πρεσβείας στη χώρα μας κ. Μάρκο Μιντόρο, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία συνύπαρξης των δύο λαών αλλά και στην πολιτιστική διάδρασή τους,

Θεοδωράκης: Αισθάνομαι αγανάκτηση γιατί η νέα Βουλή ανέχεται τα μνημόνια


Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων στηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο ιστορικός μουσικοσυνθέτης απέστειλε χαιρετισμό για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή, όπου υπογραμμίζει ότι «αισθάνεται αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των μνημονίων».

Ο χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Νέα θεωρία εξηγεί την προέλευση της ύλης στο σύμπαν


 Την αιτία που ενδεχομένως κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι η ύλη υπερίσχυσε της αντιύλης στα πρώτα στάδια της κοσμικής δημιουργίας, με συνέπεια το σύμπαν σήμερα να κατακλύζεται από σωματίδια, διατυπώνουν Αμερικανοί φυσικοί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA). Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε άρθρο τους στο περιοδικό Physical Review Letters, η ασυμμετρία της ύλης με την αντιύλη στο «νεαρό» σύμπαν σχετίζεται με το μποζόνιο Χιγκς, η ύπαρξη του οποίου επιβεβαιώθηκε το 2012 από μετρήσεις στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN.

Με βάση τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, όταν το σύμπαν είχε «ηλικία» μόλις 10-32 δευτερόλεπτα, ένα μέρος των φωτονίων που είχαν δημιουργηθεί άρχισε να μετατρέπεται σε ύλη, με τη μορφή ζευγών από σωματίδια και αντισωματίδια.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Χάνουμε μεγάλο μέρος της εθνικής μας «αφρόκρεμας»!..

Χάνουμε μεγάλο μέρος της εθνικής μας «αφρόκρεμας»!..
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

(Καθώς το θέμα της «μετανάστευσης –αφαίμαξης-εγκεφάλων» ήρθε χτες και σήμερα ξανά στη δημοσιότητα  από Διεθνή ΜΜΕ θα σας παρακαλέσω να φιλοξενήσετε και πάλι το παρακάτω κείμενό μου που είχε φιλοξενηθεί στα ελληνικά και διεθνή blogs και ιστοτόπους στις 21 & 22 Ιουλίου του 2014. Στο μεταξύ είχαμε εκλογές και έχουμε τη νέα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μέσα σε όλα τα άλλα οφείλει να δει προσεκτικά και αυτή την δραματική πραγματικότητα…)

Δήμος Πολυγύρου: Διακοπή κυκλοφορίας


Διακοπή κυκλοφορίας

Σας ενημερώνουμε ότι  στην οδό Πάροδο Σιθωνίας, από το ύψος της παιδικής χαράς και κατά μήκος του δρόμου για το πρατήριο του Πασσιά,  ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, από τις 11.00 το πρωί και για τρία (3) εικοσιτετράωρα λόγω εργασιών.