Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πέθανε η μητέρα του Κυριάκου Βελόπουλου


Δύσκολες ώρες περνά ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος. Το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή στα 69 της χρόνια η μητέρα του Ευθυμία.

Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται στο πλευρό του Βουλευτή για να τον στηρίξουν τη δύσκολη αυτή ώρα.

Πηγή: Thestival
Συλλυπητήρια Κυριάκο

Οδυσσέας Ελύτης: Ένα διαμάντι στη δικαιοσύνη του Ήλιου


Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1979, όταν o Οδυσσέας Ελύτης παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τα χέρια του Σουηδού βασιλιά Κάρολου Γουστάβου . Και μ' εκείνη την καθιερωμένη, από το πρωτόκολλο, ελαφρά υπόκλιση ευγενείας, «ο ποιητής του Αιγαίου» ύψωνε την Ελλάδα στους γαλαξίες του λόγου.

Σήμερα, τριάντα δύο χρόνια από τότε, το όνομα «Ελύτης» αντιφεγγίζει στη γη της παγκόσμιας ποίησης. Δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του, (18 Μαρτίου του 1996, από ανακοπή καρδιάς ) ο ποιητής είναι εδώ. Τραγουδιέται. Διαβάζεται. Μελετάται. Το όνομά του διαπέρασε το χρόνο: «Έχει κι θάνατος τη δικιά του Ερυθρά Θάλασσα» .

Ο κατά κόσμον Οδυσσέας Αλεπουδέλης, του Παναγιώτη και της Μαρίας Βρανά, με πατρική καταγωγή από την Παναγιούδα Λέσβου, γεννηθείς στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο Κρήτης,

Ανακοίνωση για συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011, στις 13:00, θα συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Το Ηλιακό Σύστημα «περιείχε κάποτε έναν ακόμα γιγάντιο πλανήτη»

Χαμένος στο Διάστημα: ένας παλιός μας γείτονας δεν αποκλείεται να κυκλοφορεί κάπου εκεί έξω (Καλλιτεχνική απεικόνιση, Southwest Research Institute)

Κοσμικός εξοστρακισμός

Ουάσινγκτον

Ένας γιγάντιος πλανήτης στο μέγεθος του Ποσειδώνα δεν αποκλείεται να εξοστρακίστηκε από το Ηλιακό Σύστημα στα αρχικά στάδια της εξέλιξής του, υπολογίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Η υπόθεση του επιπλέον πλανήτη προτείνεται ως εξήγηση σε ένα μυστήριο που απασχολεί τους πλανητολόγους εδώ και καιρό: γιατί οι (υπόλοιποι) πλανήτες βρίσκονται στις θέσεις όπου τους βλέπουμε σήμερα;

Ελάφια και δάσος, τα θύματα

Δεκάδες αδέσποτοι σκύλοι απειλούν ελάφια και ανθρώπους στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, την ώρα που τα κερασφόρα καταστρέφουν τις αναδασώσεις

ΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ * ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ - ΣΚΥΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

Τα εντόσθια ενός ζώου, που πιθανολογείται να είναι ελαφιού, φέρνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που απειλούν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας: λαθροθήρες, άγριες αγέλες αδέσποτων σκύλων, αύξηση στον πληθυσμό των ελαφιών με συνέπεια την καταστροφή των αναδασώσεων...

Με αφορμή την εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Σπύρου Τσακίρη της «Ε» το περασμένο Σάββατο, στο Παλαιοχώρι της Πάρνηθας, στην οποία απαθανατίζονται τα εντόσθια ενός ζώου δίπλα σε σχεδόν νωπό αίμα και ο σπαραγμός παρακείμενων ελαφιών μαρτυρούν τα όσα δραματικά συμβαίνουν και τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις.

Τα κατοχικά δάνεια

Εμμανουήλ Φ. Ζαμπέτας

Οι χώρες του Άξονα, είχαν την δυνατότητα και ισχύ να εκδίδουν, ως κατακτητές, χρήμα, πράγμα το οποίο έκαναν.

Όμως, με την συμφωνία της Ρώμης την 14η Μαίου 1942, "συναρμολογήθηκε" δάνειο για τα επιπλέον των εξόδων κατοχής ποσά, τα οποία οι αρχές κατοχής θα έπαιρναν απο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώθηκε να δανείζει εικοσιπέντε (25) εκατομμύρια γερμανικά μάρκα μηνιαίως στις αρχές κατοχής, καθ' όλη την διάρκεια της.

Το συνολικό δάνειο, εκπεφρασμένο σε δολλάρια, σύμφωνα με τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο, το 1995, ανήρχετο στο ποσόν των 3,5 δισσεκατομμυρίων.

Κόκκινο πανί οι εκλογές για ΔΝΤ και Βερολίνο

«Δεν είναι δυνατόν η Κριστίν Λαγκάρντ να υποστηρίξει στον οργανισμό τη συνέχιση της διανειοδότησης στην Ελλάδα και μετά η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές»

«ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Του Δ.Π. ΔΗΜΑ

Η, φέρουσα τη σφραγίδα του Βερολίνου, επιλογή του διεθνούς τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου για τον πρωθυπουργικό θώκο αντανακλά τη νέα γερμανική πραγματικότητα στην ευρωζώνη. Ητοι, «τεχνοκρατικές μεθοδεύσεις» για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ζώνης άνευ των δυσχερειών που φυσιολογικά ανακύπτουν από δύσκολες επιλογές και υλοποιήσεις αποφάσεων εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων των χωρών της περιοχής.

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ


Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

ΜΕΛΗ ΤΗΣ TRILATERAL COMMISSION ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.

Υπουργοί ΓΑΠ: Ήσαν όλοι τους υπέροχοι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επομένως, είχε δίκιο ο κ. Παπανδρέου. Είχε δίκιο που δεν αντιλαμβανόταν ο άνθρωπος για ποιο λόγο έπρεπε να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο.

Μπορούσε μια χαρά να παραμείνει στη θέση του, απλώς μετατρέποντας τον κ. Παπαδήμο από οικονομικό του σύμβουλο σε υπουργό του επί των Οικονομικών.

Επίσης, μπορούσε μια χαρά να τοποθετήσει στη θέση του τον κ. Πετσάλνικο. Την ίδια ακριβώς κυβέρνηση θα σχημάτιζε και εκείνος, ο οποίος επίσης θα τα κατάφερνε μια χαρά με υπουργό επί των Οικονομικών τον κ. Παπαδήμο.

Αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπανδρέου διέθετε την καλύτερη κυβέρνηση που μπορούσε να υπάρξει.

Alpha Bank: Οι αναγκαίες ενέργειες στις επόμενες 100 ημέρες - Δεν πρέπει ο χρόνος των εκλογών να επηρεάσει το έργο της νέας κυβέρνησης


Μάλιστα! Πόσο θέλει δηλαδή η Alpha Bank να μείνει αυτό το κάτι σαν κυβέρνηση στην εξουσία; 7 χρόνια μήπως;


Μεγάλης σημασίας χαρακτηρίζει η Alpha Bank την απόφαση τριών πολιτικών κομμάτων της χώρας για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης με σκοπό την υλοποίηση και την επικύρωση από την Ελληνική Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ζώνης του Ευρώ της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το 2ο Πακέτο Χρηματοδοτικής Στήριξης της Ελλάδος (2o ΠΧΣ) και την διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2012.

«Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργον της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεσή του» σημειώνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Διάλυση : Ξέχασαν την υποστολή σημαίας στο ΥΠΕΘΑ

Ίσως η μοναδική σημαία κράτους σε υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον πλανήτη που να κυματίζει αυτή τη στιγμή μετά την δύση του ηλίου βρίσκεται στο ΥΠΕΘΑ.

Απίστευτο και όμως αληθινό αλλά δεν έχει γίνει υποστολή της σημαίας η ελληνική σημαία κυματίζει και ελπίσουμε ο νέος υπουργός με το που θα αναλάβει την επόμενη ώρα καθήκοντα να δώσει εντολή να την υποστείλουν.

Υπεύθυνο για το εν λόγω όνειδος το οποίο είναι ύβρη προς την σημαία και τους νεκρούς είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος ο οποίος προφανώς λόγω παντελούς απουσίας διοίκησης μάχιμων μονάδων αγνοεί ακόμα και τα βασικά