Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αναγνωρίστηκαν τρεις ακόμα ιαματικές πηγές

Πρόκειται για τις Ν. Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός) και Τραϊανούπολη (Εβρος)

Τρεις ιαματικές αναγνώρισε η Ειδική  Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 15, σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τις πηγές Ν. Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός) και Τραϊανούπολη (Εβρος),

ενώ οι υπόλοιπες 12 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές είναι οι:

Έτσι θα σωθούν οι λίμνες της Θεσσαλονίκης


Δώδεκα μέτρα και τέσσερα έργα μπορούν να συμβάλουν στην περιβαλλοντική σωτηρία των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, οι οποίες πλήττονται από οκτώ πηγές ρύπανσης και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται κατώτερη της καλής.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τα μέτρα προτείνονται στο σχέδιο διαχείρισης, που έχουν εκπονήσει οκτώ μελετητικά γραφεία για λογαριασμό της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Νέες κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των αδερφών Ψωμιάδη για τα «45άρια»

Νέες συμπληρωματικές κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση για την υπόθεση με τα «45άρια», έργα τα οποία ανέθετε απευθείας η νομαρχία με πρόχειρους διαγωνισμούς.

Μετά το σχετικό πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή που διερεύνησε την υπόθεση η εισαγγελέας Ιωάννα Κατσή άσκησε σε βάρος των αδερφών Ψωμιάδη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου από κοινού και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

7+1 χρόνια κάθειρξη για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

- Δήμευση του ακινήτου της Αρεοπαγίτου

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ανακριβή «πόθεν έσχες» - Την αναλογία δικαίου επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Επτά συν ένα χρόνια κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η δίκη άρχισε  όταν ο πρώην υπουργός Ακ. Τσοχατζόπουλος πέρασε την πόρτα του Εφετείου, λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί εν μέσω ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Δελτία Τύπου για την ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στην Χαλκιδική

Πολύγυρος, 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ανάπτυξη της Χαλκιδικής» που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 17.30 στο συνεδριακό κέντρου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.

Η επιτυχία της ημερίδας μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο : πολύ καλή οργάνωση, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Δήμος Πολυγύρου: Διακοπή νερού στον Βόρειο Πολύγυρο


Από την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 από τις 7.00 π.μ. έως το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού στο βόρειο τμήμα του Πολυγύρου (βόρεια της Ασκληπιού -Πυροσβεστική - Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής - 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου - ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).

Η διακοπή οφείλεται σε εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης.

Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση