Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η ανηψιά του Σαλί Μπερίσα παντρεύτηκε Έλληνα αστυνομικό


Μια διαφορετική ελληνοαλβανική... σύρραξη μεταξύ της οικογένειας του πρωθυπουργού της γείτονας χώρας, Σαλί Μπερίσα, και αστυνομικών έλαβε χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα!

Πρωταγωνιστές, η αγαπημένη ανιψιά του Σαλί Μπερίσα, Αλεξάνδρα Μπέρμπερι, και ο Πατρινός αστυνομικός Νίκος Βενέρης, που πήραν τη μεγάλη απόφαση να ενώσουν τις ζωές του ενώπιον Θεοΰ και ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Έστειλε όμως την κόρη του Αργκίτα και το γαμπρό του καθώς και στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης που συνόδεψαν τη νύφη μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας.

Δήλωση Μίκας Ιατρίδη


Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 14 Οκτωβρίου του 2009 ορκίστηκα στη Βουλή των Ελλήνων να είμαι πιστή στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Έλληνες πολίτες, εκβιάζονται και τρομοκρατούνται.

Το ίδιο συνέβη και με τους βουλευτές με την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ. Εκεί όπου τα επιχειρήματα δεν υπήρχαν, επιστρατεύτηκαν τα τελεσίγραφα. Επιστρατεύτηκαν οι υποσχέσεις. Επιστρατεύτηκαν οι διαγραφές.

Ξάνθη: Βρέθηκε τμήμα του ηρώου του 1938 που κατέστρεψαν οι Βούλγαροι και θα επιστρέψει στην πόλη !


Ένα ενδιαφέρον εύρημα που βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στα υπόγεια του Δήμου Ξάνθης, ετοιμάζεται να επαναφέρει στην αρχική του θέση ο Δήμος Ξάνθης.

Πρόκειται για το κεφάλι του μνημειώδους αγάλματος που αποτελούσε το Hρώο της Ξάνθης λίγο πριν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και καταστράφηκε κατά την αποχώρηση των Βουλγάρων.

Eίναι έργο του γλύπτη Γεωργαντά που έχουν μνημονεύσει αρκετοί ξανθιώτες καθώς ήταν πράγματι εντυπωσιακό. Ανατέθηκε στο γλύπτη τον Ιούλιο του 1938 και κόστισε 400.000 δραχμές εκείνη την εποχή. Αναπαριστούσε ένα στρατιώτη που πέφτει την ώρα της μάχης, ενώ μνημειωδών διαστάσεων ήταν και το βάθρο, που έφερε ανάγλυφη παράσταση. Καταστράφηκε αρκετά γρήγορα, κατά την αποχώρηση των Βουλγάρων, στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Β. Μαρκεζίνης: «Θα μείνω απλά άγαμος»


Με τη φράση αυτή ο ακαδημαϊκός διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εγχώρια πολιτική σκηνή

Αρης Ραβανός

«Θα μείνω απλά άγαμος». Με τη φράση αυτή ο ακαδημαϊκός κ. Β. Μαρκεζίνης διέψευσε κατηγορηματικά, όπως είχε προαναγγείλει σχετικά το Βήμα της Κυριακής, οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ο κ. Μαρκεζίνης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, σε μια κατάμεστη αίθουσα απο φίλους, αναγνώστες των βιβλιών του και ανθρώπους που γοητευονται απο τις απόψεις του, έβαλε τέλος στα διάφορα σενάρια για ανάμειξή του στην πολιτική.

Μάλιστα ο κ. Μαρκεζίνης έκανε ευθεία αναφορά και σε όσα γράφηκαν περί συνάντησής του και συμφωνίας με τον κ. Π. Καμμένο, λέγοντας πως αυτό δεν ισχύει και εξέφρασε την άποψη να σταματήσουν τα σενάρια. «Δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Θέλω να έχω την ελευθερία της σκέψης» είπε χαρακτηριστικά.

Σφοδρή κόντρα Ξυνίδη - Ροντούλη: Η γομαρόμυγα και οι τραμπούκοι!


Σε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλη εξελίχθηκε η αναφορά από τον δεύτερο από το βήμα της Βουλής, στο ζήτημα των εγγυήσεων που φέρεται να ζητά η Φινλανδία, κατά τη συζήτηση της δανειακής σύμβασης.

«Ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε αν έχετε τσίπα... χθες ρώτησα αν έχει συναφθεί κάποια σύμβαση μεταξύ Φινλανδίας και Ελλάδας προκειμένου να μας χορηγήσει δάνειο.... ο Σαχινίδης είπε ότι δεν υπάρχει, ο Φιλανδός πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει… αλλά εμείς όπως είπε δεν μπορούμε να τη δημοσιοποιήσουμε κατ' απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Ροντούλης, ο οποίος επικαλέστηκε και δημοσιεύματα του φιλανδικού κρατικού πρακτορείου.

Τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Ξυνίδη, τον οποίο ρώτησε ο κ. Ροντούλης : «τι έπαθες εσύ σε τσίμπησε καμία γομαρόμυγα;»(!), θυμίζοντας την παλαιότερη αναφορά του σε «γομάρια», εναντίον των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Ινδικό δημόσιο: Βρε τι μου θυμίζει, βρε τι μου θυμίζει...


Η φωτογραφία (από κάμερα ασφαλείας) είναι από μια συνηθισμένη ημέρα στο Ινδικό δημόσιο. Η πασιέντζα -κοι οι λουφατζήδες- έχουν σε κάθε σημείο της γης μεγάλο σουξέ...

Πηγή: The Insider

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε τραυματίας από τις Σκουριές


Ένας σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος.

Σύμφωνα με τις επιτροπές αγώνα κατοίκων κατά του Χρυσού, αξιοποιώντας πληροφορίες, σγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στο φυλάκιο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός κλείνοντας τον δρόμο προς το εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές και παράλληλα ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία έκλεισε το δρόμο.

Κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι περίπου 400 εργαζόμενοι της Εταιρίας που εργάζονται στη Στρατωνίκ, μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά όλοι με φορτηγά στο σημείο, έσπασαν το μπλόκο της Αστυνομίας και ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδα μελών των Επιτροπών αγώνα.

Πεδίο μάχης οι Σκουριές Χαλκιδικής με 3 τραυματιές ΦΩΤΟ


Σε πεδίο μάχης μεταξύ εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός και μελών της Επιτροπής Αγώνα Βορειοανατολικής

Χαλκιδικής κατά του Χρυσού μετατράπηκε νωρίτερα σήμερα το φυλάκιο της Επιτροπής στις Σκουριές. Περίπου 40 μέλη της Επιτροπής Αγώνα βρέθηκαν από τις 7 το πρωί στο φυλάκιο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός κλείνοντας τον δρόμο προς το εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κατάσταση οξύνθηκε και σημειώθηκαν συμπλοκές όταν περίπου 400 εργαζόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των μελών της Επιτροπής.

Η γυναίκα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ραχωβίτσα υποψήφια με τον Καμμένο


H σύζυγος του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Σάσα Ραχωβίτσα, θα είναι υποψήφια με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, όπως ανακοινώθηκε πριν απο λίγο απο τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Πρόκειται για την Σάσα Ραχωβίτσα, σύζυγο του πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Γιάννη Ραχωβίτσα, που θα κατέβει υποψήφια στην Καρδίτσα, τόπος καταγωγής του συζύγου της.

Η κυρία Ραχωβίτσα είναι τα τελευταία χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου Καρδίτσας «Το Κάστρο» και έχει συμβάλλει με την δράση της στην διατήρηση των παραδόσεων της περιοχής.

Πηγή: NewPost

Στη Βουλή το θέμα της διεκδίκησης γερμανικών επανορθώσεων


Ενημέρωση από ειδικούς

Τη δυνατότητα της Ελλάδας να λάβει αποφάσεις για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, διαπίστωσε η Βουλή διά των επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων. Τα μέλη των επιτροπών ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει θέση στο «εθνικό αυτό ζήτημα», μετά την ενημέρωση που είχαν από τρεις πανεπιστημιακούς, τον Μανώλη Γλέζο και τον υποδιοικητή της ΤτΕ.

Συγκεκριμένα, ενώπιον των επιτροπών προσήλθαν οι πανεπιστημιακοί Μανώλης Ρούκουνας, (μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), Στέλιος Περράκης, Αντ.Μπρεδήμας, ο Μανώλης Γλέζος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, και ο Ιω.Παπαδάκης, υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πεδίο μάχης οι Σκουριές Χαλκιδικής

Συμπλοκές μεταξύ εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός και μελών της Επιτροπής Αγώνα Βορειοανατολικής Χαλκιδικής κατά του Χρυσού στο φυλάκιο της Επιτροπής στις Σκουριές

της Αθανασίας Μπίδιου

abidiou@voria.gr

Σε πεδίο μάχης μεταξύ εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός και μελών της Επιτροπής Αγώνα Βορειοανατολικής Χαλκιδικής κατά του Χρυσού μετατράπηκε νωρίτερα σήμερα το φυλάκιο της Επιτροπής στις Σκουριές. Περίπου 40 μέλη της Επιτροπής Αγώνα βρέθηκαν από τις 7 το πρωί στο φυλάκιο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός κλείνοντας τον δρόμο προς το εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα εμπόδισαν 15 εργαζόμενους του αρχαιολογικού και τοπογραφικού τμήματος να εκτελέσουν τις εργασίες τους,

Επιστολή Ψωμιάδη στον Σαμαρά


Να ενώσει την κεντροδεξιά παράταξη ζητάει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απο τον Αντώνη Σαμαρα , με επιστολή του. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, απευθύνομαι για μία ακόμη φορά σε εσάς, τον Πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας, με το θάρρος ενός ανθρώπου που εδώ και τρεις δεκαετίες εκφράζει τις αγωνίες της κομματικής βάσης και όχι μόνο, με το θάρρος του ανθυποψηφίου σας στις προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σας στήριξε με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της εκλογής σας.

Έρχεται η ώρα που θα κληθείτε να εκφράσετε την πατριωτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ενός λαού λαβωμένου, που απαιτεί από εσάς καθαρές κουβέντες.

Που ζητά να αναλάβετε τολμηρές πρωτοβουλίες.

Άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο του Τέρενς Κουίκ


Άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου και εκπροσώπου Τύπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ.

Οι άγνωστοι, όπως γράφει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στο twitter, δεν πείραξαν τίποτα από τα ρούχα που είχε κρεμασμένα στο αυτοκίνητο αλλά ούτε το ραδιόφωνο ή τα ηχεία.

Είναι προφανές πως κάποιοι έχουν ενοχληθεί σφόδρα από τη ίδρυση του κόμματος του Πάνου Καμμένου και κυρίως από τη θερμή ανταπόκριση που αυτό βρίσκει ανάμεσα σε πολλούς προδομένους ψηφοφόρους...

Πηγή: defencenet

Προσχωρούν στους Ανεξάρτητους Έλληνες


Την προσχώρηση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», της διαγραμμένης βουλευτού της ΝΔ, Μίκας Ιατρίδη, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, ενώ, όπως είπε, αναμένεται και η προσχώρηση του βουλευτή Α' Πειραιά της ΝΔ, Παναγιώτη Μελά.

Στο μεταξύ, ο Πάνος Καμμένος είπε, ότι τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος, που θα περιλαμβάνει «συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις» για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Νωρίτερα, την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ανακοίνωσε με ανοικτή επιστολή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μυτιλήνη,

Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Πέτρος Μαντούβαλος


Την προσχώρηση του Πέτρου Μαντούβαλου στο ΛΑ.Ο.Σ., ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Μαντούβαλο στις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με τον Πέτρο γνωριζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συνυπήρξαμε στη Νέα Δημοκρατία Τότε, εγώ ως πρόεδρος της ΟΚΕ Δημοσίας Τάξεως, και ο Πέτρος Μαντούβαλος ως γραμματέας. Μας ενώνει εξ άλλου, η ίδια αγάπη για την Αστυνομία, η ίδια αγάπη για την πατρίδα, η ίδια αγάπη για το χρέος προς αυτή».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κ. Μαντούβαλος θα βοηθήσει με τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα «να αυξήσει τον πατριωτισμό, το ενδιαφέρον για τις αρχές και παραδόσεις που πρεσβεύει». «Βατήρας στη καλή μας προσπάθεια», υπενθύμισε, «είναι το 19% που πήρε ο Πέτρος Μαντούβαλος», με την υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., στο δήμο Πειραιά, κάνοντας λόγο για «καλές αφετηρίες».

Δήμος Σιθωνίας: Θέατρο σκιών


Νικήτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραντεβού με το Θέατρο Σκιών δίνει το «Θεατρικό Ημερολόγιο» στο Δήμο Σιθωνίας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας, το Μάρτιο, οδηγώντας μικρούς και μεγάλους στον ιδιαίτερο κόσμο του γνωστού και αγαπημένου Καραγκιόζη.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης «Ο Καραγκιόζης γιατρός» θα σκορπίσει το γέλιο στους θεατές, ενώ στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας «Ο Καραγκιόζης Τεμπέλης» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα με τις παραστάσεις θα γίνεται και ενημέρωση για το Θέατρο Σκιών και την Ιστορία του από τον σκηνοθέτη Μιλτιάδη Μαρέτα.

Απόστολος Πάνας: Πρόβλημα οδικής σύνδεσης Στανού και Μελισσουργού


ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ. Απόστολου Πάνα


Πολύγυρος 20 Μαρτίου 2012

Θέμα «Πρόβλημα οδικής σύνδεσης Στανού και Μελισσουργού»

Αναφορικά με την κατάσταση που έχει προκύψει στη δυσκολία της οδικής σύνδεσης μεταξύ Στανού και Μελισσουργού παραθέτω το εξής:

Στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών η οδική σύνδεση των δυο αυτών περιοχών έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω μεγάλης ποσότητας ύδατος που ρέει στο χείμαρρο, γεγονός που έχει προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής αφού η διέλευση των οχημάτων τους γίνεται μέσα από το ρέμα.

Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής: Η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 20 Μαρτίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Χαλκιδική παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων

Σταθερά πρώτη για μία ακόμη χρονιά η Χαλκιδική στις προτιμήσεις των Ρουμάνων τουριστών σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται με τον ελληνικό τουρισμό, στην τουριστική έκθεση TTR, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από τις 15 -18 Μαρτίου.

Πολύ μεγάλη η προσέλευση του κοινού, τεράστιο το ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καταγράφηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τους εκπροσώπους του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που παρέστησαν στην έκθεση και είχαν και την ευθύνη του περιπτέρου της Χαλκιδικής.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: ΠΑΣΟΚ - Λευκή και τελευταία σελίδα


Το Πόσο, αλήθεια, έχει τρομοκρατηθεί το ΠΑΣΟΚ του 8% των δημοσκοπήσεων και των 2 ΕΥΡΩ για να τρέξει τον κόσμο του- άρον – άρον από εκλογικό σε εκλογικό κέντρο για να υπερασπισθεί τον τριτοκοσμικό μονάρχη του Βαγγέλη Βενιζέλο;

Αλήθεια πόσο έχει τρομοκρατηθεί το εταιρικό κρατικοδίαιτο μεγαλοκανάλι ώστε να προμοτάρει όλη την Κυριακή τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ , και από συντεχνιακό θέμα να προσπαθεί να το υποστηρίξει ανάμεσα σε τουρκικά σήριαλ και επιτυχημένες τηλεοπτικές επαναλήψεις.

Αλήθεια πόσα συμφέροντα θα κλυδωνισθούν από την επερχόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και αντιστέκονται ακόμη , μοιράζοντας χρήμα και υποσχέσεις ?

Κοσμοσυρροή στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο!


Από νωρίς και μέχρι αργά το βράδυ, τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν κατάμεστα από 300 και πλέον υποστηριχτές και φίλους του Εθνικιστικού Κινήματος. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος καταχειροκροτήθηκε ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για την είσοδο τους στο κοινοβούλιο.

Πηγή: Δημοτικό Σαφάρι