Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ὁ τελευταῖος Παλαιολόγος


Τὸν εἶδες μὲ τὰ μάτια σου, γιαγιά, τὸν Βασιλέα,
ἢ μήπως καὶ σὲ φάνηκε, σὰν ὄνειρο, νὰ ποῦμε,
   σὰν παραμύθι τάχα;

-Τὸν εἶδα μὲ τὰ μάτια μου, ὡσὰν καὶ σένα νέα,
πὰ νὰ γενῶ ἑκατὸ χρονῶ, κι᾿ ἀκόμα τὸ θυμοῦμαι,
   σὰν νἄταν χτὲς μονάχα.

Στὴν Πόλη, στὴν Χρυσόπορτα, στὸν πύργον ἀπὸ κάτου,
εἶν᾿ ἕνα σπήλαιο πλατύ, στρωμένο σὰν παλάτι,
   σὰν ἅγιο παρακκλήσι;

Μεγαλώνει ο εγκέφαλος, μικραίνει η μυική δύναμη

SHUTTERSTOCK
 Η μείωση της μυϊκής δύναμης ήταν το τίμημα που κατέβαλαν οι άνθρωποι, για τη διόγκωση του εγκεφάλου τους και για την μεγαλύτερη εξυπνάδα τους, στην πορεία της εξέλιξης, όπως επιβεβαιώνει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ανάμεσα στο νου και στη σωματική ρώμη υπήρξε μια ανταλλαγή, με συνέπεια, αυτό που οι άνθρωποι κερδίζουν σε μυαλό, να το χάνουν σε μυϊκή μάζα, με τη διαδικασία αυτή ενδεχομένως να μην έχει σταματήσει.

Ερευνητές από τη Γερμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τη Δανία, με επικεφαλής τον βιολόγο Φίλιπ Καΐτοβις του Ινστιτούτου Υπολογιστικής Βιολογίας της Σαγκάης, μελέτησαν για πρώτη φορά πώς εξελίχτηκαν διαχρονικά οι μεταβολίτες,

Παραιτήθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στην FYROM



Οι 33 από τους 34 βουλευτές του συνασπισμού της αντιπολίτευσης υπό την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στη Βουλή, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα στις 27 Απριλίου.

Από τους 34 βουλευτές που εξέλεξε ο συνασπισμός υπό το SDSM στις βουλευτικές εκλογές στις 27 Απριλίου, μόνο μία βουλευτής δεν παραιτήθηκε και κράτησε την έδρα της, διαφωνώντας με την απόφαση της ηγεσίας της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις των βουλευτών της.

Η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ ζητά τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό, όπως αναφέρει, την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα και τη διοργάνωση νέων εκλογών.

ΣΕΤΕ: Σημαντική αύξηση των διεθνών αφίξεων στην Ελλάδα

Ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε αναθεώρηση του αρχικού στόχου των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων στα 19 εκατ., βάσει των νέων δεδομένων των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence.

Η μελέτη καταγράφει για το 2014 σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσει διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα θετικά ως άνω συμπεράσματα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΤΕ.

Ο Δήμαρχος Καρύστου αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πριν από λίγο με επιστολή που έστειλε στον Α. Σαμαρά και την γνωστοποίησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης εξηγεί τους λόγους που αποχωρεί από την ΝΔ, με βασικότερη αιτία την ωμή παρέμβαση του Σίμου Κεδίκογλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Εύβοια.

Αναλυτικά η επιστολή :

Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την αποχώρηση μου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Λάμπρος Φουντούλης μιλάει για την εκλογή του στην Ευρωβουλή (Video)


Την παραίτηση του υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης

Την παραίτησή του θα θέσει στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πριν από λίγο με δήλωσή του.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες», αναφέρει στη δήλωσή του μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Οδοιπορικό στην Προποντίδα: Νίκαια - Μουδανιά - Τρίγλια (Balkan Express-ΕΤ3 Video)

Κυριολεκτικά όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, κάτι ελληνικό θα βρεις!

Ο φακός καταγράφει μοναδικές εικόνες από τα ελληνικά σπίτια και εκκλησίες που σώθηκαν και αποτελούν τουριστική ατραξιόν της περιοχής, αλλά και αφηγήσεις εξισλαμισθέντων Ελλήνων κατοίκων.

Η Προποντίδα είναι κλειστή λωρίδα που ενώνει δύο ηπείρους και δύο θάλασσες και αποτελεί θύλακα ελληνισμού για χιλιετίες.

Το ταξίδι της εκπομπής ξεκινά από... την πόλη Ιζνίκ (Νίκαια), την ανθηρή πόλη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας,

"Κύτταρο" Ιερισσού - κυκλοφόρησε το ένατο τεύχος

Κυκλοφόρησε το ένατο τεύχος του “Κυττάρου”!

Το ένατο τεύχος περιέχει: