Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

"O Πάπας Βενέδικτος είναι σχεδόν τυφλός"


Καθώς η κοινή γνώμη παραμένει έκπληκτη με την ξαφνική απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να αποσυρθεί από τον παπικό θρόνο, συνεχίζουν οι υποθέσεις για το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του. Συνεργάτες και άτομα του στενού του κύκλου αναφέρονται στη σωματική και φυσική αδυναμία του απερχόμενου Πάπα, ο οποίος δεν έχει πια την ίδια ενέργεια όπως το 2005 που εκλέχθηκε.

Τα τελευταία 24ωρα διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με την φθίνουσα υγεία του 85χρονου πνευματικού ηγέτη, με έναν γερμανό δημοσιογράφο που συνεργάστηκε στενά μαζί του να κάνει κυρίως λόγο για το σχεδόν τυφλό αριστερό μάτι του Βενέδικτου,

Δελτίο Τύπου του Θωμά Καπλάνη


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε  μια  εποχή  που  η  ανεργία  έχει  εκτοξευθεί  στα  ύψη,  που,  ακόμη  και  όσοι  εργάζονται,  ζουν  ουσιαστικά  στο  όριο  της  φτώχειας  και  που  πολλοί  δεν  μπορούν  να  βρουν  ούτε  ένα  πιάτο  φαγητό,  είναι  τουλάχιστον  προκλητικό  να  γίνεται  από  τη  δημοτική  αρχή  Πολυγύρου  μια  άνευ  προηγουμένου  κατασπατάληση  των  χρημάτων  μας.  Και  λέω  των  χρημάτων  μας  γιατί,  είτε  πρόκειται  για  την  κρατική  επιχορήγηση  είτε  για  τα  ανταποδοτικά  τέλη  που  πληρώνουμε  άμεσα  στο  Δήμο,  σε  κάθε  περίπτωση  τα  χρήματα  αυτά  εμείς  οι  πολίτες  τα  δίνουμε.

Είναι  λοιπόν  αδιανόητο  να  έχουν  αγοραστεί  πριν  από  λίγες  μέρες  τέσσερα  (!!!!!)  αυτοκίνητα,  δύο  επιβατικά  και  δύο  τύπου  τζιπ  4Χ4,    και  μάλιστα  από  τον  άνθρωπο  ο  οποίος,  αν  και  δεν  είναι  καν  δημότης  του  Δήμου  μας,

Πρόστιμο στην Μαργαρίτα Παπανδρέου

Πρόστιμο που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Μαργαρίτα Παπανδρέου για το Κτήμα Μαργαρίτα, έξω από την Κόρινθο, το οποίο ανήκει... στην μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατία», διενεργήθηκε έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της πολεοδομίας Κορίνθου στο κτήμα και διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες στην ανέγερση πέργκολας, στο χαγιάτι αλλά και στην περιτοίχιση του οικοπέδου με πέτρα και συρματόπλεγμα.

Πέραν του προστίμου, η κα. Παπανδρέου θα πρέπει να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

ΕΦΕΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», ενώ την ίδια ώρα, παρενέβη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανατεθούν σε εφέτη ανακριτή οι δικογραφίες των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα στιγμιότυπα καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος της εγκατάστασης και δείχνουν τους δράστες να προκαλούν φθορές, κρατώντας πυρσούς και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ.

Δείτε τα πλάνα του ΣΚΑΪ:

Πρώτη στη βόρεια Ελλάδα η ομάδα του Λόγου – Αντιλόγου του ΓΕ.Λ Πολυγύρου


Την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα του Λόγου – Αντιλόγου του ΓΕ.Λ Πολυγύρου στους προκριματικούς των πανελλήνιων αγώνων επιχειρηματολογίας για τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε χθες 17 Φεβρουαρίου 2013 στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Το ΓΕΛ Πολυγύρου είναι το πρώτο από τα έξι συνολικά σχολεία που θα πάνε στην Αθήνα για τους τελικούς αγώνες στις 6 και 7 Απριλίου στην Παλαιά Βουλή.

Η βασική πεντάδα της ομάδας είναι οι:...

Στις 27 Φεβρουαρίου η απόφαση του δικαστηρίου για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης που θα λάβει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στην υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου η απόφαση θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Φεβρουαρίου.

Σήμερα στο δικαστήριο αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια οι οποίοι θα κληθούν και αύριο να προβάλουν τα επιχειρήματα τους καθώς υπερασπίζονται και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Με τις αγορεύσεις ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης η οποία ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Ο νυν δήμαρχος μίλησε για τον "πάγκο" του Λεμούσια ενώ η κ.Αράπογλου έκανε λόγο για "δεξί χέρι του δημάρχου".

Οδυσσέας Ελύτης: Ένα διαμάντι στη δικαιοσύνη του Ήλιου

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1979, όταν o Οδυσσέας Ελύτης παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τα χέρια του Σουηδού βασιλιά Κάρολου Γουστάβου . Και μ' εκείνη την καθιερωμένη, από το πρωτόκολλο, ελαφρά υπόκλιση ευγενείας, «ο ποιητής του Αιγαίου» ύψωνε την Ελλάδα στους γαλαξίες του λόγου.

Σήμερα, τριάντα τρία χρόνια από τότε, το όνομα «Ελύτης» αντιφεγγίζει στη γη της παγκόσμιας ποίησης. Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατό του, (18 Μαρτίου του 1996, από ανακοπή καρδιάς ) ο ποιητής είναι εδώ. Τραγουδιέται. Διαβάζεται. Μελετάται. Το όνομά του διαπέρασε το χρόνο: «Έχει κι θάνατος τη δικιά του Ερυθρά Θάλασσα» .