Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πάπας πούλησε σε δημοπρασία την Harley του και έδωσε τα χρήματα σε αστέγους

Πως να μην είναι παγκόσμια δημοφιλής;  Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδεικνύει κάθε στιγμή πως βρίσκεται κοντά σε όλους τους πολίτες. Αυτή τη φορά το απέδειξε πουλώντας τη Harley σε δημοπρασία έναντι 210.000 ευρώ, δέκα φορές πάνω από την αξία της, προκειμένου τα χρήματα να δοθούν σε άστεγους.

Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία που έγινε στο Παρίσι ήταν 20.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβαζαν στα ύψη την τιμή. Ο τελικός «νικητής» έκανε την προσφορά του μέσω του Διαδικτύου.

«Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Ωστόσο, η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Θέμα με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία έχει προκύψει στη ΝΔ

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ως επικεφαλής της παράταξης, με τίτλο «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία». Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε ύστερα από αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα, με βάση πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι στη ΝΔ συζητείται η πρόταση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Τζιτζικώστας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Τζιτζικώστας δέχθηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα, με το οποίο του έγινε σαφές ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την Περιφέρεια, αν και το προηγούμενο διάστημα του είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από ανώτερο επίπεδο.

Έκλεισαν οι αγρότες την Εγνατία οδό στον κόμβο της Κουλούρας (Φωτο)


Κλειστή είναι η Εγνατία οδός στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας αφού οι αγρότες που βρίσκονται από τη Δευτέρα στο σημείο

έκαναν πράξη την απειλή τους και ανέβηκαν στο οδόστρωμα με τα πόδια διακόπτοντας την κυκλοφορία με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

Ο αποκλεισμός είναι συμβολικός και θα διαρκέσει λίγη ώρα.

Με την πανίσχυρη American Jewish Committee «τα έβαλε» ο ΣΥΡΙΖΑ

Για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις.

Με μια σκληρή ανακοίνωση τον κατηγορεί ότι «εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις.»

 Μάλιστα στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού.»

«Πράσινο φως» στη συνέχιση των ανασκαφών στον Κεραμεικό

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες στο ταφικό μνημείο του Αγάθωνα

 Το «πράσινο φως» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), πήρε η συνέχιση της ανασκαφής στον Κεραμεικό, σε ένα μικρό τμήμα προς την πλευρά της Ερμού, που θα αποδώσει τη συνέχεια της Ιεράς Οδού εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Η έρευνα, που θα διεξαχθεί από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, αφορά ένα μικρό άσκαφτο τμήμα κοντά στην οδό Ερμού, που «κρύβει» τη συνέχεια της Ιεράς Οδού εντός του Κεραμεικού. Μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής, το τμήμα αυτό θα ενοποιηθεί με τον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο και θα αποδοθεί στο κοινό.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Είναι γεμάτος λακκούβες ο δρόμος!...


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Χαράς ευαγγέλια αυτές τις μέρες στο ΧΑ Αθηνών (εκεί που λέγαμε «και διηγώντας τα να…κλαίς!»), όπως και στα Διεθνή σε ότι αφορά την Ελλάδα και τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα 10ετούς διάρκειας (λιγότερες χαρές με τα 30ετούς διάρκειας).

Έπεσε το επιτόκιο σχεδόν 60 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα στο 8.1% για τα 10ετούς διάρκειας, αλλά κρατήθηκε στο 7.75% για τα 30ετή.

Δρόμος Σωτηρίας; Μπα, είναι γεμάτος λακκούβες οι δρόμος!..

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

«ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ» ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη

Σεισμός στην Αμφίκλεια σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τις 10 το πρωί και έγινε αισθητός και στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

«Περίπου 4,5 Ρίχτερ» είναι η πρώτη εκτίμηση του καθηγητή Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστα Παπαζάχου.