Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μαγευτικές! Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2013!


To National Geographic έστεψε τους φετεινούς νικητές για το 2013 με την συγκλονιστική φωτογραφία της πολικής αρκούδας κάτω από τον πάγο!

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30/11 και συμμετείχαν τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες φωτογράφοι από 150 χώρες.

Υποβλήθηκαν πάνω από 7.000 φωτογραφίες στις κατηγορίες: Ανθρωποι, τοποθεσίες και φύση.

Το πρώτο βραβείο πήρε ο Paul Souders, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει μια πολική αρκούδα στην Μανιτόμπα του Καναδά.

Ευχές από το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Πλησιάζουν οι πολύ αναμενόμενες και αγαπημένες για όλους εμάς γιορτές των Χριστουγέννων.

Ας βυθιστούμε μέσα στην καρδιά μας, για να νιώσουμε καθαρά το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου, το νόημα αυτής της μεγάλης γιορτής του Χριστιανισμού.
Ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ας γίνουμε καλύτεροι. Ας προσφέρουμε.
Ας ελπίσουμε και ας διεκδικήσουμε. Ας πιστέψουμε.
Ας γίνουμε πάλι παιδιά και ας θυμηθούμε το σχολικό ανάγνωσμα του Γ. Δροσίνη «Νύχτα χριστουγεννιάτικη»:

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Μπιθικώτση "Ηχηρές σιωπές.. του έρωτα"

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
της συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
“ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ... του έρωτα”

Μέσα σε γιορτινό κλίμα παρουσιάστηκε  το βιβλίο της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ  “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ... του έρωτα” που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Το βιβλίο της Άννας, με τον χαρακτηριστικό αυτό τίτλο, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Θέατρο “ΟΡΦΕΑΣ” σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης .

Για το βιβλίο μίλησαν η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Γιόλα Αργυροπούλου- Παπαδοπούλου, χαρακτηρίζοντας  στον εξαίρετο λόγο της το βιβλίο ως “Γραφή Ψυχής”.

Πυγμαίος τάπιρος το μεγαλύτερο ζώο που ανακαλύπτεται εδώ και δεκαετίες

Ένα νέο είδος τάπιρου ανακάλυψαν στη Βραζιλία και την Κολομβία επιστήμονες με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Mario Cozzuol.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον τομέα της ζωολογίας τον 21ο αιώνα.

Ο νεοανακαλυφθείς τάπιρος «Tapirus kabomani», άγνωστος για την επιστήμη όμως γνώριμος στους ιθαγενείς, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζώα της ηπείρου.

Ο Tapirus kabomani είναι το πέμπτο είδος τάπιρου που ανακαλύπτεται παγκοσμίως και το πρώτο που ανακαλύπτεται από το 1865.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Λαγός

Επίθεση κατά πάντων από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Αίτηση αποφυλάκισης, η οποία εκτείνεται σε 63 σελίδες, μέσω των οποίων κατακεραυνώνει τα πολιτικά κόμματα, αναφέρεται στην υπόθεση της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και παραθέτει φωτογραφίες με ειρωνικά σχόλια για «τάγματα εφόδου» της ΟΝΕΔ της ΠΑΣΠ και της ΚΝΕ, κατέθεσε ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός.

Ο βουλευτής Β' Πειραιά δηλώνει πολιτικός κρατούμενος και αναφέρει ότι η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική και κατόπιν επιθυμίας ξένων, αμερικανικών και ευρωπαϊκών, λόμπι, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί τόσο η συγκυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα.

Πολύδωρας: Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; (Video)


Για «δήμευση» έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας στη Βουλή για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «βαρύ και δυσβάστακτο φορολογικό χτύπημα στον ελληνικό λαό».

«Δεν μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, λογικά, ιστορικά, εθνικά», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας και πρόσθεσε:

«Οι σκέψεις μου είναι γνωστές, τις έχω παραθέσει με ένα άρθρο μου «Δημεύουν τα χωράφια μας», αλλά τέτοιες σκέψεις δεν χωράνε στο σκεπτικό και στη λογική της τρόικας».

Ποιες διατάξεις αποσύρονται - Παραμένουν τα πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ KAI ΜΠΛΟΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Πέρασε τελικά από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς έπειτα από τις «αλλαγές» τις τελευταίας στιγμής τις οποίες ενέκρινε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι ενστάσεις των βουλευτών από όλα τα κόμματα αφορούσαν στις «λοιπές διατάξεις» για τις οποίες έκριναν πως υπάρχει ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος και συνεπώς θα μπορούσαν να εισαχθούν σε νέο νομοσχέδιο από το νέο έτος, ώστε να μελετηθούν και να συζητηθούν διεξοδικά.

Ωστόσο η ένσταση για τη διάταξη που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα αλλά και τόκους για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο δεν έγινε αποδεκτή

H ΔΗΜΑΡ επέστρεψε στο κράτος 145.000 ευρώ

Η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 145.000 ευρώ, το οποίο είχε δοθεί για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών και το οποίο δεν χρησιμοποίησε.

 Με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, γνωστοποιεί την επιστροφή από την τακτική κρατική επιχορήγηση, που λαμβάνει, του αντίστοιχου ποσού καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, αποφάσισε για το έτος 2013, να μη χρησιμοποιήσει το ποσό των 145.000 ευρώ που της αναλογεί από την τακτική χρηματοδότηση του έτους 2013 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών.

Η ΔΗΜΑΡ ζητά, είτε να υποδειχθεί τραπεζικός λογαριασμός του Δημοσίου ώστε να επανακατατεθούν εκεί τα χρήματα, είτε το ποσό αυτό να συμψηφισθεί με την τρίτη δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2013 που αναμένεται να πάρει.

Το Γυμνάσιο Νικήτης τα... έψαλε στο Δήμαρχο Σιθωνίας

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλε σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο Σιθωνίας κ.Ιωάννη Τζίτζιο η μπάντα του Γυμνασίου Νικήτης, πλημμυρίζοντας το δημαρχείο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ο κ.Τζίτζιος ευχήθηκε στους μαθητές καλές γιορτές, υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά και καλή πρόοδο.

Δήμος Σιθωνίας: Ανακοίνωση για δικαιούχους επανασύνδεσης ρεύματος

Ο Δήμος Σιθωνίας  ενημερώνει τους δημότες του ότι :

Δικαιούχοι της επανασύνδεσης του ρεύματος είναι πολίτες στην κύρια κατοικία, των οποίων έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Σιθωνίας (τηλ. 23753 50103) και να δηλώνουν τα στοιχεία τους ώστε να συμπεριληφθούν στην κατάσταση που θα αποσταλεί από τις υπηρεσίες μας στην ΔΕΗ με το αίτημα για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν είναι τα εξής:

Γ. Πιπερόπουλος: Άλλο «Τουρκοκρατία», άλλο… «Τροϊκανοκρατία»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Εγκρίθηκε, προφανώς χωρίς την «έγκριση» της τρόικα, την Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2013, με τα «γνωστά» 153 ΝΑΙ ο προϋπολογισμός του 2014...

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ, όπως μας λένε «με την έγκριση» της τρόικα, για ΕΝΑ χρόνο η απόφαση για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας

Παρακολουθήσαμε όλοι μας τα πήγαινε - έλα μεταξύ των στελεχών της Συγκυβέρνησης και της τρόικα, τις πιέσεις για «μεταρρυθμίσεις» (τουτέστιν απολύσεις) και κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, τις αμφιβολίες (πάλι) για την επόμενη δόση του ΕΝΟΣ δις που περιμέναμε τον περασμένο Ιούλιο και που τελικά μάλλον έρχεται, την αποκαλούμενη «ευεργετική υποβάθμιση» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών,

Επεισόδια με έναν τραυματία στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Επεισόδια εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ της Αστυνομίας και αργοτών. Στις 3 το μεσημέρι οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση χημικών και υπάρχει ένας τραυματίας αιμόφυρτος από τις συμπλοκές. O τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι και όπως ο ίδιος κατήγγειλε, δέχτηκε επίθεση, με γκλομπ, από αστυνομικό.

Επεισοδιακή ήταν και η διανομή πορτοκαλιών την οποία είχαν προαναγγείλει οι αγρότες που διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Όλα άρχισαν όταν η Αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό που μετέφερε τα φρούτα, προκειμένου να μη γίνει η διανομή στο Σύνταγμα.

Τελικά τα πορτοκάλια ξεφορτώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου έφτασαν οι αγρότες και τα κουβάλησαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος στους ώμους.

Νέα Τρίγλια: Ληστές χτύπησαν ανδρόγυνο και την ανήλικη κόρη τους

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για μία οικογένεια, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ληστές που εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου διέμενε στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.

Το αντρόγυνο και η ανήλικη κόρη του ξύπνησαν έντρομοι, όταν είδαν ξαφνικά τους ένοπλους κουκουλοφόρους να τους απειλούν. Με τη χρήση σωματικής βίας, οι δράστες -μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός τους- εγκλώβισαν τα θύματά τους σε συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού, το οποίο στη συνέχεια έκαναν φύλλο και φτερό.

Ευχές από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση