Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου



κλικ για μεγέθυνση

Ο Αργύρης Λαφαζάνης στο Ράδιο STAR 95.5 για τον δρόμο Ποτίδαιας - Κασσάνδρας

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για τις αποκαλύψεις του Ντ. Στρος-Καν


Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποκαλύψεις του Προέδρου του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος–Καν, για παρασκηνιακές επαφές του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, το Δεκέμβριο του 2009, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοσιογράφος: Τι έχετε να πείτε για τον Ντομινίκ Στρος-Καν και τις συναντήσεις που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, πέρυσι το Δεκέμβριο;

Αντ. Σαμαράς: Την κυβέρνηση τη ρωτήσαμε. Τους ρωτήσαμε και δεν απάντησαν. Και δεν χρειάζεται πια να απαντήσουν. Όλοι έχουν καταλάβει.

Η «επέλαση» της αρχαίας Μακεδονίας


Μεγάλη έκθεση στην Οξφόρδη

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Είναι ίσως η πιο σημαντική «επέλαση» της αρχαίας Μακεδονίας στο εξωτερικό: πάνω από 600 θησαυροί από χρυσό, ασήμι και χαλκό που προέρχονται από τις ανασκαφές στις Αιγές, την αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Βρετανία. Οι περισσότεροι βγαίνουν για πρώτη φορά από τα ελληνικά σύνορα. Πολλά από αυτά δεν τα έχει δει ποτέ ούτε το ελληνικό κοινό.

Το Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό με πυρετώδεις ρυθμούς για να υποδεχτεί την έκθεση «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ελληνικού βασιλείου την εποχή της Δημοκρατίας», που θα εγκαινιαστεί στις 7 Απριλίου.