Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κοπή βασιλόπιτας και εκδήλωση για την Κύπρο από τον Στέλιο Παπαθεμελή


Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα

Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8/1/010


ΟΧΙ στα νεοΑΝΑΝικά σχέδια Τουρκοποίησης της Κύπρου

Εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός αφού γίνεται αδιάκοπα εδώ και τριάντα χρόνια είναι η Γιορτή της Βασιλόπιτας που οργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.

Η εκδήλωση γίνεται το επόμενο Σάββατο 16/1 στις 6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Κύπρο μας. Θέμα: ΟΧΙ στα νεοΑΝΑΝικά σχέδια τουρκοποίησης της Κύπρου.

Θα μιλήσουν ο Γιώργος Λιλήκας, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ηρακλής


Ο κόσμος του Ηρακλή πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε σε παραίτηση όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Μίκρα (όπου υπήρχαν και τρεις διμοιρίες ΜΑΤ), κατόπιν μηχανοκίνητης πορείας των φίλων του Ηρακλή, με ένα και μοναδικό στόχο. Την απομάκρυνση όλων των ατόμων που τοποθέτησε ο Αντώνης Ρέμος στο διοικητικό συμβούλιο.

Αντιπροσωπεία κόσμου και Ερασιτέχνη, ανέβηκε στα γραφεία και γνωστοποίησε την απαίτηση των φίλων της ομάδας. «Εμείς ήρθαμε να βοηθήσουμε. Αφού δεν μας θέλει ο κόσμος, αποχωρούμε», ήταν η απάντηση που έλαβαν από τα –πρώην- πλέον μέλη του συμβουλίου.

Κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στη θέση του ο Σάββας Κωφίδης και όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες του. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ντέρμπι με τον Άρη και από Δευτέρα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

Πηγή: BlueArena

Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στους Αδέσμευτους Bloggers


Αγαπητοί φίλοι,

Έστω και καθυστερημένα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνεισφορά σας στο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία…

Σε μια δύσκολη στιγμή, φέρατε το μήνυμα της Δημοκρατικής Επανάστασής μας, σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στα πιο ανήσυχα πνεύματα που «σερφάρουν» στο διαδίκτυο και συζητούν στις ιστοσελίδες σας.

Δυστυχώς, αυτά τα ανήσυχα πνεύματα είχαν από χρόνια απομακρυνθεί από την Πολιτική και αποτραβηχτεί από τα κοινά. Πολλοί απ’ αυτούς, μάλιστα απέφευγαν να ψηφίζουν…

Ευτυχώς, εσείς βοηθήσατε να έλθουν ξανά κοντά στην Πολιτική, να μας πλησιάσουν, πολλοί απ’ αυτούς και να ψηφίσουν.

Δεν έχει σημασία τι ψήφισαν.

Δεν έχει σημασία τι υποστηρίξατε εσείς.

Σημασία έχει, πάνω απ’ όλα, ότι εσείς γίνατε η «πύλη εισόδου» της Πολιτικής στην Κοινωνία, της Ιδεολογίας στην Πολιτική και της συζήτησης – πολιτικής και ιδεολογικής – στην καθημερινότητά μας.

Και γι’ αυτό σας ευχαριστώ.

Προσπάθησα να δώσω «κινηματικό χαρακτήρα» στο μήνυμά μας – δηλαδή να δείξω ότι αφορά άμεσα κάθε πολίτη, ότι συμπίπτει με τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες του, ότι απαντά στα ερωτήματα και τις αγωνίες του, κι ότι εξαρτάται άμεσα, σχεδόν απόλυτα, από την συμμετοχή του.

Νομίζω ότι το καταφέραμε και σ’ αυτό με βοηθήσατε εσείς. Με βοηθήσατε ακόμα κι όταν δεν συμφωνούσατε. Με βοηθήσατε με την υποστήριξή σας, αλλά και με την κριτική σας.

Με την παρουσία σας να ξέρετε ότι φέρνετε ένα μεγάλο «άλμα ανταγωνιστικότητας» στο χώρο της Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας.

Και βοηθάτε όλα τα ΜΜΕ, από τα πιο παραδοσιακά ως τα πιο σύγχρονα, να γίνουν καλύτερα.

Είμαι βέβαιος, ακόμα, ότι αυτή η επανάσταση αμφίδρομης Επικοινωνίας, στην οποία εσείς πρωτοστατείτε, θα φέρει την νέα Μεταπολίτευση που όλοι προσδοκάμε.

Τελικά οι φεουδαρχικές δομές στην Πολιτική, τα καρτέλ και οι στρεβλώσεις στην Οικονομία, τα αγκυλωμένα στερεότυπα της «Πολιτικής Ορθότητας» στο χώρο των ιδεών και τα ταμπού της «μονόδρομης σκέψης», είναι οι αντίπαλοι που όλοι μας πολεμάμε, ο καθένας με τον τρόπο του, ο καθένας από τη θέση του…

Περισσότερη Ελευθερία, περισσότερη Δικαιοσύνη, περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερη Αξιοσύνη, περισσότερη Ελπίδα για το λαό μας, περισσότερη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια για τον τόπο μας – όλα αυτά δεν είναι απλές «ευχές», είναι στόχοι αγώνα και νόημα ζωής.

Οι ευχές μου για το νέο έτος είναι Υγεία σε όλους, προσωπική ευτυχία στο καθένα ξεχωριστά κι επιτυχία στους στόχους σας.

Και να θυμάστε: τις μεγαλύτερες τύψεις τις νιώθουμε, εκ των υστέρων, όχι όταν «κάνουμε λάθος», αλλά όταν δεν έχουμε ακούσει τη φωνή της συνείδησής μας.

Σας ευχαριστώ που μας βοηθάτε να ακούμε πιο καθαρά τη φωνή της συνείδησής μας.

Αντώνης Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Πηγή: Antinews

Πριν το καλοκαίρι ο δρόμος Ν. Φώκαιας - Αθύτου

που παραμένει κλειστός λόγω κατολίσθησης

Μαρία Λιονή - Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

«Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, μόνο και μόνο για να παραδώσουμε βιαστικά και πρόχειρα ξανά το δρόμο στην κυκλοφορία», δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κατολίσθηση στην κυκλοφορία οχημάτων στον κεντρικό δρόμο Ν. Φώκαιας – Αθύτου, στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Σε σχετική ανακοίνωση η κ. Λιονή επισημαίνει μεταξύ άλλων πως:

- Έδωσε εντολή για άμεση εκπόνηση μελέτης οριστικής λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων στο σημείο. Η μελέτη άρχισε αμέσως και θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

- Δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου ο δρόμος, μετά τις παρεμβάσεις, να είναι ασφαλής.

- Η Περιφέρεια με έγγραφό της ζήτησε ήδη την έγκριση πίστωσης 1.360.000 ευρώ για τις απαιτούμενες επεμβάσεις.

«Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι οι διαμαρτυρίες και οι προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων» παρατηρεί η κ.Λιονή και εκτιμά ότι «ο δρόμος θα αποδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία πριν από το καλοκαίρι».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Υπερσύγχρονο πυροσβεστικό όχημα, δωρεά συνταξιούχου δασκάλας στη Χαλκιδική


Ένα υπερσύγχρονο πυροσβεστικό όχημα μεταφοράς προσωπικού, προσφορά της συνταξιούχου δασκάλας, Παναγιώτας Σταμπουλή, θα παραδοθεί στο κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών - Πυροσβεστών Χαλκιδικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρος Νικολαϊδης, η δωρεά αποτελεί προσφορά της 68χρονης στη γενέτειρά της, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μια περιοχή η οποία, όπως είπε, υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά του 2006 και οι ανάγκες σε πυροσβεστικά μέσα είναι πολύ μεγάλες.

Ο κ. Νικολαϊδης χαρακτήρισε την προσφορά «δωρεά ουσίας» και «κατάθεση ψυχής» και έκανε γνωστό ότι η κ. Σταμπουλή, εκτός από το πυροσβεστικό όχημα, δώρισε πρόσφατα εξοπλισμό για τους πυροσβέστες, καθώς επίσης και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για τις ανάγκες στην περιοχή Κασσάνδρας.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής του πυροσβεστικού οχήματος θα γίνει μεθαύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρας, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανοιχτή συγκέντρωση στο Κατσάνειο σήμερα στις 18:00


Ο Γ.Σ. Ηρακλής καλεί τον λαό, τους συνδέσμους, τους παράγοντες, τους βετεράνους αλλά και όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον του συλλόγου, να συγκεντρωθούν, Παρασκεύη 8/1 στις 18:00, στο ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ, σε ανοικτή συγκέντρωση, προκειμένου να ενημερωθούν για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ Ηρακλής, μετά τα όσα συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση αλλά και στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα Ηρακλής – Πανθρακικός.

Η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη γιατί πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Γυμναστικός Σύλλογος
«Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

Το γκολ του Πανθρακικού ξεσήκωσε θύελλα στον Ηρακλή


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ ΓΙΑ «ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ»

Ο προπονητής του «γηραιού» αποκάλυψε ότι δύο μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ μπήκαν στα αποδυτήρια του συλλόγου παρουσία μπράβων, λόγω του γεγονότος ότι ο Πανθρακικός προηγούνταν στο σκορ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο Σάββας Κωφίδης με αφορμή ένα απίστευτο γεγονός που έλαβε χώρα στο ημίχρονο της προχθεσινής αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στα αποδυτήρια του Ηρακλή και το οποίο ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να καταγγείλει δημοσίως.

Ο προπονητής του «γηραιού» αποκάλυψε ότι δύο μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ μπήκαν στα αποδυτήρια του συλλόγου παρουσία μπράβων, λόγω του γεγονότος ότι ο Πανθρακικός προηγούνταν στο σκορ στην ανάπαυλα με 0-1, και μίλησαν με έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές (το ρεπορτάζ λέει ότι απειλήθηκαν αν δεν «γυρίσουν» το ματς), χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Μάλιστα, όταν προσπάθησε να τους διώξει από τα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσουν οι παίκτες του, τότε του ασκήθηκε βίαιη συμπεριφορά.

Όπως επεσήμανε ο Σάββας Κωφίδης αν δεν σταματήσουν τέτοιου είδους τακτικές ο ίδιος θα αποχωρήσει από τον Ηρακλή, «είναι αντίθετο με μένα, αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του «Γηραιού», ο οποίος πρόσθεσε πως θα συνεχίσει μέχρι νεοτέρας να προπονεί την ομάδα.

«Αμαυρώθηκε η ιστορία του Ηρακλή»

«Συνέβη κάτι το οποίο αμαυρώνει την ιστορία του Ηρακλή. Και το θεσμό του προπονητή στον Ηρακλή και γενικότερα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, χθες μετά το τέλος του πρώτου μέρους, μπήκαμε στο ημίχρονο με σκορ εις βάρος μας 0-1 και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν και να ετοιμαστούν για το δεύτερο ημίχρονο και να αλλάξουν την κατάσταση και όλη την πίεση που υπήρχε με το παιχνίδι που κάναμε», δήλωσε αρχικά ο Κωφίδης και συνέχισε:

«Κάποια μέλη του Δ.Σ. μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς την άδεια τη δική μας, απαξιώνοντας το γενικό αρχηγό, τον τεχνικό υπεύθυνο, τον προπονητή και πάνω απ’ όλα την ιστορία του Ηρακλή. Με μπράβους για να μιλήσουν στους παίκτες, μέλη του Δ.Σ., ο κ. Ζιάκας αν δεν κάνω λάθος και ο κ. Γουίλι. Με έντονο ύφος πήγαν να μιλήσουν στους παίκτες, χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Απαξιώνοντας πρώτα απ’ όλα την ιστορία του Ηρακλή και τον προπονητή.

Είναι αντίθετο με μένα, αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω. Αυτή είναι η αντίληψη και του γενικού αρχηγού, Μανώλη Τουμπόγλου, του Ηλία Πουρσανίδη και του συνεργάτη μου Γρηγόρη Τσινού. Δεν ταιριάζει στον Ηρακλή αυτό, ούτε στους ανθρώπους που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είμαι έξω από αυτό, εάν αυτή η τακτική και η φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω σε αυτό».

Συνεχίζοντας, ο τεχνικός του Ηρακλή, τόνισε: «Αν θα συνεχιστεί αυτό, δε θα είμαι εδώ. Εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι του Δ.Σ., εγώ δεν μπορώ να είμαι εδώ. Ήρθα να σας ανακοινώσω τι συμβαίνει και δεν μπορώ να το αφήσω να διαιωνίζεται. Ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής, που όλοι ξέρετε τη φιλοσοφία που έχει τόσα χρόνια. Θα είμαι στην προπόνηση θα είμαι και στο ματς της Κυριακής και θα περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα.

Πηγή: Χρόνος

Kινητοποιήσεις στη Χαλκιδική


Θανασης Τσιγγανας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, βγήκαν χθες τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους, λίγες ημέρες μετά την αναγγελία των συναδέλφων τους από την Κεντρική Ελλάδα ότι ετοιμάζονται και πάλι για κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής παρέταξαν τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κασσανδρείας κ. Δ. Παπανικολάου χαρακτήρισε μονόδρομο τις κινητοποιήσεις. Οπως είπε «δεν έχουμε πληρωθεί για τα σιτηρά και τις ελιές, αν και τις δωσαμε φέτος σε εξευτελιστικές τιμές (0,60 το κιλό). Πήραμε το 30 - 40% των επιδοτήσεων και οι τιμές των προϊόντων μας πέφτουν συνεχώς».

Σε πανελλαδικό επιπεδο οι κινητοποιήσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τις 27 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε εκ μέρους των αγροτοσυνδικαλιστών της Θεσσαλίας ο κ. Χρ. Σιδηρόπουλος. Οπως είπε, η υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή «θα δει τους εκπροσώπους των αγροτών, στις 25 - 27 Ιανουαρίου και πρέπει να ακούσουμε τι έχει να πει». Θα προηγηθούν συναντήσεις των συντονιστικών επιτροπών για να καθοριστούν τα 10 -12 κοινά αιτήματα όλων των αγροτών.

Για τον σκοπό αυτόν, αύριο το μεσημέρι αγροτοσυνδικαλιστές από διάφορες περιοχές της χώρας πρόκειται να συναντηθούν στην Κατερίνη. Οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας λόγω του κλεισίματος των Τεμπών θα καταρτίσουν νέο σχέδιο κινητοποιήσεων, ενώ ενδέχεται να κλείσουν ακόμα και τις τρεις παρακαμπτήριες, για τις οποίες ο αγροτοσυνδικαλιστής είπε πως «μπορούμε να κλείσουμε εύκολα, με το μπουφάν και με το παντελόνι».

Πηγή: Καθημερινή

Ζήτω που μας…κάψανε;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το κείμενό μου είναι εκ προθέσεως «παιδαριώδες» για να βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρήματα των Κομμάτων που μας διοικούν επί 35 χρόνια και ΚΑΝΕΝΑ στέλεχός τους μέχρι σήμερα ΔΕΝ πήγε στη φυλακή!...

Και το κείμενο με τα ερωτήματά μου για τα Τέμπη ήταν στόσο «παιδαριώδες» ώστε κάποιοι μου επιτέθηκαν βάναυσα αλλά τώρα…κρύβονται!...

Έφτασε η… «αναίδεια» των μανδαρίνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σημείο να στείλουν ΕΛΕΓΚΤΕΣ αυτές τις ημέρες στην Αθήνα για να …ελέγξουν τους Υπουργούς και τα Υπουργεία μας!…

Και αυτοί οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, λένε, σε μηνιαία βάση!...

Μέχρι πού θα φτάσει το θράσος τους;…

Αυτό αναρωτιούνται πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες που ήδη δηλώνουν πολύ προσβεβλημένοι από το μπαράζ των επικριτικών σχολίων, αρνητικής αρθρογραφίας και υποτιμητικών αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας και του…Άκουσον, Άκουσον…του ελληνικού πολιτικού συστήματος από οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες και περιοδικά της Ευρώπης, της Αμερικής και όχι μόνο!

Όταν πριν πολλές δεκαετίες ήμασταν πιτσιρικάδες συχνά λέγαμε σκωπτικά…

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!

Τώρα καθώς ωριμάσαμε ηλικιακά τι θα πρέπει να πούμε;

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ…ΚΑΨΑΝΕ;

Καθότι με το ειρωνικό πνεύμα της αυτοκριτικής που με διακατέχει σήμερα αναρωτιέμαι εάν το πήραμε χαμπάρι εμείς ο φερόμενος ως τόσο ΕΞΥΠΝΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ λαός ότι ΑΥΤΟΙ και ΑΥΤΕΣ που μας κυβερνήσανε τα τελευταία 35 χρόνια της μεταπολίτευσης, τελικά, μας…ΚΑΨΑΝΕ;

ΣΙΓΟΥΡΑ πιστέψαμε ότι αυτοί της πάλαι ποτέ ΕΟΚ και τώρα Ε.Ε. ΠΟΤΕ δεν θα παίρνανε χαμπάρι την ελληνική…«μαγκιά» που κατάφερε, αφού η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εισέπραξε ΜΥΘΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ από τα Μεσογειακά προγράμματα και τα 4 πακέτα Ντελόρ, τελικά:

1/ Να αυξηθεί το Δημόσιο χρέος κατά ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ τοις
Εκατό σήμερα από το περίπου 23% που ήταν το 1974
Όταν κατέρρευσε η Χούντα!!!!!

2/ Να μας φέρουν ένα βήμα πριν την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!!!

Από αυτόν τον απίστευτο ΠΑΚΤΩΛΟ χρημάτων πόσα ΦΑΓΑΜΕ εμείς φίλοι μου και Πόσα αυτοί που κάποτε τόλμησε (και μετά …ΣΙΩΠΗ) ο Κώστας Καραμανλής να αποκαλέσει «νταβατζήδες» και μαζί οι μερικές χιλιάδες παρατρεχάμενοί τους;

Τι ακριβώς πρέπει να πούμε;

ΖΗΤΩ που…καήκαμε;

Ή, να αναρωτηθούμε πόσο «ηλίθιοι» πρέπει να αισθανόμαστε (μήπως…είμαστε;) που αφήσαμε τους πολιτικούς να μας…ΚΑΨΟΥΝΕ;

Ή, μήπως, πάλι φταίει ο γνωστός… «ξένος δάκτυλος;»

Το έθιμο των Φωταράδων στο Παλαιόκαστρο Πολυγύρου