Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Στις φλόγες σπίτια στη Σαλαμίνα - Δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής οι ισχυροί άνεμοι

ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ ΠΕΛΛΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Σαλαμίνα με τη φωτιά να κατακαίει και σπίτια. Την ίδια ώρα μεγάλες φωτιές μαίνονται σε δασικές περιοχές των νομών Φλώρινας, Πέλλας, Αργολίδας

Η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γιάλα Σαλαμίνας, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν προκληθεί ζημιές και σε σπίτια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στη Φλώρινα, έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας οι φλόγες έχουν κατακαύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους.

Ιδιοφυείς γορίλες: Καταστρέφουν παγίδες λαθροκυνηγών!


Επιμέλεια: Ελίνα Δεβούρου

Δύο νεαροί γορίλες, ο Dukore και η Rwema εντοπίστηκαν απ'το προσωπικό του Dian Fossey Gorilla Fund να συνεργάζονται στην αποσυναρμολόγηση παγίδας που λίγες μέρες πριν, είχε σκοτώσει κάποιο δικό τους.

«Σήμερα, μέλος του προσωπικού μας, συνέλαβε νεαρούς γορίλες να καταστρέφουν παγίδες!», έγραψε στο blog της η Veronica Vecellio, συντονίστρια του προγράμματος προστασίας του γορίλα, στο Ερευνητικό Κέντρο Karisoke του Ιδρύματος Fossey.

Χρυσή Αυγή: Ερώτηση για σπατάλη δημόσιου χρήματος για τζαμί στη Ρόδο

ΠΡΟΣ
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ»

 Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε συνολική δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το ζήτημα της αποκατάστασης τέθηκε μετά από διαμαρτυρία  του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Aydin Ilhan Durusoy, ενώ το θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από αποστολή του Συμβούλιου της Ευρώπης με επικεφαλής τον Ελβετό βουλευτή Andreas Gross.

Ανακοίνωση της Ν.Δ. για τις απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ελληνισμό της Κύπρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θλίψη και οργή προκαλούν σε όλους τους Έλληνες, βεβηλώνοντας τη μνήμη των Ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, οι απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που δημοσιεύονται στην προσωπική διαδικτυακή σελίδα του προβεβλημένου στελέχους του, Γιάννη Μηλιού και συνυπογράφουν τα επίσης μέλη του, Σίσσυ Βωβού και Νάσος Θεοδωρίδης, ανήμερα της Μαύρης Επετείου της εισβολής του Αττίλα.

Σύμφωνα με τις απόψεις τους, για τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού, ευθύνονται ο «ελληνικός εθνικισμός» και η «ελληνική επεκτατική πολιτική». Κατηγορούν, μάλιστα, τους Ελληνοκυπρίους ότι καταπιέζουν τους Τουρκοκυπρίους!!!