Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω Αχαία: Πέταξαν αυγά και κέρματα στον Νίκο Νικολόπουλο - Ματαιώθηκε η εκδήλωση (Video)


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ "ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Με κέρματα, αυγά και... φτυσιές "υποδέχθηκαν" πριν από λίγη ώρα οι "αγανακτισμένοι" της Κάτω Αχαίας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος είχε προγραμματίσει για απόψε πολιτική συγκέντρωση και ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη".

Οι "αγανακτισμένοι" Δυτικής Αχαΐας απαίτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην εκδήλωση, και αν και συνάντησαν... ανθρώπινα εμπόδια στην πόρτα, όπως καταγγέλλουν, κατάφεραν να εισέλθουν.

Εκεί ζήτησαν να τους δώσει εξηγήσεις για την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου στη Βουλή. Τελικά μετά την επίθεση κυρίως από αυγά, αλλά και τα όσα... άκουσε, ο βουλευτής αναγκάστηκε να φύγει από το χώρο για να αποφορτιστεί το κλίμα.

Πώς βυθίστηκε ο αρχαίος οικισμός στο Παυλοπέτρι;

Το μυστήριο του πότε και πώς βυθίστηκε ο αρχαίος οικισμός στο Παυλοπέτρι Λακωνίας, η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο, επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν οι ερευνητές της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Πρόσφατα οι αρχαιολόγοι εντόπισαν, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, κάτω από το βυθό, τρεις ζώνες βράχων, που καταδεικνύουν τη θέση των παλαιών ακτών.

Οι ραδιοχρονολογήσεις που έγιναν σε δείγματα των βράχων φαίνεται να ρίχνουν φως σε μερικά από τα άλυτα μυστήρια του οικισμού.

Επιστρέφουν άλλοι 7 θησαυροί από το Λονδίνο

Ηδη έχουν εντοπιστεί στην διάσημη γκαλερί του Λονδίνου και έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα 17 μεταβυζαντινές εικόνες

Πέντε μεταβυζαντινές εικόνες από μοναστήρια των Ιωαννίνων και δύο από την Πάρο θα προστεθούν στις 17 που από προχθές βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου

Αλλες επτά μεταβυζαντινές εικόνες που κλάπηκαν οι πέντε από μοναστήρια των Ιωαννίνων και οι δύο από την Πάρο και εντοπίστηκαν στην γκαλερί Temple του Λονδίνου παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.

Οι διαδικασίες ταυτοποίησης των κλεμμένων εικόνων ολοκληρώθηκαν και οι υπεύθυνοι της γκαλερί -μετά από χρονοβόρες διαδικασίες - συμφώνησαν τελικά να δώσουν πίσω τις εικόνες, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες μέρες στην ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου.

Α. Λοβέρδος: «Να στηρίξουμε τον Σαμαρά μετά τις εκλογές αν είναι πρώτο κόμμα»

Ναι στη στήριξη του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά λέει μέσω του Real fm 97.8 o Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει και πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών.

«Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό» είπε ο κ. Λοβέρδος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία.

Απίστευτη απάντηση του Φ.Σαχινίδη σε ερώτηση του Κ. Βελόπουλου


Απίστευτη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην από 16 Ιανουαρίου ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την έκδοση ομολόγου της Διασποράς - Ομογένειας.

Ιδού λοιπόν τι απάντησε ο κ. Σαχινίδης: <<...λόγω της υψηλής αβεβαιότητας και της επιδείνωσης των κεφαλαιαγορών έχει αναβληθεί η εγγραφή μας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑγια την έκδοση ομολόγων της διασποράς>>.

Αρνούνται να βγάλουν ομόλογο με το οποίο  θα στήριζε την Ελλάδα με χρήματα η Ομογένεια η οποία το έχει ζητήσει μετ επιτάσεως επικαλούμενοι την υψηλή αβεβαιότητα και την διεθνή επιδείνωση....

Ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης κ Κ. Βελόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού είπε: <<Εμείς μιλάμε για ομόλογο της διασποράς και αυτοί αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κυβέρνηση της ..συμφοράς>>

Δημοκρατική Συμμαχία: Πρόταση νόμου για μείωση αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200


Η πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατέθεσαν πρόταση νόμου για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200..

Η μείωση του αριθμού των βουλευτών είναι επιβεβλημένη για την εξοικονόμηση δαπανών από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας και αποτελεί ουσιαστικό και βασικό μέσο εκδήλωσης στοιχειώδους αλληλεγγύης του πολιτικού συστήματος προς τους πολλαπλώς δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση πολίτες.

Επίσης αποτελεί ουσιαστική διαρθρωτική παρέμβαση στη λειτουργία του πολιτεύματος και έμπρακτη απόδειξη των αληθών προθέσεων των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συμβάλλει στην αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης και στην καλύτερη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Τρεις επίδοξοι κυνηγοί θησαυρών, ερίζουν για το ίδιο οικόπεδο

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Το τοπικό συμβούλιο Μέγα Πιστού βρέθηκε σε δίλημμα κι αρνήθηκε να δώσει άδεια εκσκαφής  «για να μην δημιουργηθούν προβλήματα»…

Θα μείνουν τελικά οι λίρες  θαμμένες και φυσικά όλη η παραφιλολογία που ισχύει στις ιστορίες αυτές

Μία ιστορία ιδιαίτερη, αλλά όχι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ροδόπης, όπου τελικά το κυνήγι χαμένου θησαυρού είναι αγαπημένη ενασχόληση για πολλούς, ανέδειξε πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Μέγα Πιστού του Δήμου Ιάσμου.  Εκεί έγινε γνωστό το ενδιαφέρον τριών ατόμων για αναζήτηση θησαυρού στο ίδιο όμως οικόπεδο. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν τρεις αιτήσεις από κατοίκους τριών διαφορετικών οικισμών, με τις οποίες ζητούνταν η θετική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου ως προς την εκσκαφή.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Σοχού 2012


«Μέριου» ο τραγόμορφος μερακλής με τα κουδούνια


Οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν το θεό Διόνυσο ντυμένοι με τραγόμορφες μεταμφιέσεις και κουδούνια. Κυρίαρχο στοιχείο της διονυσιακής λατρείας ήταν ο άναρχος χορός, το κρασί, η έκσταση και γενικά όπως λέμε ο διονυσιασμός.

Η λατρεία αυτή γεννήθηκε και κυριάρχησε στην περιοχή της αρχαίας Θράκης που εκτείνεται μέχρι το Δούναβη προς βορρά και μέχρι την Κωνσταντινούπολη ανατολικά.

Στο Σοχό, στο δυτικό άκρο της αρχαίας Θράκης (Βισαλτία - Κρηστωνία), κάποια στοιχεία τα διονυσιακής αυτής λατρείας έφτασαν μέχρι τις ημέρες μας.

Kαρατζαφέρης: Στο δημοτικό πούλαγα γάλα και αγόραζα σανό!

Ριψοκίνδυνο το σανό στο γάλα ...
Παράτολμο το γάλα στο σανό ...


Για τα «δύσκολα» παιδικά του χρόνια μίλησε εκ νέου σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για «παλινωδίες» και «κωλοτούμπες».  

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην λαϊκή του καταγωγή, τονίζοντας ότι «στο δημοτικό πούλαγα γάλα και αγόραζα σανό» ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας:  «Δεν υπήρξα κολλεγιόπαιδο, ούτε τρόφιμος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Βοστώνης».

Ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε, επίσης, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την τρόικα.

Η Εποποιία της Σωτηρίας μας (εφτά φορές και με τις ίδιες ατάκες)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κάποτε σίγουρα θα γραφτεί το έργο «Η εποποιία της ελληνικής διάσωσης». Και είτε θα πρόκειται για… Μπεν Χουρ, είτε για σίριαλ με πολλές συνέχειες.

Ο σκηνοθέτης θα δυσκολευτεί να βρει ηθοποιούς που θα καταφέρουν να μπουν στο πετσί των ρόλων.

Αλλά όταν τους βρει, τότε αυτοί δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να μάθουν τα λόγια τους. Συνεχώς τις ίδιες ατάκες θα λένε.

Σωθήκαμε, λοιπόν! Για άλλη μια φορά!

Αργύρης Λαφαζάνης: Να τελειώνουμε με τους σιωπηλούς κολλημένους στα αξιώματα

Ειδώλιο γυμνής γυναίκας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Α.Π.Θ.

Γυναικείο ειδώλιο

«Πρώτη» για τη γυμνή γυναίκα
ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Ενα γυναικείο ειδώλιο, θεσσαλικού τύπου, στο οποίο παριστάνεται μια εύρωστη νέα γυναίκα, γυμνή, με επισημασμένα ανατομικά στοιχεία, που χρονολογείται στη Μέση Νεολιθική Εποχή (5.800-5.300 π.Χ.), παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, στον ετήσιο απολογισμό του έργου της που θα γίνει σήμερα στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Το ειδώλιο προέρχεται από την ανασκαφή στην Κουτρουλού Μαγούλα, στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, στην οποία έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής πάνω από 200 ειδώλια σε ποικιλία τύπων.

Η ανασκαφή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών (πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον), σε συνεργασία με την ΙΔ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, αποκάλυψε μια αστική αρχιτεκτονική, νεολιθικής εποχής, με λιθόκτιστη θεμελίωση, εξαιρετικά επιμελημένης κατασκευής και πρωτότυπης τοιχοποιίας.

Σε "γκατζετάκια" εξελίσεται ο Κώστας Καραμανλής

Εάν πριν από τρία χρόνια έλεγες στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (φωτ.) ποιο είναι το e-mail του, θα σε κοίταζε περίεργα. Εάν πάλι τον ρώταγες τι κινητό έχει, θα σου απαντούσε πως για προσωπική του χρήση δεν έχει καμία εξειδικευμένη συσκευή και ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να τη συγκαταλέξει κανείς στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αντιθέτως, χρησιμοποιούσε κυρίως το κινητό της προσωπικής του ασφάλειας.

Ολα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς πλέον ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται σε δεινό «γκατζετάκια». Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εδώ και μερικές ημέρες έχει «κολλήσει» με το νέο iPad 2 που έχει αγοράσει. Δεν το παίρνει μαζί του στη Βουλή (όπως ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν το αφήνει στιγμή από τα χέρια του), αλλά το χρησιμοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες ως επί τω πλείστον στο σπίτι του, στη Ραφήνα.

Πανίσχυροι αρχαίοι αριστοκράτες

Του Σάκη Μαλαβάκη

Μια εποπτική εικόνα της ιστορίας της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας μάς προσφέρει ο διεθνούς κύρους ιστορικός της κοινωνίας και της πολιτειακής οργάνωσης της αρχαίας Ελλάδας Φριτς Γκσνίτσερ, ορίζοντας ως πυρήνα της κοινωνικής ιστορίας το ζήτημα της ανισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους

Παρότι ο τίτλος του βιβλίου παραπέμπει σε μια ελληνική κοινωνία, είναι προτιμότερο να γίνει εξ αρχής λόγος για τέσσερις κοινωνίες ή καλύτερα για τέσσερις διαφορετικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης που λειτούργησαν στις ελληνικές κοινότητες κατά τη μακρά περίοδο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Αφετηρία της μελέτης του αυστριακού ιστορικού αποτελούν τα μυκηναϊκά χρόνια και συγκεκριμένα η υστερομυκηναϊκή εποχή - 12ος αιώνας π.Χ.

Θολό το τοπίο στο Σκοπιανό

Ο Μάθιου Νίμιτς δεν φαίνεται να ήρθε ενθουσιασμένος στην Αθήνα μετά τη συνάντησή του με τον Νίκολα Γκρούεφσκι

Οχυρωμένος ο Γκρούεφσκι πίσω από την απόφαση της Χάγης

Αγγελος Αθανασόπουλος

Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, το τοπίο στο Σκοπιανό διαγράφεται απολύτως θολό. Παρά τη θέση που διατυπώνει και επισήμως η ελληνική πλευρά ότι είναι πρόθυμη να εμπλακεί εποικοδομητικά στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο Μάθιου Νίμιτς δεν φαίνεται να ήρθε ενθουσιασμένος στην Αθήνα μετά τη συνάντησή του με τον Νίκολα Γκρούεφσκι. Η απόφαση της Χάγης έχει τσιμεντώσει την αδιαλλαξία του σκοπιανού Πρωθυπουργού και αυτό δύσκολα θα μεταβληθεί.

Εθνική ντροπή: Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Καβάλας στον σύμβουλο του τουρκικού λόμπυ...!


Το παγωμένο χέρι της παγκόσμιας διαπλοκής ετοιμάζεται να αρπάξει τον δημόσιο πλούτο. Θυμηθείτε την συνάντηση με την Κουστωδία του Ερντογάν το 2010, όπου το φυσικό αέριο ήταν πρώτο θέμα στην ατζέντα…

Όλα πλέον δείχνουν σχέδιο μετά και την χθεσινή μας αποκάλυψη για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τον “σύμβουλο ιδιωτικοποίησης” που ήταν η πρώην εταιρεία της Langarde, νυν διευθύνουσας του ΔΝΤ! (Αποκάλυψη: Στην δικηγορική εταιρεία που διηύθυνε η Κριστιν Λανγκάρντ (ΔΝΤ) ανατίθεται η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ!!)

Όπως γράψαμε λοιπόν: