Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ομιλίες Αντώνη Σαμαρά αύριο σε Νέο Ηράκλειο και Μέγαρα


Σε συγκεντρώσεις φίλων και στελεχών στο Νέο Ηράκλειο και τα Μέγαρα θα μιλήσει αύριο ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Το πρόγραμμα του βουλευτή της ΝΔ έχει ως εξής:

* ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18:30 Ομιλία σε φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Πολυκέντρο Νέου Ηρακλείου (Κουντουριώτου και Νεότητος)

* ΜΕΓΑΡΑ 20:30 Ομιλία σε φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Μέγαρα, στο κέντρο «La Mirage» (παραλία Βαρέα).

Ευχαριστήριο Α.Ο.Π.


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ”ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.”, ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Α.Ο.Π ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-10.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Χριστόδουλος για την Μακεδονία...

Δήλωση Μητσοτάκη 13/2/1993


Τι ακριβώς θα είχαμε ξεχάσει κυρία Ντόρα Μητσοτάκη;

Μακεδονία - Παύλος Μελάς - Γερμανός Καραβαγγέλης


Δεν δεχόμαστε σύνθετη ονομασία για την FYROM τελεία και παύλα.

Θεσσαλονίκη: Πανελλαδικό αγελαδοτροφικό συλλαλητήριο στις 24 Νοεμβρίου


Την πραγματοποίηση πανελλαδικού κτηνοτροφικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη (στην περιοχή του αεροδρομίου) στις 24 Νοεμβρίου αποφάσισαν χθες ομόφωνα όλοι οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αγελαδοτροφικών συλλόγων στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη συμπρωτεύουσα.

Το συλλαλητήριο θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα, δίμηνη παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής αναγραφής στις συσκευασίες του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλα).

Πηγή: ANA-MPA Γή.gr

Το Πάσχα του 2010 η έκδοση του DVD για τον ΠΑΟΚ


Για το Πάσχα του 2010 προαναγγέλεται η έκδοση και κυκλοφορία στην αγορά του ιστορικού DVD που εδώ και μήνες προετοιμάζουν οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ και που θα περιλαμβάνει ένα σπάνιο τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό συνδυασμένο και βασισμένο στο τεκμηριωμένο σενάριο που ανάγεται από την ίδρυση του συλλόγου το 1926 ως και τις μέρες μας.

Το ιστορικό αυτό DVD είναι ένα διαχρονικό οδοιπορικό από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του συλλόγου αλλά και από την αφετηρία των ιδρυτών του στην Κωνσταντινούπολη πλαισιωμένο με δηλώσεις πρωταγωνιστών της ιστορίας του ΠΑΟΚ, παραγόντων και ποδοσφαιριστών του παρελθόντος, με πολύ μεράκι, πολλές ώρες δουλειάς και αντίστοιχη διάθεση.

Χρειάστηκε οι παραγωγοί και συντελεστές του DVD να ταξιδεύσουν ως την Κωνσταντινούπολη για να καταγράψουν σκηνές στην κάμερα από τα σοκάκια του Πέραν, της συνοικίας όπου οι μετέπειτα πρόσφυγες εμπνεύστηκαν την δημιουργία του μεγάλου συλλόγου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να καταχωρήσουν τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για το θέμα.

Η εξέλιξη της ιστορίας του ΠΑΟΚ βασισμένη σε σημαντικό αρχειακό και τεκμηριωμένο υλικό και συνδυασμένο με μοντάζ εικόνας και ήχου θα αποτελέσει σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μοναδικό συλλεκτικό αντικείμενο και θα περιλαμβάνει στην κασετίνα που θα συσκευαστεί, πλούσιο ακόμα έντυπο και κινηματογραφημένο υλικό για την δράση των ίδιων των βετεράνων του συλλόγου και αρχειακό περιεχόμενο που μεγάλο μέρος του είναι ανέκδοτο.

Την ευθύνη της παραγωγής του DVD έχει αναλάβει με πρωτοβουλία του ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με την υποστήριξη και συνεργασία της ΠΑΕ και του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Η 6μελής Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αυτή στελεχώνεται από Βετεράνους Ποδοσφαιριστές (Γιώργος Κούδας - Κούλης Αποστολίδης - Κώστας Ορφανός - Νίκος Σπανδωνίδης - Κώστας Λαγωνίδης - Σάκης Παντελίδης) και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλία Βιολίδη.

Η ευθύνη συγγραφής του σεναρίου του ιστορικού DVD έχει γίνει από τον δημοσιογράφο Ντίνο Καραμητρούση, σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αντωνόπουλο, τον πρώην ΓΓΑ κ. Γιώργο Λυσσαρίδη και τον σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μιλτιάδη Κανώτα, άλλοτε Νομάρχη Πιερίας και Χαλκιδικής, Πολιτικό μηχανικό και συλλέκτη. Η σκηνοθεσία της ταινίας έχει ανατεθεί σε σκηνοθετική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σάκης Γιαννίκης. Την μουσική της ταινίας έχει συνθέσει ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η ανεύρεση των τηλεοπτικών ντοκουμέντων και στιγμιότυπων είναι μέσω των αρχείων της Δημόσιας Τηλεόρασης, των Ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και συλλεκτών και την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κόμνος, ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση σε αθλητικές παραγωγές. Το φωτογραφικό υλικό επιμελείται ο συλλέκτης Λάζαρος Καλεμκερίδης και την αφήγηση κάνει ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος.

Ακόμα και τις τελευταίες μέρες τα γυρίσματα συνεχίζονταν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και σύντομα ολοκληρώνονται ενώ οι ίδιοι οι βετεράνοι της ομάδας έχουν αφιερωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες στην επιμέλεια της παραγωγής αυτής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην αποπεράτωση του προπονητηρίου της ομάδας στην Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης αλλά και σε ιδρύματα αποκατάστασης παιδιών από ασθένειες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των βετεράνων ποδοσφαιριστών και μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, λέει σχετικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: "Είναι μια πολύ φιλόδοξη, κουραστική και έντιμη προσπάθεια που γίνεται με στόχο να ανδειχτεί η ιστορία της ομάδας με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα σύλλογο σαν τον ΠΑΟΚ. Πολλά παιδιά έτρεξαν και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε την λογική αγωνία για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που συσπείρωνε πάντα λαϊκά στρώματα και σ' αυτά τα στρώματα απευθύνεται η δουλειά που γίνεται. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μέσα κι έξω από την χώρα θα έχει την ευκαιρία να πάρει κινηματογραφημένο το ιστορικό παρελθόν και το σύγχρονο παρόν της ομάδας, και να δει μέσα από αυτό μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του σ' αυτά τα 83 χρόνια ζωής και λειτουργίας του".

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής Κούλης Αποστολίδης συμπληρώνει: "Ηταν μια φιλοδοξία χρόνων και μια σκέψη που ωρίμασε σταδιακά. Εχουμε αναζητήσει τις ρίζες μας και αναζητώντας το ιστορικό παρελθόν μας σαν σύλλογος, συναντήσαμε ανθρώπους και συγγενείς σε κάθε γωνία της χώρας που έχουν συνδυάσει τον ΠΑΟΚ στην καθημερινότητα τους. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας που καταξιώνει την υπόσταση της ίδιας της ομάδας και όλων όσων πέρασαν και πρόσφεραν έστω και λίγο σ' αυτήν. Πιστεύω πως κάναμε μια υπεύθυνη καισημαντική δουλειά τα αποτελέσματα της οπο΄πιας περιμένουμε σύντομα".

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου των Παλαιμάχων του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσουρέλας, τόνισε: "Είναι κάτι το οποίο έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει και νομίζω πως τώρα ήταν η καταλληλότερη στιγμή, πριν στο βάθος του χρόνου χαθούν λεπτομέρειες, στοιχεία και αφηγήσεις από ανθρώπους που έχουν συνδυάσει την ύπαρξη τους με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους και τους φίλους της ομάδας η δουλειά που γίνεται".

Πηγή: Newstime

Η σημερινή συνάντηση των φίλων της Ντόρας...


Η συνάντηση θα γίνει απόψε... ακολουθώντας τα χνάρια των φίλων του Σαμαρά!
Προχθές οι φίλοι του Σαμαρά συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο των Ν. Μουδανιών.

Αυτοί της Ντόρας απόψε σε ξενοδοχείο περιοχής Πολυγύρου - Ορμύλιας, που ακριβώς δεν ξέρουμε, θα σας γελάσουμε!

Οι πληροφορίες μας μιλάνε για "ξενοδοχείο Γκλάβα"! Έλα όμως που δεν διευκρινήσαμε ποιο, αυτό στο ΤΡΙΚΟΡΦΟ ή αυτό στα Ψακούδια!

Κοντά είναι το ένα με το άλλο και το ένα πάνω στο δρόμο του άλλου, συνεπώς δεν θα κουραστεί κάποιος να πάει!

Πηγή: Ρεσπέντζα

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τη Ρεσπέντζα, όλα τα μαθαίνει. Παιδιά να είστε καλά.

Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω...

Ο Νομάρχης της καρδιάς μας τρώει μπουγάτσα στην Κατερίνη



Πηγή φωτογραφιών: Λευτεριά

Στην Κατερίνη περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης

Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε πρώτα τη Νομαρχία, κατόπιν τα γραφεία της ΝΟΔΕ και εν συνεχεία ήρθε σε επαφή με πολλούς πολίτες στα καφενεία και στον πεζόδρομο της πόλης, από τους οποίους πολίτες έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε προς τους δημοσιογράφους την εξής δήλωση :

"Ήρθα σήμερα στη Νομαρχία Πιερίας, στη ΝΟΔΕ ΝΔ και στην καρδιά της κοινωνίας στην Κατερίνη, για να μιλήσω με τον απλό κόσμο, να περάσω το μήνυμα της ενότητος και όχι του διχασμού. Δε σηκώνω τείχη διχασμού.

Μαζί με το λαό να ενώσουμε την παράταξη. Φοβάμαι την επόμενη μέρα και πάνω από όλα η περιφέρεια και ειδικά η Βόρειος Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είναι αναγκαία η παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Πρέπει να ακουστεί και μια δυνατή φωνή, μία καθαρή φωνή. Όχι στις πιέσεις και στη συμπίεση των ποσοστών του Ψωμιάδη".




Πηγή κειμένου & φωτογραφιών: Λευτεριά

Επικίνδυνα παιχνίδια με την παιδεία!


Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της περίφημης... ανοιχτής και διαφανούς (?) αξιολόγησης της κυβέρνησης για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων, ως γνωστόν έχει καταντήσει... ανέκδοτο.

Εχθές μάλιστα το είδα να μεταφέρεται και στα T-shirt ! «Έστειλα και εγώ βιογραφικό» έγραφε το ένα T-shirt , ενώ το άλλο ήταν πιο καυστικό και ακροβατούσε ως παιχνίδι με λέξεις ...πολλαπλών σημασιών …. «Με βιο-Γράψανε» !

Πέραν όμως της χιουμοριστικής πλευράς του θέματος θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά σε ένα πρόσωπο εκ των έξι (δύο ειδικών και τέσσερα γενικών γραμματέων) που ανακοινώθηκαν προχθές.

Πρόκειται για την κυρία Θάλεια Δραγώνα η οποία τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων (στο υπουργείο Παιδείας).

Η κ.Θ. Δραγώνα -πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ με το ψηφοδέλτιο επικρατείας ,σύμβουλος σήμερα του κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με τη μετανάστευση - είναι και καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών . Κατέχει μάλιστα το εξής ....προνόμιο. Είναι Πανεπιστημιακή καθηγήτρια χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών (πτυχίο)!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Το μόνο που διαθέτει (όπως αναφέρουν και παλαιότερα δημοσιεύματα) είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση ….πριν κλείσει !!!

Για να ξεπεραστεί το ....πρόβλημα (sic!) και να αναγνωριστεί το διδακτορικό της σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού , το ΔΙΚΑΤΣΑ είχε καταφύγει στην... διασταλτική ερμηνεία!

Η ίδια «μεθόδευση»(αυτό που ο απλός πολίτης ονομάζει νομιμοποιημένη κομπίνα), της… διασταλτικής ερμηνείας δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

Όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας.

Αποκαλυπτικό ήταν παλαιότερο σχετικό «παραπολιτικό» που είχε ένθετο του "Βήματος":« Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια ....γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα».

Αυτόματα το ερώτημα που προβάλλει και ζητάει απάντηση είναι ποια ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η κυρία Θάλεια και πώς ξεπεράστηκαν; Έχουν σχέση με την ... διασταλτική ερμηνεία ;

Κι ένα δεύτερο ερώτημα; Τι θυμούνται στο υπουργείο Παιδείας; Έχει σχέση με τις απόψεις της κ. Δραγώνα περί εθνοκεντρισμού , πολυπολιτισμικότητας, εθνικής ταυτότητας κλπ;

Η κυρία Δραγώνα βλέπετε είναι «μέλος» της ομάδας των καθηγητών όπως π.χ. η κα Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Α. Λιάκος, και ...Σια , που με την σεχταριστική μεταπρατική επιστήμη τους (?) επιδιώκουν σήμερα να μας πείσουν ότι το νέο κράτος του 1830 δημιούργησε εκ του μηδενός το ....ελληνικό έθνος!!!

Η ύπαρξη τέτοιων «ομάδων» αποτελεί μνημείο των μεθόδων αποσάθρωσης της εθνικής αρχής, όπως αυτές υπό τον όρο «soft power» των ΗΠΑ περιγράφονται διεξοδικά από τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο.

Το βιβλίο της κυρίας Δραγώνα που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση»,προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με ...Ρατσισμό! (κάποια στιγμή θα κάνω αναλυτική αναφορά σ` αυτό το βιβλίο ,όπως και στα υπόλοιπα συγγράμματα της κ. Δραγώνα για να ....καταλάβετε πολλά! ....Πάρα πολλά!).

Προς το παρόν ας αναλογιστούμε πόσο δίκιο ή άδικο είχε ο Ίων Δραγούμης όταν παρατηρούσε («Όσοι Ζωντανοί»σελ. 100) ότι «οι αρχηγοί του έθνους είναι πολλές φορές οι μεγαλύτεροι μισέλληνες και εχθροί του» !!

Πηγή: Politis-gr

Αναβάλλεται η περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στο Νομό Έβρου


Ο Αντώνης Σαμαράς έπαθε τροφική δηλητηρίαση. Κατόπιν αυτού ακυρώθηκε η σημερινή του περιοδεία στο Νομό Έβρου.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, οι γιατροί όμως του συνέστησαν να μην καταπονήσει τον οργανισμό του.

Η περιοδεία στο Νομό Έβρου θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία που θα ορισθεί.

Μάλλον Πρόεδρε πρέπει να έχεις δοκιμαστές από εδώ και πέρα. Τα βαμπίρ καραδοκούν.

Θα έχει πλάκα να πάθει τίποτα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όχι τίποτα άλλο, θα δικαιωθεί ο Γιώργος Τράγκας...

Θεσσαλονίκη: Στη στάση Πανεπιστημίου ο πρώτος μετροπόντικας

Εργαζόμενος του μετρό Θεσσαλονίκης ενώ παρακολουθεί το μετροπόντικα «Κωστίκα» που φτάνει στο εργοτάξιο του μετρό στο ΑΠΘ.

Το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη διασταύρωση Σιντριβανίου στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η διάνοιξη του σταθμού Πανεπιστημίου από τον πρώτο μετροπόντικα, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Νωρίτερα ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τη Διοίκηση της εταιρείας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, καθώς και για τα προβλήματα που παρουσιάζει η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ σε συγκεκριμένους σταθμούς.

«Είναι μια πολύ καλή στιγμή για τη πόλη μας και ο καθένας που έχει την ευκαιρία να τη ζήσει μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να νιώσει. Το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο μεγάλη συγκοινωνιακή, περιβαλλοντική, αναπτυξιακή υποδομή για τη Θεσσαλονίκη και το ξέραμε χρόνια. Αγωνιστήκαμε όλοι γι’ αυτό», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

«Θέλω λοιπόν αυτή τη σημαντική στιγμή για την πόλη, να πω πως πρέπει να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας δίχασαν, που μας στεναχώρησαν και δημιούργησαν και τις μεγάλες καθυστερήσεις για το ΜΕΤΡΟ, πάνω από 15 χρόνια τώρα», πρόσθεσε.

«Θα διασφαλίσουμε γρήγορα τις λύσεις των προβλημάτων, τις αναγκαίες μελέτες που χρειάζονται και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής, των 9,6 χιλ.», επεσήμανε και ευχαρίστησε «όσους δούλεψαν για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο και για τη συνέχεια», καθώς και «την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, για να είμαστε σήμερα σ’ αυτό το σημείο».

«Ενότητα λοιπόν είναι το μήνυμα και η υποστήριξη που στέλνει εδώ η Θεσσαλονίκη από αυτήν τη σημαντική στιγμή για το ΜΕΤΡΟ. Θα συνεχίσουμε με γρήγορους και εντατικούς ρυθμούς», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όσον αφορά στην επέκταση προς Καλαμαριά, στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη μια σειρά μελετών και σύντομα θα δημοπρατήσουμε τις υπόλοιπες αναγκαίες μελέτες, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται όλα τα διαδικαστικά θέματα, όπως εκείνο σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε.».

Στόχος του Υπουργείου, όπως σημείωσε, είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εντός του 2010 υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν εμπλοκές λόγω ενστάσεων, προσφυγών, κλπ. μεταξύ των διαγωνιζομένων τεχνικών εταιρειών, και αμέσως να ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης επέκτασης του Μετρό (4,8 χλμ - 5 σταθμοί).

Πρόσθεσε δε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι ακόμη η επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη, η επέκταση προς τη Σταυρούπολη με 5 χλμ. και 5 σταθμούς.

«Βάζουμε ως προτεραιότητα να αναπτύξουμε σταδιακά ένα δίκτυο Μετρό στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας στο βασικό έργο που έχει μήκος 9,6 χλμ και 13 σταθμούς τις επεκτάσεις του Μετρό προς Σταυρούπολη και Καλαμαριά ακόμη 10 χλμ και 10 σταθμούς. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα αλλάξει τα συγκοινωνιακά δεδομένα της πόλης και θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου - Κυριακή 15/11/2009

κλικ για μεγέθυνση