Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: «Το φίδι της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους»

 Στις «συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα» επικεντρώθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στην ομιλία της στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για λογαριασμό της Ομάδας «Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά».

Η βουλευτής επισήμανε ότι οι άνεργοι στην Ελλάδα αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο, επικρατεί απελπισία, ενώ η χώρα δυσφημίζεται και είναι δακτυλοδεικτούμενη στις αγορές.

Ως προς την άνοδο των εξτρεμιστικών φαινομένων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ξυπνά το "φίδι" της άκρας δεξιάς, το οποίο "καταβροχθίζει" νέες ψυχές, απελπισμένους νέους που είναι άνεργοι».

Δελτίο Τύπου του Δήμου Σιθωνίας για την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών


02 Οκτωβρίου 2012

Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ

Με το σύνθημα «Καθαρό περιβάλλον σημαίνει Πολιτισμός», περίπου 200 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ν. Μαρμαρά θα προχωρήσουν στον καθαρισμό των ακτών «Μπανιέρες» και «Παράδεισος», στο Ν. Μαρμαρά.

Πρόκειται για ακόμη μια συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ¨HELMEPA¨ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί.

Οι μαθητές, εφοδιασμένοι με τα εργαλεία καθαρισμού της ¨HELMEPA¨ θα συνδυάσουν περιβαλλοντική δράση και ψυχαγωγία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που πρόθυμα δέχτηκαν να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη δράση.

Συντονιστές  της προσπάθειας θα είναι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μαρμαρά.

Γερμανοί ισχυρίζονται ότι φωτογράφησαν... UFO στην Κρήτη (φωτό)

 Η φωτογραφία είναι από τις 19 Αυγούστου στην παραλία του Μπάλου στα Χανιά, όπου ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών προσπαθούσε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, να βρει ένα καλό σημείο στην παραλία.

Στον απότομο δρόμο που οδηγούσε σε μια από τις παραλίες συνάντησαν ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και σκέφτηκαν ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να φωτογραφίσουν το ασυνήθιστο –για αυτούς- θέαμα.

Αφού τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες στη συνέχεια έφτασαν στην παραλία είχε όμως πολύ αέρα όπως αναφέρουν και κατέληξαν σε μια καφετέρια. Εκεί θέλησαν να δουν τις φωτογραφίες που μόλις είχαν βγάλει. Όταν άρχισαν να τις εξετάζουν προσεκτικότερα διαπίστωσαν ότι σε μια αυτή υπήρχε κάτι το πραγματικά ασυνήθιστο.

Πολιτευτής ΝΔ προς Τσίπρα: Έλα κουκλίτσα μου!


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα σχόλια που έκανε στο facebook για τον Αλέξη Τσίπρα ο πολιτευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Η πρώτη ανάρτηση του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου, έγινε με αφορμή προφανώς τα επεισόδια στις πορείες. Ο πολιτευτής της ΝΔ στην Αχαϊα, έβαλε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από τα φοιτητικά του χρόνια και έγραψε: ''ΈΛΑ "ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ" ΜΟΥ...ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ..."

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επανήλθε με νέο μήνυμα. Αυτή τη φορά διάλεξε μια φωτογραφία του κ.Τσίπρα με κοντό μαλλί και τον αποκάλεσε ομορφάντρα...

Ακριβά μου... διόδια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Ακριβότερη υπόθεση είναι από χτες η διέλευση από την Εγνατία οδό, αφού η τιμή των διοδίων αυξήθηκε σε ποσοστό 20%. Στους πέντε συν έναν σταθμούς που λειτουργούν σήμερα κατά μήκος του άξονα αναμένεται να προστεθεί ακόμα ένας, στην Καβάλα, από τις 15 Ιανουαρίου.

Οι τιμές διέλευσης στους πέντε σταθμούς διοδίων είναι πλέον οι εξής: για τα δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ (από 1,40), για τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,2 μέτρα στα 2,40 ευρώ (από 2), για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα στα 6 ευρώ (από 5) και για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα στα 8,40 ευρώ (από 7).