Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Γιορτάστηκαν τα 120 χρόνια λειτουργίας της διώρυγας Κορίνθου

Με μια σεμνή τελετή στο μνημείο Ελληνο-Ουγγρικής Συνεργασίας παραπλεύρως της παλαιάς γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, γιορτάστηκαν τα 120 χρόνια λειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) με την συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην τελετή παρέστη η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Εszter Sandorfi, o σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορινθίας κ. Διονύσιος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, εκπρόσωποι του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων και αρκετοί πολίτες.

Πληγώνουν τα δάση της Ηπείρου και της Μακεδονίας

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της παράνομης υλοτομίας, στις δασικές εκτάσεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, έχουν στη διάθεσή τους οι δασικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η παράνομη υλοτομία και η μεταφορά δασικών προϊόντων, βρίσκεται σε έξαρση το 2013, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τις υπηρεσίες της η ανωτέρω Γενική Διεύθυνση. Συγκεκριμένα, στα διοικητικά όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου υποβλήθηκαν 220 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία-μεταφορά δασικών προϊόντων και κατασχέθηκαν συνολικά 2.314 τόνοι καυσόξυλα, 57 κ. μ. στρογγυλής ξυλείας, 33 οχήματα, καθώς και 30 κοπτικά εργαλεία.

Παππάς: Θα παραδοθώ σε λίγη ώρα


Σε επικοινωνία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήρθε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο κ. Παππάς είπε στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής ότι θα παραδοθεί και αυτός σε λίγη ώρα.

Πηγή: TheInsider

Ανακοινώσεις του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Κ.Ε.Π. οι αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι τα ΚΕΠ του Δήμου εξυπηρετούν τους δημότες, προκειμένου να συντάξουν – υποβάλουν την αίτηση  για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Πρόκειται για θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η προκήρυξη λήγει στις 11 Οκτωβρίου 2013.

«Πάταγος» στα διεθνή ΜΜΕ με τις συλλήψεις των στελεχών Χρυσής Αυγής

«ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ»

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προκαλεί αίσθηση μέσω των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και βουλευτή του κόμματος», επικαλούμενο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους δημοσιογράφους.

«Συνελήφθη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος» για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  είναι ο τίτλος του BBC. Το βρετανικό δίκτυο στην αναφορά του επισημαίνει ότι εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος

Αναζητούνται και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
KATAIΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, έπειτα από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 30 σε όλη την Ελλάδα.