Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Πολυγύρου - Αποκαλυπτήρια μνημείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ., στο πάρκο του Γυμνασίου Πολυγύρου, ο Δήμος Πολυγύρου οργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του Πολυγυρινού Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Βασιλείου Χριστίδη, με ομιλητές τους Δημήτριο Λιαμάδη, Ομότιμο Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Απόστολο Φασούλα, Ομότιμο Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Μιχαήλ Χριστίδη, Πρέσβη, Διευθυντή της Β΄ Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του έργου τέχνης, του καλλιτέχνη Βαγγέλη Γαληνού, στην κάτω είσοδο του πάρκου.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

CNN: Eνα από τα 15 σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο οι Μυκήνες


Πόσο γνωστές είναι οι «πολύχρυσες» Μυκήνες εκτός Ελλάδας; Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σίγουρα τις γνωρίζουν. Κι αν αρκετοί δεν έτυχαν να ακούσουν ποτέ για έναν από τους λαμπρότερους προϊστορικούς πολιτισμούς, ο αριθμός τους μάλλον θα έχει λιγοστέψει μετά το πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας του CNN.

Ως ένας από τους 15 πιο σημαντικούς, αν και όχι πιο γνωστούς, αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο, συστήνονται οι Μυκήνες -ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO-- στο πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού.  Μεταξύ αυτών η αρχαία πόλη Κούριο και ο αρχαιολογικός χώρος της Πάφου στην Κύπρο, οι Θήβες της Αιγύπτου, το φρούριο-ανάκτορο του Ηρώδη του Μέγα στη Μασάντα (Ισραήλ), η αρχαία ελληνική πόλη Γέρασα στην Ιορδανία ή, ακόμα μακρύτερα, το Λουμπίνι στο Νεπάλ, τόπος γέννησης του Βούδα, αλλά και ο τάφος του Κομφούκιου στην Κίνα.

46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – Μας συνάρπασε


Τελευταίο σαββατοκύριακο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η Νότια Πύλη στολισμένη, έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και τον τεχνικό έλεγχο του  46ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Είναι 9 το πρωί και ήδη ακούγονται  οι πρώτοι βρυχηθμοί,  γραμματεία και  τεχνικοί έφοροι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και η γλυκιά αναμονή φτάνει στο τέλος της.  39 αγωνιστικά και πληρώματα περνούν με επιτυχία  ως τις 12 το μεσημέρι  τεχνικό έλεγχο και κατευθύνονται με την βοήθεια της τροχαίας από την οδό Τσιμισκή στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μεγαλοπρεπής με πολύ κόσμο και υπέροχη θέα στην θάλασσα, η πλατεία Αριστοτέλους αποδεικνύεται τελικά ως η καταλληλότερη επιλογή για την διεξαγωγή της πανηγυρικής εκκίνησης. Τα αγωνιστικά γεμίζουν την πλατεία με μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων.

Ανθελληνικό παραλήρημα (Video)


Γνωστό για τις ανθελληνικές του πεποιθήσεις το γερμανικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία", έφθασε την πρόκληση σε νέα ύψη καθώς ο επικεφαλής του, Berndt Lucke εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σόου του Benjamin von Stuckrad-Barre στο Tele-5 κι επί μισή ώρα δεν σταμάτησε το παραλήρημά του. Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να τυλιχτεί με την ελληνική σημαία προς επίταση των λόγων του, αφήνοντας το κοινό άναυδο.

Τι είναι η Χριστιανοκοινωνική Ενωση της Βαυαρίας;

O βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ, ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών, πανηγυρίζει τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής

Στις εκλογές της Κυριακής το CSU κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή του πιο επιτυχημένου κρατιδίου της Γερμανίας

Μητροπούλου Ειρήνη

Ηταν ένας θρίαμβος για τους συντηρητικούς συμμάχους της Μέρκελ, στη Βαυαρία. Στις εκλογές της Κυριακής το CSU, το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου, κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στην τοπική Βουλή. Ποιοι είναι όμως οι Χριστιανοκοινωνιστές, που εξουσιάζουν εδώ και 50 χρόνια τη Βαυαρία; Και γιατί είναι τόσο δημοφιλείς στο πιο επιτυχημένο κρατίδιο της Γερμανίας;

Ενας στους δύο Βαυαρούς ψήφισε αυτή τη φορά το CSU. Ποσοστό εντυπωσιακό, ακόμη και για ένα κόμμα που ελέγχει συνεχώς από το 1957 όλες τις κυβερνήσεις στο κρατίδιο.

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Χρ. Πάχτας σε βάρος του Π. Καμμένου

Προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που παρότρυνε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον "λιντσάρουν", προανήγγειλε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

"Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου" αναφέρει ο κ. Πάχτας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: "Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο.

Καμμένος προς κατοίκους της Χαλκιδικής: «Λιντσάρετε τον Πάχτα κι εγώ μαζί σας!»

Θύελλα από την προτροπή του Πάνου Καμμένου στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν κατά της λειτουργίας των ορυχείων χρυσού, να επιτεθούν στον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα

Πολιτική θύελλα, εισαγγελική παρέμβαση και βραχυκύκλωμα στους Ανεξάρτητους Ελληνες προκαλεί η - πρωτοφανής για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος - ακρότητα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εμφανίστηκε θιασώτης της «οχλοκρατίας» και οπαδός του... νόμου του Λιντς!

Ο εκτροχιασμός του κ. Καμμένου, ο οποίος προέτρεψε με επιτακτικό ύφος κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο του Αριστοτέλη και πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πάχτα, έρχεται να επιδεινώσει το βαρύ πολιτικό κλίμα και να προστεθεί στο κήρυγμα μίσους και στα βίαια έκτροπα, στα οποία πρωταγωνιστούν την τελευταία περίοδο βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.