Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πάτρα: Επίθεση σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής (Video)



Την επίθεση εκτός απο τον βουλευτή Μ. Αρβανίτη δέχτηκε και ο δημοσιογράφος του SuberB TV Απόστολος Βουλδής απο 20 άτομα κατά την διάρκεια του δελτίου με καδρόνια!

Κυκλάδες: Χίλιες κατσίκες και αρχαίοι Κούροι στο Δεσποτικό

Η κεφαλή μαρμάρινου Κούρου που βρέθηκε στο Δεσποτικό κατά τη μεταφορά του μέσα σε ζεμπίλι

Στο φως περισσότερα από 40 τμήματα αρχαϊκών γλυπτών

Μαρία Θερμού

Μοναδικοί κάτοικοι του κυκλαδίτικου νησιού σήμερα είναι περίπου 1.000 κατσίκες. Ομως πριν από 2.500 χρόνια και πλέον σε αυτό το μικρό νησί ένα μεγάλο ιερό συγκέντρωνε προσκυνητές από όλο το Αιγαίο και τη Μεσόγειο! Και ο πλούτος του αντανακλάται στα ευρήματα που φέρνει στο φως η αρχαιολογική έρευνα από την Κόρινθο και την Ιωνία, από την Αίγυπτο, τη Βόρεια Συρία, τη Φοινίκη και τη βόρεια Μεσοποταμία.

Κυρίως όμως είναι τα μοναδικά αγάλματα από παριανό μάρμαρο που δείχνουν την υψηλή γλυπτική της εποχής αλλά και τη στενή σχέση της νησίδας του Δεσποτικού με τη γειτονική Πάρο στην οποία και ανήκε.

Επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας της Βίκυς Σταμάτη

Στο Θριάσιο νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η κατάσταση της υγείας της Βίκυς Στάματη είναι σταθερή ενώ υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις προκειμένου να καταλάβουν οι γιατροί τι ακριβώς της προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία την περασμένη Κυριακή. Η κυρία Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με το Protothema.gr νοσηλεύεται στην Παθολογική κλινική, στον 4ο όροφο του Θριάσιου νοσοκομείου ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Από την Κυριακή την επισκέφθηκε μόνο ο αδελφός της ο οποίος έμεινε για λίγα λεπτά μαζί της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της έχει επιβαρυνθεί από την έλλειψη τροφής.
Πηγή: NewPost

Το μυστήριο με τα ανάκτορα του Μενελάου

Η κοιλάδα του Αγίου Βασιλείου της Σπάρτης με τον αρχαιολογικό χώρο – όπου βρίσκονται τα ανάκτορα – να εκτείνεται γύρω από τον βυζαντινό ναό.

Ευρήματα στην πεδιάδα της Σπάρτης αποδεικνύουν την ύπαρξη του ηγεμονικού κέντρου του μυκηναϊκού πολιτισμού

Μαρία Θερμού

Τα έχει όλα. Αρχείο με πινακίδες της Γραμμικής Β γραφής, όπου καταγράφονταν όλες οι παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες. Οπλα, και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό. Κτίρια τοιχογραφημένα με χαρακτηριστικά μυκηναϊκά θέματα. Στενές επαφές με τη Μινωική Κρήτη. Και ακόμη, τη σωστή θέση: στην πεδιάδα της Σπάρτης, όπου δεσπόζει, έχοντας οπτική επαφή με τις μυκηναϊκές εγκαταστάσεις στο Παλαιοπύργι, το Αμυκλαίο και το Μενελάιο.

Αυτό το εύρημα στον Αγιο Βασίλειο της Σπάρτης πληροί για τους επιστήμονες διεθνώς όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί το μείζον ηγεμονικό κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού στη Λακωνία στη μέγιστη ακμή του!

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη Σόφια - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3 και ένα πρώτο λεπτό τα ξημερώματα κοντά στη Σόφια, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Το επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της Σόφιας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, οι ισχυρότεροι των οποίων ήταν στις 4 και μισή με ένταση 4,7 Ρίχτερ και στις 5 και τέταρτο με 4,4 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Επί ελληνικού εδάφους, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Δράμα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδας εντόπισαν αρχαιολόγοι στην Αρκαδία

Το ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδας, το μοναδικό γνωστό ιερό στην Ελλάδα αφιερωμένο στη θεά με το συγκεκριμένο επιθετικό προσδιορισμό, εντόπισαν κατά τις ανασκαφές τους στην Αρκαδία οι αρχαιολόγοι του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αρκαδική τοπογραφία.
Το 2006 το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών άρχισε να ερευνά την περιοχή κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στις Αραχαμίτες Αρκαδίας, με τη συστηματική ανασκαφή να ακολουθεί από το 2010 και έπειτα.

Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής εντοπίστηκε μικρό ιερό, που χρονολογείται από τα μέσα του 6ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ. Επίσης, ήρθε στο φως παραλληλόγραμμο κτίριο της ύστερης ελληνιστικής περιόδου, που φαίνεται ότι ανήκε στο ιερό. Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε στο πρώτο μισό του 2ου αιώνα π.Χ. και καταστράφηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 1ου αιώνα π.Χ.

Ηχείο- γέφυρα επικοινωνίας δελφινιών και ανθρώπων

Τα δελφίνια μάς... μιλούν και ένα νέο ηχείο υπόσχεται να μπορούμε να τα ακούμε καλύτερα και να είμαστε σε θέση να τους απαντάμε

Η συσκευή αναπαράγει ήχους διαφορετικών συχνοτήτων των θαλάσσιων θηλαστικών

Θεοδώρα Τσώλη

Σημαντική «χείρα βοηθείας» στην επικοινωνία του ανθρώπου με τα δελφίνια προσφέρει ένα υποβρύχιο ηχείο το οποίο αναπαράγει τους χαρακτηριστικούς ήχους των θαλάσσιων θηλαστικών.

«Ψιλοκουβέντα» ανθρώπου-δελφινιού

Η νέα συσκευή αναμένεται να επιτρέψει στους θαλάσσιους βιολόγους να πιάσουν… ψιλοκουβέντα με τα θηλαστικά αναπαράγοντας την πλήρη γκάμα των ήχων που εκείνα «βγάζουν», από τα σφυρίγματα και τα πλαταγίσματα ως και τις ριπές παλμών που βρίσκονται εκτός του εύρους της ανθρώπινης ακοής.

Σεμινάρια πολιτικής και στον... Ολανδρέου από Τσίπρα

Νουθεσίες και... σεμινάρια και προς τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Ολάντ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς από το Παρίσι είπε «πως θα κληθεί να απαντήσει αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε χθες με τον ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς Ζ. Μελανσόν- επεσήμανε ότι «ο γαλλικός λαός έστειλε τον Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που αλλάξει αυτήν την πολιτική».

Εκανε, μάλιστα ένα ακόμη βήμα, παρομοιάζοντας τη Γαλλία με την... Ελλάδα καθώς είπε πως «ο πρόεδρος Ολάντ θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει Ολαντ-ρέου, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Γιγαντιαίοι στρόβιλοι στον Ερμή

Εικόνες του Ερμή από το Messenger Πηγή NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington

Τα μαγνητικά κύματα KH παίρνουν εκεί τεράστιες διαστάσεις σε σχέση με τη Γη

Λαλίνα Φαφούτη

Ορισμένα γήινα φαινόμενα φαίνονται να παίρνουν άλλες διαστάσεις όταν συντελούνται σε άλλους πλανήτες. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μαγνητικά κύματα τα οποία βλέπουμε στη γήινη ατμόσφαιρα με τη μορφή νεφών «μεταμορφώνονται» σε γιγαντιαίους μαγνητικούς στροβίλους στη μαγνητόσφαιρα του Ερμή «βομβαρδίζοντας» τον πλανήτη με ηλιακό πλάσμα.

Θεσσαλονίκη: Μονοδρομούνται οι οδοί Μ. Μπότσαρη και Π. Συνδίκα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Ριζική αλλαγή των κυκλοφοριακών δεδομένων στην ανατολική Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα... σκαριά, αφού δύο από τους πιο βασικούς, κάθετους οδικούς άξονες της περιοχής, η Μάρκου Μπότσαρη και η Πέτρου Συνδίκα, πρόκειται να μονοδρομηθούν.

Μετά το πέρας των σχετικών εργασιών, η μεν Μάρκου Μπότσαρη θα είναι άνοδος, ενώ η Πέτρου Συνδίκα κάθοδος. Οι μονοδρομήσεις, που αναμένεται να ανακουφίσουν σημαντικά την κυκλοφορία, ειδικά τις πρωινές ώρες αιχμής, πιθανότατα θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, οπότε η κυκλοφορία των οχημάτων μειώνεται με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερες οι αλλαγές, κυρίως αυτές που αφορούν συνήθειες ετών.

Έφη Σαρρή - Θα κλειστώ σε μοναστήρι

Ανακοίνωση του Προέδρου της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ.


Γιάννης Παναγιωτακόπουλος: Πέταξα στα μούτρα τις καρέκλες που μου τάξανε στη Νέα Δημοκρατία

Μετά τα τελευταία γεγονότα, και αφού οι δηλώσεις μου περί «αυγών και γιαουρτιών» έκαναν τον γύρο των καναλιών, με κάποιους να μιλούν περί «ακροτήτων», εξηγούμαι για να μπαίνουν οι έννοιες στην θέση τους.

1) Ακρότητα είναι το να οριοθετείς τις πολιτικές σου επιλογές προεκλογικά, διευκρινίζοντας προς τους ψηφοφόρους σου πως δεν πρόκειται να πάς στην Ν.Δ. και μετά από τρείς εβδομάδες, αφου έχεις υφαρπάξει την ψήφο τους, να μετακομίζεις αμέριμνος στην «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη».

2) Ακρότητα είναι να θεωρείς πως αυτοί που σε κουβάλησαν στην πλάτη για να εκπροσωπήσεις τον αγώνα τους, χύνοντας αίμα (στην κυριολεξία) και ιδρώτα,