Όπως διαβάζουμε στη λίστα που δημοσιεύτηκε και επιβεβαιώνει και ο ίδιος, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν συνυπέγραψε την υποψηφιότητα της κας Ντόρας Μπακογιάννη για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος και δηλώνει:
«Στηρίζω ανοικτά την Ντόρα Μπακογιάννη. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και θα έχουμε την πρώτη γυναίκα πολιτικό στην Βόρειο Ελλάδα. Είναι πραγματικά ένα πολύ ικανό άτομο με πολλές ευαισθησίές, με βαθύ γνώση των προβλημάτων της Ελλάδας. Η σφραγίδα της Ντόρας θα είναι καταλυτική για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Είναι μια σύγχρονη πολιτικός, με γνώσεις, με απόψεις, με ιδέες. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις.
Ως Υπουργός Εξωτερικών είχαμε την δυνατότητα να δούμε τις προσπάθειες της και την πολιτική που προσπάθησε να εφαρμόσει. Η μειονότητα εμπιστεύεται την Ντόρα Μπακογιάννη, με πρόεδρο και πρωθυπουργό την Ντόρα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε…..» (
http://paremvasikomotini.blogspot.com/2009/10/blog-post_14.html).
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγα χρόνια ο κ. Ιλχάν, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τότε, είχε συνυπογράψει με άλλα 605 στελέχη της μειονότητας της Θράκης κείμενο όπου η μουσουλμανική μειονότητα αποκαλείται «τουρκομουσουλμανική»
Με αφορμή τη μετάφραση σχολικών βιβλίων στην πομακική διάλεκτο το κείμενο ξεκινούσε λέγοντας: «Το επίσημο καθεστώς της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχει καθοριστεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923.» Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για τις σχέσεις μεταξύ της «Μητέρας Πατρίδας Τουρκίας» και της «πατρίδας μας Ελλάδας», ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται: «Τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί ένας άλλος κρίκος στην αλυσίδα παιχνιδιών που παίζονται εις βάρος της Μειονότητας, κάτι που ενόχλησε και πλήγωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Το κείμενο είχε προκαλέσει τότε πλήθος αντιδράσεων. Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «μείζον πολιτικό θέμα», ζητώντας επίσημη θέση από πλευράς κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εμφανιζόταν εξαιρετικά ενοχλημένη από το γεγονός ότι ένας εν ενεργεία βουλευτής της, ο οποίος ορκίστηκε στο Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους, αρνείται τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες έχει προσχωρήσει και σέβεται η χώρα μας.
Να υποθέσουμε κι εμείς τώρα ότι ο κ. Ιλχάν δεν διεγράφη τότε λόγω των πολιτικών σχέσεών του με την κ. Μπακογιάννη; Σημειώνουμε ότι αυτά συνέβαιναν το 2006 όταν η ΝΔ διέθετε άνετη πλειοψηφία.
Για την δήλωση του κ. Ιλχάν ότι «η μειονότητα εμπιστεύεται την Ντόρα Μπακογιάννη, με πρόεδρο και πρωθυπουργό την Ντόρα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε…» μπορείτε να υποθέσετε ότι θέλετε.
Πηγή
antinewsΔείτε και τι έλεγαν τα ΜΜΕ τότε:
in.grΚείμενο όπου η μουσουλμανική μειονότητα αποκαλείται «τουρκομουσουλμανική» φέρεται να υπέγραψε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν. Το κείμενο έχουν υπογράψει 606 στελέχη της μειονότητας της Θράκης, με αφορμή τη μετάφραση σχολικών βιβλίων.
Το κείμενο παρουσιάζει η εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή. Πρόκειται για ανακοίνωση με αφορμή τη μετάφραση παραμυθιών σχολικών βιβλίων στην πομακική διάλεκτο.
Το κείμενο ξεκινά λέγοντας: «Το επίσημο καθεστώς της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχει καθοριστεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923.»
Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για τις σχέσεις μεταξύ της «Μητέρας Πατρίδας Τουρκίας» και της «πατρίδας μας Ελλάδας», ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται: «Τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί ένας άλλος κρίκος στην αλυσίδα παιχνιδιών που παίζονται εις βάρος της Μειονότητας, κάτι που ενόχλησε και πλήγωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ιλχάν είχε συναντηθεί με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου. Το θέμα της συνάντησης ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει στην Τουρκία για θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας.
Και λίγες μέρες πριν της εκλογές:
ΠηγήΙλχάν Αχμέτ υποψήφιος της Ν.Δ.:
Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη είναι αμαρτία!..
Την άποψη αυτή ότι οι ψήφοι τόσο στον Στυλιανίδη, όσο και στον Πεταλωτή από ανθρώπους της μειονότητας είναι όχι απλά λάθος κίνηση αλλά και αμαρτία, διατύπωσε κατά την ομιλία του στο περιορισμένο κοινό του Κέχρου μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν.
Ιλχάν Αχμέτ υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.: «Θέλω να σας ευχαριστήσω εσάς κατοίκους του Κέχρου,
σαν Τούρκους της Δυτικής Θράκης για την στήριξη που μου δώσατε την προηγούμενη φορά, σας παρακαλώ πολύ να μην δώσουμε την ψήφο μας σε άτομα που δεν μπορούν να βγουν και στους Έλληνες! Πριν από λίγο ήταν εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σας ρωτάω
τι δουλειά έχει εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης; Στα χωριά μας να μοιράζει ψηφοδέλτια. Και οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ γιατί μοιράζουν ψήφους στα δικά μας χωριά; Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό. Εγώ πήγα σε κανένα ελληνικό χωριό να ζητήσω ψήφους; Μπορώ να ζητήσω;
Σε άλλο σημείο ο Κ. Αχμέτ τόνισε: «Δώστε μας την εξουσία να βγούμε δύο Τούρκους βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για 600 ψήφους στο παρελθόν ο Γκ. Γκαλήπ είχε χάσει την εκλογή. Μακάρι να ήταν και ο κ. Γκαλήπ τότε βουλευτής, ήμουν όμως μόνος μου. Έχουμε γύρω στους 37.000 ψήφους αν το πιστέψουμε βαθειά μπορούμε να στείλουμε δύο βουλευτές στην Βουλή, είτε κυβερνητικούς είτε ένα κι ένα.
Εμείς είμαστε βέβαια βουλευτές ελληνικών κομμάτων αυτοί έχουν το καρπούζι κι αυτοί το μαχαίρι. Εμείς τι λέμε; Κόβε σωστά μην παίρνεις το περισσότερο εσύ.
Η εκλογική περίοδος πέρασε ήσυχα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους και να ευχηθώ επιτυχία. Με τον κ. Χατζηοσμάν κάναμε μια έκκληση σοβαρή, πολιτισμένη, να μην διασπασθούμε και να πετύχουμε τον στόχο που δικαιούμαστε την Κυριακή το βράδυ. Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη και στον Πεταλωτή επιτρέψτε μου είναι αμαρτία. «Εμείς φυσικά δεν κάνουμε διαχωρισμούς θρησκευτικούς ή φυλετικούς», είπε ο Ευριπίδης, αλλά εντάξει δεν κάνεις, αλλά τις αποφάσεις εσύ τις παίρνεις. Όταν ήσουν υπουργός Μεταφορών δεν πήρε κάποιες αποφάσεις που δεν άρεσαν στην μειονότητα; Και όταν ήταν βουλευτής ο κ. Γκαλήπ έτσι γινόταν. Όταν βγαίνει κάποιος
Τούρκος βουλευτής προσπαθούν να του κόψουν την φόρα, να τον μειώσουν.
Είναι η τελευταία μου ομιλία αυτή, αλλά ο στόχος είναι να ανακόψουν την πρωτιά, να μειώσουν την δύναμή μας. Εμείς ακόμη κι αν δώσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή σ΄ένα κόμμα στον κ. Παπανδρέου, αν δώσουμε 32.000 ψήφους δεν κερδίζουμε τίποτα. Κοιτάξτε δεν πρέπει να δώσουμε τις ψήφους μας σε αδύναμους
Τούρκους υποψήφιους. Βλέπετε στην Ξάνθη που έμειναν επί δύο τετραετίες χωρίς βουλευτή τι έκαναν; Ποιόν έβαλαν δίπλα στον Μάντατζη την αδελφή της γραμματέας του για να μην αποτελεί απειλή για τον ίδιο. Ξέρω πολύ καλά τα προβλήματά σας, τα προβλήματα για το καπνό και θέλω να αγωνιστώ για την προώθησή τους. Αρκεί να με εμπιστευτείτε».
Ο Ιλχάν Αχμέτ αν και κατάγεται από την ορεινή περιοχή δεν φάνηκε να έχει κάποιο μεγαλύτερο ρεύμα ή πιο εντυπωσιακή στήριξη. Παρακολούθησε την προσευχή στο τζαμί και μετά πήγε στο προαύλιο της κοινότητας, όπου έγιναν οι ομιλίες όλων των υποψηφίων. Στην συνέχεια έκανε δηλώσεις για τον τουρκικό κανάλι ΝΤV που συνοδευόταν από δημοσιογράφους κι έκανε για το δελτίο ειδήσεων όπως μας πληροφόρησαν ζωντανές συνδέσεις από τις εκλογές στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.
Τα σχόλια δικά σας.
Πηγή:
Δεξιά της Εδέμ