Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ευχές από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής


Τέρενς Κουίκ: "Η βουλή είναι για τα μπάζα. Χθες βράδυ δυστυχώς διαπίστωσα ότι είναι και τσίρκο"

«ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του σήμερα (29/4/2013) στην ΕΤ3, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Ολομέλειας είπα ότι «η Βουλή είναι για τα μπάζα».
Χθες το βράδυ, στην ψήφιση του Μνημονίου 4, διαπίστωσα ότι η Βουλή είναι και τσίρκο!

Τα συγκυβερνητικά κόμματα την ευτελίζουν με τις πραξικοπηματικές διαδικασίες επιβολής Νόμων, επιτρέποντας ταυτόχρονα απαράδεκτες συμπεριφορές σε ατομικό επίπεδο που προσβάλλουν το κοινοβούλιο.

Όλοι αθώοι για το ροζ DVD Ζαχόπουλου

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της διακίνησης του ροζ dvd με πρωταγωνιστές τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού επι πρωθυπουργίας Καραμανλή, Χρήστο Ζαχόπουλο και την Εύη Τσέκου.

 Αθώοι κρίθηκαν: ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία κήρυξαν αθώα την Εύη Τσέκου και για την πράξη της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Δείτε ποια νοθευμένα ελαιόλαδα ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ύστερα από σχετική καταγγελία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΑΡΩΝ 84 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης,

Παπαδάκης: Αν κόψει ο Άδωνις τα πρωινάδικα θα πάει στο γιατρό- Γεωργιάδης: Δεν ξανάρχομαι!

«Βεντέτα» αρχισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του «ΑΝΤ1»,  Γιώργο Παπαδάκη.

Με αφορμή μια αποστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη από την ομιλία του χθες βράδυ στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, περί λαϊκισμού στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: Θα το σκεφτούμε αν θα τον ξανακαλέσουμε. Αν κοπεί από τα πρωινά, θα πάει στον γιατρό.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω του Twitter: Και για να τελειώνει η πλάκα μετά τις σημερινές αναφορές του κ. Παπαδάκη και μάλιστα εν τη απουσία μου, μήν κάνουν τον κόπο να με ξανακαλέσουν, έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ολλανδία: Νέος βασιλιάς ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος


Ο 46χρονος Γουλιέλμος-Αλέξανδρος έγινε σήμερα ο πρώτος βασιλιάς της Ολλανδίας από το 1890, διαδεχόμενος τη μητέρα του Βεατρίκη σε ένα θρόνο που δεν έχει πλέον πολιτικές εξουσίες αλλά μόνο συμβολική σημασία για τους Ολλανδούς.

Συγκρατώντας τα δάκρυά της η Βεατρίκη —από σήμερα θα αποκαλείται απλώς πριγκίπισσα— βγήκε το πρωί στο μπαλκόνι των Ανακτόρων και παρουσίασε τον γιο της στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην Πλατεία Νταμ. Στην πλατεία υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, πολλοί ντυμένοι στα χρώματα του Οίκου της Οράγγης ή με πορτοκαλί καπέλα και ψεύτικα στέμματα.

Παπανδρέου: Κάποιοι μεταφέρουν νοσηρά σενάρια - Βενιζέλος: Ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

 Συνεχίζεται η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Κινήματος, με την πολυαναμενόμενη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου να μην εκτονώνει την κατάσταση, αλλά να προκαλεί πόλεμο ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκατ.) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκατ. στα περίπου 2,5 εκατ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες. Το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.