Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Είκοσι συλλήψεις για το παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων στην Κασσάνδρα


Πολυμελές κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο οποίο συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί, εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το παράνομο φορτίο εξαγόταν στη Γερμανία.

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο γιοτ του Ατατούρκ!


Στην κατάσχεση του πολυτελούς ιστιοπλοϊκού σκάφους που κάποτε ανήκε στον ιδρυτή της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι το σκάφος χρησιμοποιήθηκε για πάρτι με εκδιδόμενες γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Οχτώ γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία για εξετάσεις, ύστερα από την κατάσχεση του σκάφους στην Αττάλεια. Οχτώ άτομα-μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες-παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πλοίο Savarona, μήκους 136 μέτρων, είχε ενοικιαστεί σε έναν επιχειρηματία από το υπουργείο Οικονομικών. «Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες για την ακύρωση της συμφωνίας ενοικίασης», επισήμανε στο Ανατολή ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ.

Αντώνης Σαμαράς: Κήρυξε πανστρατιά ενόψει εκλογών


Ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε από τα στελέχη του συσπείρωση και ενότητα

Πανστρατιά ενόψει των δημοτικών εκλογών κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος - που λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα -παράλληλα δε προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εξωστρέφειας
 
«Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή», είπε, απευθυνόμενος στα στελέχη του.

Πρόσθεσε ότι «μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο  λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας».

Ταξίδι στον κόσμο των πουλιών


Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια, ενημερωτικές προβολές και συζητήσεις

Γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των πουλιών θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη έως τα Χανιά, οργανώνονται εξορμήσεις στη φύση για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εργαστήρια, απελευθέρωση αποθεραπευμένων πουλιών, ενημερωτικές προβολές και συζητήσεις.

Κυριάκος Βελόπουλος: Ερώτηση για τα 14 επιπλέον βιβλία στους Μουσουλμάνους μαθητές

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Κυριάκος Βελόπουλος: Τα Πομακοχώρια χωρίς Ελληνική τηλεόραση και Ελληνικό ραδιόφωνο

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Καραβάνια οι λαθρομετανάστες στον Έβρο


Περισσότεροι από 200 εξαθλιωμένοι περνούν καθημερινά τα σύνορα

Της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου
alexpapa@makthes.gr

Με διαδικασίες-εξπρές η ελληνική αστυνομία αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τα κύματα των λαθρομεταναστών που εισέρχονται σχεδόν καθημερινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ενωμένη Ευρώπη.

Ο νομός Έβρου και η ειδικά η περιοχή της Ορεστιάδας έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στην κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών, καθώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε η Frontex στο Αιγαίο έχει αποτρέψει τα κυκλώματά τους στα νησιά.

Εξαρθρώθηκε «βιομηχανία» λαθραίων τσιγάρων, με συμμετοχή αστυνομικών


Πολυμελές κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο οποίο συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί, εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το παράνομο φορτίο εξαγόταν στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι σε εξέλιξη.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα νεκρά ψάρια στην παραλία της Θεσσαλονίκης


ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29-09-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες» σε συνέντευξή του ερωτηθείς για το συμβάν των εκατοντάδων νεκρών ψαριών στην παραλία Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκε στο ALTER και σε άλλα ΜΜΕ:

Το χθεσινοβραδινό συμβάν, με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια που «βγήκαν» στην παραλία Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει το διαρκές οικολογικό έγκλημα που γίνεται εδώ και 30 χρόνια στον Θερμαϊκό, από την ολιγωρία των «δήθεν» υπευθύνων που μόνο κατ΄ ευφημισμό αγωνίζονται για το καλό της Μακεδονίας.

Υπό κατάληψη σχολεία στη Θεσσαλονίκη


Οι μαθητές αντιδρούν στην αδυναμία μεταφοράς τους στα σχολεία με μισθωμένα λεωφορεία

Κλειστές είναι οι πόρτες στο 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής και στο ΓΕΛ Σοχού στη Θεσσαλονίκη καθώς είναι σε εξέλιξη κατάληψη των σχολείων από μαθητές που ζητούν να βρεθούν πλέον μισθωμένα λεωφορεία για να τους μεταφέρουν από και προς το σχολείο.

Αποχή από τα μαθήματα κάνουν και οι μαθητές στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Βασιλικών, καθώς και στο ΕΠΑΛ Επανομής.