Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Διασχίζοντας τον ισθμό της Κορίνθου με αεροπλάνο (Video)

Ο Péter Besenyei, ένας μύθος των ουρανών και εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race, διέσχισε τη μήκους 6,4 χλμ. διώρυγα της Κορίνθου με το αεροπλάνο του.

Πραγματοποίησε έναν μοναδικό άθλο, αλλά και κάνοντας ένα δικό του όνειρο ετών πραγματικότητα.

Η ριψοκίνδυνη πτήση ακριβείας του έμπειρου πιλότου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2014.

Πανέξυπνο κοράκι βγάζει τον Αίσωπο ασπροπρόσωπο

Το έξυπνο πουλί βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει τη στάθμη και να φτάσει τον μεζέ που επιπλέει. Credit: (Sarah Jelbert; CC-BY)

Υποβλήθηκε σε τεστ νοημοσύνης και είχε εξαιρετικές επιδόσεις χρησιμοποιώντας εργαλεία

Βαγγέλης Πρατικάκης

Ο Αίσωπος είχε προβλέψει σε έναν από τους μύθους του ότι τα κοράκια κατανοούν τις βασικές αρχές της υδροστατικής. Στο μύθο «Το διψασμένο κοράκι» ο Αίσωπος περιγράφει πώς ένα έξυπνο πουλί ρίχνει πετραδάκια σε μια μισογεμάτη στάμνα ώστε να ανεβάσει τη στάθμη και να μπορέσει τελικά να πιει νερό. Ο μύθος αποτέλεσε τη βάση για ένα τεστ νοημοσύνης στο οποίο υποβλήθηκε το κοράκι της Νέας Καληδονίας (Corvus moneduloides), ένα εξαιρετικά ευφυές πτηνό που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί εργαλεία.

Πόλη Προοπτικής - Δελτίο Τύπου

Χαϊδάρι 28-3-2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Η Υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κα. Ελένη Καμπόλη μαζί με στελέχη της Δημοτικής Κίνησης «Πόλη Προοπτικής» επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά στο Δάσος. Η κα. Ελένη Καμπόλη συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκφράζοντας την αποφασιστικότητά της  να εργαστεί στο πλευρό τους για να τα επιλύσουν.

Αμέσως μετά η κ. Καμπόλη δήλωσε :

Κλειστά τα Τέμπη για δύο ημέρες

Κλειστή θα μείνει η κοιλάδα των Τεμπών την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Απριλίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες της απαραίτητης εξαμηνιαίας συντήρησης των βράχων της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Μετά τις 8 το βράδυ θα δίδεται πάλι στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση του Στομίου.

Πακιστάν: Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο δι' απαγχονισμού έναν χριστιανό που κρίθηκε ένοχος για βλασφημία ο οποίος είχε κατηγορηθεί από έναν μουσουλμάνο ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο δικαστής Γούλαμ Μουρτάζα Τσόντρι έκρινε ένοχο τον Σαουάν Μασίχ και του επέβαλε την εσχάτη των ποινών. Όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση, πριν από έναν χρόνο, προκλήθηκαν ταραχές στις οποίες μουσουλμάνοι διαδηλωτές πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια χριστιανών στη Λαχόρη.

"Σήμερα (ο δικαστής) ανακοίνωσε την απόφασή του σύμφωνα με την οποία ο Σαουάν πρέπει να απαγχονιστεί", είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ναμίμ Σακίρ. Ο Μασίχ σκοπεύει να υποβάλει έφεση.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Μαθήματα «ταχείας» ανάγνωσης!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους φίλους/φίλες bloggers και διαχειριστές για την φιλοξενία της σύντομης αυτής, «χρηστικής», παρέμβασής μου.

Εδώ στα blogs καταθέτω πολύ συχνά (και αποκλειστικά από τότε που σταμάτησα να συμμετέχω σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές) τις απόψεις μου για κοινωνικό-ψυχολογικά, πολιτικά, οικονομικά και Εθνικά θέματα.

Δηλώνω εξ αρχής, για να αποφευχθεί κάθε παρεξήγηση, ότι ΔΕΝ υπάρχει ούτε καν υποψία «ειρωνικής διάθεσης» στην σημερινή παρέμβασή μου στα blogs καθώς είναι παγκοίνως γνωστό ότι είμαι ένα από τα πολύ γνωστά ονόματα και πρόσωπα της ελληνικής «μπλογκόσφαιρας».