Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Σαμαράς έκοψε το εκλογικό μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής

ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η απόφαση για παροχή εκλογικού επιδόματος στους υπαλλήλους της Βουλής.

Η Βουλή ενέκρινε κονδύλι δύο εκατομμυρίων ευρώ για εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της! Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε... μόλις 1.000 ευρώ.

Το μποζόνιο Χιγκς μάλλον υπάρχει

To φευγαλέο μποζόνιο εμφανίζεται στιγμιαία ως το αποτέλεσμα συγκρούσεων ανάμεσα σε πρωτόνια που κινούνται σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός. Εδώ, ο γιγάντιος ανιχνευτής CMS

Tο καθιερωμένο μοντέλο πιθανότατα σώζεται

Χρειάστηκε να περιμένουμε μισό αιώνα μέχρι να κατασκευαστεί το γιγάντιο μηχάνημα που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις. Την Τετάρτη, όμως, ερευνητές του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.

Οι υπεύθυνοι του CMS και του ATLAS, των δύο πειραμάτων που διεξάγονται για τον εντοπισμό του Χιγκς, ανακοίνωσαν ότι το επίπεδο βεβαιότητας που πέτυχαν αντιστοιχεί σε ανακάλυψη νέου σωματιδίου, το οποίο είναι συμβατό με τη θεωρία του Χιγκς.

42ος Διεθνής Διάπλους Τορωναίου κόλπου - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

κλικ για μεγέθυνση

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΝΕΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ  "Ο ΣΙΘΩΝ"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

42ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ
ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΣ

Στις 78 έφθασαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον φετινό 42ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου!

Φέτος ο διάπλους του Τορωναίου Κόλπου συμπληρώνει 42 χρόνια και το ενδιαφέρον από διοργανωτές και ανά τον κόσμο κολυμβητές της μαραθώνιας κολύμβησης παραμένει αμείωτο.

Τα 25 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Καλλιθέα της Κασσάνδρας από τη Νικήτη της Σιθωνίας, καθώς και τα γαλάζια νερά του Τορωναίου είναι η πρόκληση προς τους κολυμβητές, οι οποίοι καλούνται να νικήσουν την κούραση, την υποθερμία και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στα στοιχεία της φύσης, σ’ έναν αγώνα όπου νικητές θα είναι αυτοί που θα τερματίσουν μέχρι τη δύση του ήλιου.

Δήμος Σιθωνίας: Διπλή Διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου από το Θεοδόση Ματόπουλο

κλικ για μεγέθυνση
Ένας ακόμη κολυμβητής θα δοκιμάσει φέτος να πραγματοποιήσει την Διπλή Διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου.

Στις 6 Ιουλίου και ώρα 21:00 ο Θεοδόσης Ματόπουλος θα ξεκινήσει την προσπάθεια του από την παραλία της Νικήτης για να καλύψει τα 50 περίπου χιλιόμετρα ως την Καλλιθέα (ξενοδοχείο ΠΑΛΛΗΝΗ) και πίσω.

Ο αγώνας γίνεται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Ν.Νικήτης “Ο Σίθων” την οποία θα εκπροσωπήσει η κ. Κούρα Κωνσταντίνα.

Την ομάδα υποστήριξης αποτελούν :

24χρονος Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων κέρδισε παγκόσμιο διαγωνισμό


Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης από την Κρήτη σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος κατακτώντας την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό που διεξάγουν για απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Γιώργος είχε περάσει στις Πανελλήνιες και είχε μπει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Δεν ήταν όμως αυτό που ήθελε κι έτσι οι γονείς του τον βοήθησαν να φύγει για την Αγγλία, όπου μπήκε στο Πανεπιστήμιο Convetry University Art and Design.

Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος  ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ  Ν. Μουδανιών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους από σχολείο της Ζυρίχης (Ελβετία). Συγκεκριμένα, οι καθηγητές κ.κ. Arnold Bachmann, Urs Meyer, Martin Steinmann, Bernhard Stierli και η κυρία Priscilla Otazo του “Baugewerbliche Berufsschule Zürich” (Επαγγελματικό Λύκειο της Ζυρίχης) επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών στα πλαίσια εκπαιδευτικών επαφών που διατηρεί το ΕΠΑΛ και με άλλο σχολείο της Ελβετίας και προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων.

Στη συνάντηση αυτή, το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ Ν. Μουδανιών, εκπροσωπήθηκε από μέλη της διοίκησης και καθηγητές από όλες τις ειδικότητες του σχολείου.

Βίκυ Σταμάτη: Η απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης υπογράφει την αυτοκτονία μου!

Την πρώτη της συνέντευξη μέσα από τη φυλακή παραχώρησε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία τόνισε σε δραματικούς τόνους ότι εάν απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης, «αποφασίζεται η φυσική της εξόντωση και υπογράφεται η αυτοκτονία της».

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα newsvoice.gr ανέφερε ότι η απεργία πείνας δεν ήταν τέχνασμα, ενώ επισημαίνει ότι έχει γίνει «ράκος ηθικό, ψυχικό, σωματικό», επιβιώνοντας «μόνο με την ιατροφαρμακευτική αγωγή».

«Πιστεύω λοιπόν, ότι η Δικαιοσύνη σε καινούργιο αίτημα μου περί αποφυλάκισης δύναται και οφείλει ν’ απαντήσει θετικά ως ανεξάρτητη συντεταγμένη αρχή, άλλως αποφασίζει την φυσική μου εξόντωση και υπογράφει την αυτοκτονία μου» είπε χαρακτηριστικά.

Διαμαρτυρία των ΑΝΕΛ για την αναγραφή MKD σε αγώνες μπάσκετ

Ζητούν πρωτοβουλίες για να αλλάξει η συντομογραφία της πΓΔΜ

Τη διαμαρτυρία τoυ για το γεγονός ότι η εθνική ομάδα της πΓΔΜ αναφέρεται από την διεθνή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με τη συντομογραφία MKD κατά τη διάρκεια των αγώνων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χρ. Ζώης με δήλωσή του, ενώ ζητεί να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αλλάξει ο τρόπος αναγραφής της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για το προολυμπιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, τα Σκόπια καταχωρούνται ως ''MKD'' αντί για ''FYROM'', όνομα με το οποίο ως πρότινος αναφέρονταν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.