Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι Νεάντερταλ μιλούσαν όπως εμείς

Μελέτη ενός οστού που υποστηρίζει τη γλώσσα δείχνει ότι οι «εξάδελφοί» μας δεν γρύλιζαν

Βαγγέλης Πρατικάκης

Οι Νεάντερταλ δεν αποκλείεται να ήταν καλοί συνομιλητές: η μελέτη ενός οστού που υποστηρίζει τη γλώσσα δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι ο εξαφανισμένος μας εξάδελφος μπορούσε να μιλά όπως εμείς.

Η παραδοσιακή άποψη θέλει τον προφορικό λόγο να εμφανίστηκε πριν από 50 με 100 χιλιάδες χρόνια, λίγες δεκάδες χιλιάδες χρόνια μετά την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου Homo sapiens, αναφέρουν οι συγγραφείς της νέας μελέτης στην επιθεώρηση PLoS ONE.

Σφίγγει η μέγκενη στον Ερντογάν παρά τις παραιτήσεις υπουργών

Μιλώντας την Τετάρτη σε μέλη του ΑΚΡ, ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε στις παραιτήσεις, αλλά επέμεινε στα περί συνωμοσίας

Ασφυκτική γίνεται η πίεση την οποία υφίσταται ο Ερντογάν εξαιτίας του σκανδάλου με τις μίζες στην Τουρκία και τη δικαστική έρευνα που έχει βάλει στο στόχαστρο υψηλά ιστάμενα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι παραιτήσεις τριών υπουργών που εμπλέκονται όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν τα πράγματα για τον πρωθυπουργό με έναν από τους παραιτηθέντες να τον καλεί ανοικτά να αποχωρήσει από την ηγεσία της κυβέρνησης.

Με την παραίτηση των τριών υπουργών την Τετάρτη, την οποία ακολούθησε και παραίτηση συμπολιτευόμενου βουλευτή, ο ανασχηματισμός που πιθανολογείτο τις τελευταίες ημέρες είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένος.

Ο Μιχάλης Λιάπης σε παλιές περιπέτειες


Ηλιούγεννα - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο. Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ανακαλύπτουμε ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του.

Μνημείο προς Τιμή των Γιώργο Φουντούλη - Μανώλη Καπελώνη από την Χρυσή Αυγή


Στην γωνιά της λεωφόρου Ηρακλείου, εκεί που έπεσαν από τις δολοφονικές σφαίρες  του αριστερού χεριού του συστήματος, οι συναγωνιστές μας Γιώργος Φουντούλης και Μάνος Καπελώνης την 1 Νοεμβρίου 2013, κατασκευάστηκε με προσωπική εργασία πολλών συναγωνιστών το μνημείο που θα αποτελεί από εδώ και στο εξής σημείο αναφοράς και προσκύνημα κάθε 'Ελληνα.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Τσούζει» το να είσαι «κορυφαίος» στην διαφθορά!…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Χριστούγεννα 2013, γιορτάσαμε πάλι, συμβολικά, το θαύμα της ενανθρώπισης του Ιησού καθώς γεννήθηκε ως κοινός θνητός ο Υιός του Θεού δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στον ανθρώπινο γένος, σε κάθε ένα και κάθε μία που ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό.

Χριστούγεννα 2013, με παρούσα την τρόικα στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά, με εκατομμύρια άνεργους, με ψαλιδισμένους μισθούς όσων έχουν ακόμη την καλή τύχη να «απασχολούνται επικερδώς» και μειωμένες συντάξεις όσων απέχουν πια για λόγους ηλικίας ή «προβλημάτων» από την παραγωγική διαδικασία.

Χριστούγεννα 2013, δημοσιεύθηκαν τις προάλλες και σχολιάστηκαν τα «γνωστά» ΕΣΧΕΣ των μελών του Κοινοβουλίου (τα ΠΟΘΕΝ δεν τα σχολίασαν τα ΜΜΕ)…

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κόρινθο εξαφανίστηκε από τις λάσπες (Video)


Μεγάλες καταστροφές και σε πολλά σημεία υπέστη ο δρόμος που συνδέει την Κορινθία με την Αττική από την βροχή που έπεσε.

Ο δρόμος Σχίνος-Αλεποχώρι-Μέγαρα,σε πολλά σημεία έμεινε ο μισός εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση. Τα χώματα και οι πέτρες που κατέβασαν τα ρυάκια έχουν κάνει αδύνατη την προσπέλαση.

Είναι τέτοια η καταστροφή σε σημείο που τα μπάζα έθαψαν κυριολεκτικά εκκλησία στο ύψος του οικισμού «Βαμβακιές». Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής σκεπάστηκε μέχρι την οροφή της και μόνο ο τρούλος ξεχωρίζει..!

Μοίρα μου κακιά μου μοίρα



Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες της NASA για το 2013


Μία κοσμική ξενάγηση στο διάστημα

Τον απαραίτητο «ταξιδιωτικό» οδηγό για το διάστημα δημοσίευσε η NASA, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τις 10 καλύτερες εικόνες που συλλέχθηκαν το 2013.

Δείτε παρακάτω φανταστικά, πολύχρωμα πορτραίτα, εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης από το διάστημα, δορυφόρους, τον αστεροειδή Vesta και άλλες εικόνες που μοιάζουν με κοσμικό πυροτέχνημα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και όχι μόνο…

Σέρρες : Έψαχναν θησαυρό στο προαύλιο της εκκλησίας

(φωτ.αρχείου)
Τρεις συλλήψεις

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 49 και 58 ετών, για παράνομες ανασκαφές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή προς ανεύρεση θησαυρού εντός, καθώς και στον αύλειο χώρο Ιερού Ναού στα Άνω Κερδύλλια Σερρών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, ένας φακός, δύο ζευγάρια γάντια και μία μάσκα σκόνης. Επίσης, στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Φραστική επίθεση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου κατά Αλ Σάλεχ και Κατερίνας Παπακώστα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου, επιτέθηκε φραστικά εναντίον δύο... γυναικών στελεχών του ΠαΣοΚ αλλά και της ΝΔ. Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, ο κ. Αθανασίου συμμετείχε, παραμονές χριστουγέννων, σε τηλεοπτικό πάνελ με τις κυρίες Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (ΠαΣοΚ) και Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ).

Όταν η κ. Αλ Σάλεχ άρχισε να αναλύει τον όρο «εκτσογλανισμός», λέγοντας ότι έχει ως πρόταγμα να ωθεί τον κόσμο στην μπαχαλοποίηση, ο κ. Αθανασίου εξοργίστηκε και επιτέθηκε στον... κ. Ευ. Βενιζέλο λέγοντας ότι προωθεί την...«εκπαχυδερμοποίηση» της πολιτικής ζωής.

Όλα αυτά συνέβαιναν στο στούντιο σε ζωντανή μετάδοση.