Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

«Όχι» Αντ. Σαμαρά στη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των γλυπτών



Αρνητική απάντηση στην πρόταση του Βρετανικού Μουσείου για δανεισμό των Γλυπτών

Αποδοχή της πρότασης του Βρετανικού Μουσείου για τρίμηνο δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα (με την προϋπόθεση μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει ότι ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο) θα ισοδυναμούσε με τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των γλυπτών, παρατήρησε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις δηλώσεις της διευθύντριας Επικοινωνίας του Βρετανικού Μουσείου, Χάνα Μπόλτον.

Μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, η κ. Μπόλτον ανέφερε πως «τα μέλη του δ.σ. του Βρετανικού Μουσείου, θα ήταν διατεθειμένα να δανείσουν τα μάρμαρα για τρεις μήνες, αν η ελληνική κυβέρνηση αναγνώριζε ότι ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο και φρόντιζε για την ασφαλή μεταφορά τους», τονίζοντας παράλληλα ότι «η ύπαρξη του Νέου Μουσείου δεν πρόκειται να αλλάξει τις πάγιες βρετανικές θέσεις στο θέμα».



«Χαιρόμαστε που το Βρετανικό Μουσείο με τη χθεσινή του επίσημη ανακοίνωση - και προφανώς ενόψει των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης- φαίνεται ότι θέλει να ξεκινήσει τον ουσιαστικό διάλογο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς.

«Η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως θα έκανε και κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση στη θέση της, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση του Βρετανικού Μουσείου. Και αυτό γιατί η αποδοχή της θα ισοδυναμούσε με τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των γλυπτών και τον τεμαχισμό του μνημείου πριν από 207 χρόνια.

Αντίθετα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε, μέσα από προγράμματα δανεισμού αρχαιοτήτων, να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει στο Βρετανικό Μουσείο η οριστική επιστροφή των γλυπτών στο χώρο που ανήκουν», απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μάριος Φραγκούλης - Το τρένο φεύγει στις οχτώ

Ρεμάλι είσαι και φαίνεσαι Πάγκαλε




Σου επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό που ξεστόμισες ότι είμαστε ρεμάλια όσοι κάναμε αποχή και δεν πήγαμε να ψηφίσουμε, δηλαδή το 47% των Ελλήνων πολιτών. Αυτά που λες δικαιώνουν την επιλογή μας να σας γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Ποιος θαρρείς πως είσαι ρε να βρίζεις τους μισούς Έλληνες;

Εμείς είμαστε ρεμάλια ή εσύ που παρέδωσες τον Οτσαλάν στους Τούρκους και παρακαλούσες να φυσήξει ο αέρας για να πάρει την ελληνική σημαία από τα Ίμια;

Δεν κατάλαβες ακόμα ότι σιχαθήκαμε κάτι τύπους σαν και σένα και τα καθεστωτικά κόμματα σας και για αυτό κάναμε αποχή ρε παλιοψευταράδες και σαπιοκοιλαράδες;

Γ.Ν

Πηγή: Λευτεριά

Πρόταση-έκπληξη για "καντονοποίηση" της ΠΓΔΜ!



Μια νέα ομάδα αλβανών πολιτικών έκανε την εμφάνισή της στην ΠΓΔΜ και κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης τύπου χθες, ζήτησε την "ομοσπονδιοποίηση ή καντονιοποίηση της ΠΓΔΜ" αλλά και διαχωρισμό των Σλαβομακεδόνων από τους Αλβανούς με βάση το ελβετικό και βελγικό πρότυπο!

Η ομάδα, με επικεφαλής τους Αλβανούς πολιτικούς Hisni Shakiri, Sefedin Haruni, Bardulj Mahmuti και Nevzat Halili ,ιδρυτικά μέλη του κινήματος "Ilirida", διευκρινίζουν πάντως πως δεν είναι υπέρ της ένοπλης σύγκρουσης για την επίτευξη των στόχων αλλά προτρέπουν σε... συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, οι οποίοι αποτελούν σήμερα το 30%του πληθυσμού της χώρας ,να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα.

"Η αλβανική γλώσσα δεν είναι ίση με τη "Μακεδονική" γλώσσα. Οι Αλβανοί να μην είναι ίσοι με τους "Μακεδόνες",τόνισε ο N. Halili κατά τη συνέντευξη Τύπου, που ζητά επιπλέον και την αναγνώριση του γεγονότος ότι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ είναι αυτόχθωνες.

Αναλυτές των Σκοπιανών ΜΜΕ υποστήριζαν χθες πως η ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων αλβανικών φορέων στην ΠΓΔΜ άρχισε να γίνεται εντονότερη το τελευταίο διάστημα κυρίως έπειτα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα μετά το Ελληνικό βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αλβανοί θα μπορούσαν να...θυσιάσουν το όνομα της χώρας εάν ήταν δυνατή η άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε αντίθεση με τους Σλαβομακεδόνες.

Η ομάδα "Ιλιρίδα" έχει την υποστήριξη της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου του Τέτοβο, του Σωματείου Βετεράνων Ανταρτών από τη σύγκρουση του 2001, και πολλών άλλων ενώσεων πολιτών.

Πηγή: Greece - Salonika

Καταδικάστηκε ο Γιατρός στην Κατερίνη για ασελγείς πράξεις σε ασθενή



Θυμάστε την ιστορια που έγινε πρίν μια εβδομάδα περίπου με τον γιατρό του ΙΚΑ με την Απαράδεκτη συμπεριφορά .Οπου πήγε η ασθενής να εξεταστεί και ο γιατρός πρίν κάνει το καθήκον του θεώρησε καλό να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλλας.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ που είχαμε τότε)

Εγινε προχθές Στο τριμελές πλημελειοδικείο Κατερινης η δίκη και ο γιατρός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Στο παρά τριχα γλύτωσε την δίωξη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Ο γιατρός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το θέμα όμως στην όλη ιστορία είναι, ότι σύμφωνα με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, φάνηκε σαφώς ότι, αυτού του επιπέδου άνθρωποι, επιστήμονες, πέραν πάσης υποψίας, έχουν ιδιαίτερα προβλήματα αυτού του είδους... άλλως δέν εξηγείται η πράξη με βάση την κοινή λογική...

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ρουσόπουλος



Παραιτείται του δικαιώματός του να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό δηλώνει ότι θα στηρίξει το κυβερνητικό έργο "αλλά οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου".

"Δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση με την προσωπική μου αξιοπρέπεια" τονίζει.

Η επιστολή

«Αγαπητέ πρόεδρε, με αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας, στις επόμενες εκλογές,όποτε αυτές και αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου, δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια.

Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία, είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε δυστυχώς από φίλους. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης.

Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμία πικρία για πρόσωπα. Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι από τη θέση μου συνέβαλα -έστω και στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007.»

Πηγή: Έθνος

Δεν θα είναι υποψήφιος ο "αξιοπρεπής" Ρουσόπουλος στις εκλογές



Πριν λίγη ώρα σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Ant1 μεταδόθηκε ότι ο πρώην Υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, έστειλε επιστολή στον Καραμανλή στην οποία γνωστοποιεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Τόνισε ότι μπήκε αξιοπρεπής στην πολιτική και αξιοπρεπής φεύγει...

Επετειακή εκδήλωση για τον Καπετάν Χάψα



Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με τους Δήμους Ανθεμούντα, Βασιλικών και Τορώνης με τις ευλογίες της Ιεράς Μονής Αγ. Αναστασίας οργανώνουν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης 188 χρόνων από την πολύνεκρη και φονικότατη μάχη των Βασιλικών της 10ης Ιουνίου 1821, στην οποία οι Χαλκιδικιώτες επαναστάτες με αρχηγό τον καπετάν Χάψα, πολεμώντας με απαράμιλλη ανδρεία εναντίον πολυπληθέστερων τουρκικών δυνάμεων έπεσαν μέχρις ενός στο πεδίο της τιμής, στη θέση που ονομάζεται μέχρι σήμερα ‘Κομμένοι ή Συκιωτούδια’. Στο χώρο της θυσίας ήδη έχει ανεγερθεί το 1999 μεγαλόπρεπο μνημείο.

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Α΄ . ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

Ώρα 10:30 Αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αγ. Αναστασίας κ. Αποστόλου.

Ώρα 10:45 Πανηγυρικός λόγος από τον κ. Ιωάννη Σαμαρά, καθηγητή.

Β΄ . ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Ώρα 11:15 Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση Στεφάνων

Δύο τοπικά πατριωτικά τραγούδια από τη χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Εθνικός Ύμνος.

Θα ακολουθήσει δεξίωση του Νομάρχη για τους επισήμους και το κοινό.


Μήπως πρέπει να πει κάποιος στους υπεύθυνους του γραφείου τύπου της Νομαρχίας Χαλκιδικής ότι τα μεγάλα κείμενα χωρίζονται με κόμματα, τελείες και παραγράφους; Θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά που μάθαμε με τέτοιες ανακοινώσεις.

Ο Γενναίος Στρατηγός και ο "γενναίος" χορηγός...



κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Ο Πάχτας είναι ωραίος ΠΑΣΟΚος και γενναίος...

Πως το μνημείο του Χάψα έγινε διαφήμιση για περιοδικό του Λαμπράκη;



Εδώ βλέπετε φωτογραφία του Μνημείου του Καπετάν Χάψα με το λογότυπο του περιοδικού του Λαμπράκη "Διακοπές".

Αν δεν κάνουμε λάθος, το περιοδικό "Διακοπές" του Λαμπράκη δεν είναι χορηγός του Μνημείου. Ακόμα και να ήταν δεν μπορεί να βάζει φωτογραφία με λογότυπο του εξώφυλλου του περιοδικού του.

Περισσότερο σεβασμό στα Μνημεία μας από τους εμπόρους.

O “εντιμότατος” Χρήστος Πάχτας ξαναχτυπά!



“Παρέμβαση” στα ΜΜΕ Χαλκιδικής έκανε στις 3 Ιουνίου ο τέως Υφυπουργός και τέως “Χαλκιδικάρχης” Χρήστος Πάχτας, με την οποία καταγγέλει τον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα ως “συκοφάντη, λασπολόγο, υπονομευτή της αναπτυξιακής πορείας της Χαλκιδικής, στρεφόμενο κατά των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας”. Τον χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, “χασάπη που βάζει στην κρεατομηχανή και τα ιερά συμφέροντα μιας περιοχής”!

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Πάχτας προτρέπει τον κ. Δριβελέγκα και “την όποια παρέα του” να “πούνε ανοιχτά ότι ο επενδυτής πρέπει να φύγει από τη Χαλκιδική, γιατί δεν θέλουμε τέτοιου είδους επενδύσεις στον τόπο μας, ούτε Μεταλλεία, ούτε Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης…”.

Το “Παρατηρητήριο” δεν έχει κανένα λόγο να αναμιχθεί στις εσωτερικές διαμάχες κανενός κόμματος. Όμως το θράσος του κ. Πάχτα να μιλά για τα μεταλλεία, τη στιγμή που οι δικές του ενέργειες έχουν οδηγήσει την περιοχή στο μαρασμό και τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. H συνέχεια...

Μαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com
www.antigold.gr