Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως καὶ Κονίτσης Ἀνδρέας: Ζήτω τα αυγά, οι ντομάτες και τα γιαούρτια! (Video)


Δείτε το βίντεο


Τι είπε για τη Βόρειο Ηπειρο

Χθὲς (28/08) βρέθηκε μὲ πλῆθος λαοῦ στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη γιὰ νὰ τιμήσει τοὺς γενναίους μαχητὲς τοῦ Γράμμου καὶ τοῦ Βίτσι.

Μετὰ τὴν τέλεση τῆς θείας λειτουργίας καὶ τῆς ἐπιμνημόσυνης δέηση ὑπὲρ τῆς ἀναπαύσεως τῶν ἠρωικῶς πεσόντων παλικαριῶν τοῦ ἑλληνικοῦ μας στρατοῦ, ἀκολούθησε κατάθεση στεφάνων στὸ ἡρῶο, ποὺ εἶναι τοποθετημένο στὸν προαύλιο χῶρο τοῦ ναοῦ, καθὼς καὶ ἡ πύρινη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Ἀνδρέα. Ὁ ἐπίσκοπος μὲ τὸ δυναμικὸ λόγο τοῦ ξεσήκωσε τὸν πιστὸ λαὸ καὶ ἔστειλε μήνυμα ἀδιάλειπτου ἀγώνα μέσα στὴν κρίσιμη ἐποχὴ ποὺ διανύουμε.

Τη Στρογγυλή Τράπεζα του Αρθούρου θεωρούν ότι βρήκαν οι Σκωτσέζοι


Οι αρχαιολόγοι με γεωφυσική τηλεπισκόπιση έχουν εντοπίσει υπολείμματα μίας κυκλικής τάφρου και άλλων έργων κάτω από το King's Knot


Νέα ευρήματα κάτω από το γεωμετρικό ανάχωμα King's Knot

Εδώ η στρογγυλή τράπεζα του βασιλιά Αρθούρου, εκεί η στρογγυλή τράπεζα του βασιλιά Αρθούρου... Πού είναι τελικά; Και αν υπήρξε βεβαίως, βασιλιάς Αρθούρος... Στη Σκωτία πάντως οι αρχαιολόγοι θεωρούν τώρα, ότι μπορεί να την έχουν εντοπίσει στο κάστρο του Stirling κάτω από το μνημείο King's Knot, που είναι μία χωμάτινη κατασκευή με γεωμετρικό σχήμα στους πρώην βασιλικούς κήπους και καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

«Στο φως» το άγνωστο Σούνιο


Σωστικές και αναστηλωτικές εργασίες θα γίνουν στο τείχος, ενώ ίχνη του αρχαίου οικισμού που έχουν καταχωσθεί θα βγουν στην επιφάνεια


Mε την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει να δείξει ότι το Σούνιο δεν είναι μόνο ο ναός του Ποσειδώνα. Είναι ένας ολόκληρος δήμος, με ιερά, οχυρό, οικιστικές εγκαταστάσεις

Το Σούνιο δεν είναι μονάχα, ούτε κυρίως, ο ναός του Ποσειδώνα. Είναι ένας ολόκληρος δήμος, σημαντικός για την Αθηναϊκή Δημοκρατία, με ιερά, οχυρό, οικιστικές εγκαταστάσεις. Αυτήν την ειδική σημασία του θέλει να προβάλει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου.

“Όποιος προωθήσει ξανά θεωρίες συναίνεσης δεν έχει θέση στη ΝΔ”


Σύμφωνα με πηγή που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διαμήνυσε σήμερα προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος από το κόμμα προωθήσει ξανά θεωρίες συναίνεσης “να ξεχάσει τη Νέα Δημοκρατία“.

Όπως εξήγησε ο συνομιλητής μας την στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταρρέει και ο Αντώνης Σαμαράς ζητά από τον λαό ισχυρή αυτοδυναμία για καθαρές λύσεις, αποτελούν τουλάχιστον υπονόμευση οι θεωρίες περί συναίνεσης που διατυπώνονται από ορισμένους της ΝΔ, επειδή ως γνωστόν η συναίνεση προωθείται από κυβερνητικούς κύκλους στα δικά τους μέτρα και σταθμά

 “Εκεί που συμφωνούμε θα το λέμε, κι εκεί που διαφωνούμε θα το λέμε επίσης”  δήλωσε το ίδιο στέλεχος διευκρινίζοντας ότι η θέση αυτή του Σαμαρά δεν πηγάζει από “λογική συναίνεσης”, αλλά από “εθνική λογική.

Ο Ελληνας που έγινε εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας


Ο Λευκάδιος Χερν γίνεται ταινία 3D κινουμένων σχεδίων. Οχι ο ίδιος αλλά το μυθιστόρημά του «Η πηγή της νιότης» με αφορμή αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η ζωή του Λευκάδιου Χερν θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία από κάποιο χολιγουντιανό στούντιο. Οταν ο πατέρας του πήρε μετάθεση από το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα Επτανήσων για τις Δυτικές Ινδίες, ο Λευκάδιος ήταν έξι ετών και με τη μητέρα του πήγαν στο Δουβλίνο για να ζήσουν με τους γονείς του άνδρα της.

Εκείνη όμως δεν άντεξε τη συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα να καταλήξει φιλοξενούμενη της μοναδικής συγγενούς, μιας θείας που έδειχνε συμπάθεια για τη Ρόζα και τους γιους της.