Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελέας Φλωρίδης: Μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι δεύτερη "Μικρασιατική καταστροφή"

Ως φρικτή εμπειρία περιγράφει ο  εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης (αδελφός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη) τη διαδικασία των πλειστηριασμών που ζει καθημερινά στα δικαστήρια, προειδοποιώντας για όσα θα ακολουθήσουν, αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό». Πρόσθεσε περιγραφικά: «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα».

Ανακοίνωση Δασαρχείου Πολυγύρου για δικαιούχους καυσοξύλων

Ανακοίνωση

Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι κάτοικοι της Δ.Ε. Πολυγύρου είναι δικαιούχοι καυσοξύλων για το έτος 2013 μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο με την αστυνομική τους ταυτότητα την Τρίτη 26/11/2013, την Τετάρτη 27/11/2013 και την Πέμπτη 28/11/2013, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. για να πληρώσουν το ανάλογο ποσό.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ (ΔΡΥΣ): Συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι με ποσοστό 67% και άνω, στρατευμένοι οικογενειάρχες

64,32 ευρώ (4 χωρικά)

Η λίστα των δικαιούχων έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου Πολυγύρου

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής: Εκλογές για την ανάδειξη των υπευθύνων των δέκα θεματικών τομέων δράσης

Πολύγυρος, 19 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογές για την ανάδειξη των υπευθύνων των δέκα θεματικών τομέων δράσης

Στις 24 Νοεμβρίου 2013 και κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των υπευθύνων δέκα θεματικών τομέων δράσης που θα συμμετέχουν στη νέα Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ που διατηρούν μία από τις ιδιότητες των θεματικών τομέων (Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας, Μισθωτών, Πολιτισμού, Αγροτικού, Κοινωνικής Πολιτικής, Δικαιοσύνης, Επαγγελματοβιοτεχνών, Υποδομών).

Εκτοξεύτηκε το διαστημικό σκάφος Maven

Το διαστημικό σκάφος Maven εκτοξεύτηκε χθες από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριδας με προορισμό τον Άρη και με στόχο να βρει απαντήσεις στα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά για την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.

Ο πύραυλος Άτλας 5 που μεταφέρει το Maven (Mars Atmosphere & Volatile Evolution) ξεκίνησε στις 20:28 (ώρα Ελλάδας) ένα ταξίδι διάρκειας 10 μηνών μέχρι τον Άρη. Αναμένεται ότι θα μπει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη τον Σεπτέμβριο του 2014 και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να λύσουν τις απορίες τους για την ιστορία της ατμόσφαιρας του Άρη.

Οι ερευνητές της NASA πιστεύουν ότι ο Άρης κάποτε είχε πιο πυκνή ατμόσφαιρα και νερό στην επιφάνειά του και ελπίζουν ότι το Maven θα ρίξει κάποιο φως στο γιατί άλλες το κλίμα του σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να συντηρήσει ζωή.

Την άρση ασυλίας του Π. Καμμένου ζητά η επιτροπή δεοντολογίας

Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για την…προτροπή του προς κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα εισηγήθηκε η επιτροπή δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 8 υπέρ και ένα παρών από την βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά την ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με μήνυση που του έκανε ο Π. Καμμένος.

Ο ίδιος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του λέγοντας πως η αντιπαράθεση έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής κόντρας, με αποτέλεσμα τέσσερα μέλη της επιτροπής να ψηφίσουν κατά της άρσης

Τους "κούφανε" όλους ο Λαγός από την φυλακή. Κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για τις...θανατώσεις ζώων

Με ερώτησή του προς τρία υπουργεία ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ζητούσε στοιχεία για τα εγκλήματα κατά των ζώων που έχουν καταγραφεί απο τις αρμόδιες αρχές στη χώρα μας.

Στον βουλευτή της ΧΑ απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προσκομίζοντας στοιχεία από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, σύμφωνα με τα οποία έχουν σχηματιστεί 142 δικογραφίες, πολλές εκ των οποίων αφορούν θανάτωση ζώων με φόλα. Οι περισσότερες καταγράφονται σε Κοζάνη, Μεσολόγγι και Αθήνα ( από 12 δικογραφίες).

Από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή προκύπτει επίσης ότι μεγάλος αριθμός δικογραφιών (56) τέθηκαν στο αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Στο σφυρί η επιστολή του Κολοκοτρώνη με τη φράση «φωτιά και τσεκούρι»


Το κείμενο συντάχθηκε από τον Γέρο του Μοριά στις 15 Ιουνίου 1822

Σε δημοπρασία βγαίνει αύριο από τον οίκο δημοπρασιών Πέτρος Βέργος η ιστορική επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την φράση «φωτιά και τσεκούρι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η «άγνωστη» έως σήμερα επιστολή του Γέρου του Μοριά αποδεικνύει πως η απειλητική φράση που έχει πάρει μυθικές διαστάσεις στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας, γράφτηκε για πρώτη φορά τέσσερα χρόνια νωρίτερα από όσο νομίζαμε.

Το συγκεκριμένο κείμενο συντάχθηκε από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στις 15 Ιουνίου 1822 και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών,

Tελευταίο αντίο στον Γλαύκο Κληρίδη

Mε τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους λαός και πολιτεία αποχαιρέτησαν σήμερα τον πρώην Πρόεδρο της δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

Η νεκρώσιμος εξόδιος ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.15. Στη συνέχεια η σορός του Γλαύκου Κληρίδη μεταφέρθηκε εν πομπή στην τελευταία του κατοικία και στο στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τάφηκε στον οικογενειακό τάφο δίπλα από την αγαπημένη του σύζυγο.

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τη σορό του πρώην Προέδρου με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Άξιος».

Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Αρης κάποτε είχε λίμνες και καταγάλανο ουρανό

Την εξέλιξη του Κόκκινου Πλανήτη, με βάση όλα τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία παρουσίασε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, όπου μεταξύ άλλων οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ο Άρης ήταν κάποτε όπως η Γη, με τεράστιες λίμνες και καταγάλανο ουρανό, προτού μετατραπεί στον ξηρό κόκκινο πλανήτη που είναι τώρα.

Το μη επανδρωμένο σκάφος Μέιβεν θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, με σκοπό να συλλέξει στοιχεία που πιθανώς θα φωτίσουν ορισμένες πτυχές της γεωλογικής εξέλιξής του. Το Μέιβεν θα περιφέρεται σε περίπου 4.000 μίλια (6.400 χιλιόμετρα) πάνω από τον πλανήτη για ένα χρόνο, καταγράφοντας τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα του.

Η λίστα με τις βουλευτικές αποζημιώσεις


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Το σύνολο της αποζημίωσης των βουλευτών, όπως καθορίζεται για το τρέχον έτος 2013, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, κάτι που καθορίζεται από την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής, στην ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών ύψους 5705,60 ευρώ τον μήνα για τον καθένα εκ των 300 εκπροσώπων του Έθνους, προστίθεται η ταχυδρομική ατέλεια των 909,31 ευρώ.

Σε αυτά τα χρήματα, προστίθενται 738,88 ευρώ, εν είδει επιδόματος οργάνωσης του γραφείου κάθε βουλευτή που ανήκει στην κατηγορία Α. Σε αυτήν εντάσσονται οι βουλευτές Επικρατείας, Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς.

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής: Αποτελέσματα των τοπικών εσωκομματικών εκλογών

κλικ για μεγέθυνση