Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πάπας πούλησε σε δημοπρασία την Harley του και έδωσε τα χρήματα σε αστέγους

Πως να μην είναι παγκόσμια δημοφιλής;  Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδεικνύει κάθε στιγμή πως βρίσκεται κοντά σε όλους τους πολίτες. Αυτή τη φορά το απέδειξε πουλώντας τη Harley σε δημοπρασία έναντι 210.000 ευρώ, δέκα φορές πάνω από την αξία της, προκειμένου τα χρήματα να δοθούν σε άστεγους.

Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία που έγινε στο Παρίσι ήταν 20.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβαζαν στα ύψη την τιμή. Ο τελικός «νικητής» έκανε την προσφορά του μέσω του Διαδικτύου.

«Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Ωστόσο, η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του πάπα —το όνομα «Francesco»— στη δεξαμενή καυσίμου.

Πρόκειται για μία μηχανή, η οποία είχε δοθεί ως δώρο στον ποντίφικα, από μία ομάδα οπαδών των Harley οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο, όταν ταξίδεψαν στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα 110 χρόνια από τη «γέννηση» της αγαπημένης τους μηχανής.


Παράλληλα, δημοπρατήθηκε έναντι 50.000 ευρώ και ένα δερμάτινο τζάκετ που του χάρισαν μαζί με τη μηχανή.

Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στην καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει ένα κτίριο που στεγάζει και σιτίζει άστεγους και άπορους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: