Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τα γκραφίτι των Προπυλαίων

Ιστορίες πίσω από τα χαράγματα στην είσοδο της Ακρόπολης

Μαίρη Αδαμοπούλου 

Στέκουν εδώ και 26 αιώνες επί της υποδοχής του Ιερού Βράχου. Κίονες από πεντελικό μάρμαρο τους οποίους οι περισσότεροι από το ένα εκατομμύριο επισκέπτες που φθάνουν ώς την Ακρόπολη κάθε χρόνο στη χειρότερη περίπτωση τους προσπερνούν και στην καλύτερη τους κοιτάζουν με θαυμασμό και τους εντάσσουν ως φόντο στις αναμνηστικές τους φωτογραφίες.

Αν όμως στέκονταν για λίγα λεπτά μπροστά στους κίονες της μνημειακής εισόδου της Ακρόπολης - των Προπυλαίων - ίσως τους «άκουγαν» να «διηγούνται» ιστορίες από το παρελθόν και να προσθέτουν πολύτιμες πληροφορίες στο ιστορικό παζλ της Αθήνας.

Στα κάστρα του Κόμη Δράκουλα

Μπορεί η ιστορία του να έχει εμπνεύσει πολλές ιστορίες τρόμου σε όλο τον κόσμο αλλά ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν ποιος πραγματικά ήταν ο Κόμης Δράκουλας. Τρία κάστρα αποτέλεσαν ορμητήριό του, για λίγο ή περισσότερο καιρό. Δείτε τα!

Λίγη ιστορία.....

Ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες ή αλλιώς Βλάντ Ντρακούλ Γ', γεννήθηκε το 1431 στην πόλη Σιγκισοάρα της Τρανσυλβανίας, στη Ρουμανία. Κληρονόμησε τον τίτλο του Τάγματος του Δράκου που παραχωρήθηκε στον πατέρα του από τον βασιλέα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Σιγισμούνδο. Καθώς βρισκόταν ανάμεσα στη χριστιανική Ευρώπη και στα μουσουλμανικά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τρανσυλβανία και η Βλαχία ήταν συχνά σκηνικό αιματηρών μαχών.

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Βούτσης

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, την ώρα που βρισκόταν στην Ολομέλεια της Βουλής και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό».

  Ο βουλευτής, όπως δήλωσε, ένιωθε έντονο πόνο στο στήθος από το πρωί, προτού μεταβεί στη Βουλή, ενώ οι γιατροί που τον εξέτασαν στο Κοινοβούλιο του βρήκαν υψηλή πίεση και συνέστησαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε η αγγειοπλαστική στην οποία υπεβλήθη.

Οι κυλιόμενοι αμμόλοφοι της Ελλάδας του Άρη

Οι αμμόλοφοι της εξωγήινης... Ελλάδας

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ορατό κρατήρα του Ηλιακού Συστήματος

Βαγγέλης Πρατικάκης

Οι γιγάντιοι αμμόλοφοι στον κρατήρα της Ελλάδας, τον μεγαλύτερο ορατό κρατήρα του Ηλιακού Συστήματος, είναι το θέμα που φωτογράφισε ο δορυφόρος MRO της NASA για να γιορτάσει ένα σημαντικό ορόσημο της καριέρας του στον Άρη. Στις 4 Νοεμβρίου του 2013, το MRO (Αναγνωριστικός Δορυφόρος του Άρη) συμπλήρωσε τη μετάδοση 200 terabyte δεδομένων.
Η NASA δίνει τώρα στη δημοσιότητα μια από τις εικόνες που τράβηξε ο δορυφόρος εκείνη την ημέρα.

Αρχαιολόγοι «σκόνταψαν» σε μοναδικό εύρημα στο Δέλτα Φαλήρου

«Άφωνοι» έμειναν οι αρχαιολόγοι, όταν τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο αρχαϊκό νεκροταφείο, στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου, «σκόνταψαν» σε κάτι εκπληκτικό...

Ο λόγος για ένα αρχαίο φέρετρο από ατόφιο ξύλο, που βρίσκεται σε εξαιρετική διατήρηση, γεγονός πολύ σπάνιο, καθώς πρόκειται για υλικό που καταστρέφεται γρήγορα όταν λείπουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Το εύρημα χαρακτηρίστηκε ως «μοναδικό» ενώ η ανακάλυψη του και θεωρήθηκε εξαιρετική τύχη από τους αρχαιολόγους.

Το φέρετρο, διαστάσεων 1,61 μ. μήκους, 0,77 μ. πλάτους και πάχους από 3 ως 9 εκατοστών, που βρέθηκε σχεδόν ανέπαφο δεν αποτελείται από διαφορετικά ξύλα,

Γ. Μιχελογιαννάκης: Να μην τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιάννακη σχετικά με την συνταγματικότητα της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το άρθρο 29 του Συντάγματος αναφέρει ότι νόμιμα μπορεί κάποιος να ιδρύσει και να συμμετάσχει σε κόμμα, αρκεί να προάγει την δημοκρατία. Τα κόμματα κρίνονται και έτσι πρέπει, μόνο από το λαό, με την ψήφο του. Όπως, για παράδειγμα, κρίθηκε το ΠΑΣΟΚ, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Επίσης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παράνομα, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Αλίμονο αν κριθούν εγκληματίες τόσα μέλη, που πολλά από αυτά δεν διαχειρίστηκαν ποτέ γκρίζα εξουσία και σαφώς το ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται εγκληματικό και παράνομο. Αλίμονο αν αφήσουμε τα κόμματα να κρίνονται από την δικαιοσύνη και όχι από την λαϊκή ετυμηγορία.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού Τζιτζικώστα

Τα ονόματα των πρώτων 26 υποψηφίων του συνδυασμού του ''Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία'' γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την κατάθεση των αντίστοιχων υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν οι Γιάννης Γιώργος (Χαλκιδική), Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλα), Σοφία Μαυρίδου (Πιερία), Γιάννης Μωυσιάδης (Σέρρες), Κώστας Καλαϊτζίδης (Ημαθία), Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου (Θεσσαλονίκη), Θεοφάνης Παπάς (Θεσσαλονίκη), Στυλιανή-Ζωή Μακραντωνάκη (Θεσσαλονίκη), Ιωάννα Τζάκη (Θεσσαλονίκη), Αντώνιος Μπάμιατζης (Θεσσαλονίκη), Ελένη Φύκα (Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Θάνος (Θεσσαλονίκη), Μιχάλης Τζόλλας (Θεσσαλονίκη),

Σεμινάρια Επαγγελματιών Δήμου Σιθωνίας

Νικήτη 05 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάρια Επαγγελματιών Δήμου Σιθωνίας

Ογδόντα οκτώ ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων επιμορφώθηκαν στα πρώτα καινοτόμα σεμινάρια για την «Εξυπηρέτηση Πελατών» που οργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας. Οι επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων προετοιμάζονται για να εξυπηρετήσουν τους φετινούς επισκέπτες του Δήμου.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Η θεματολογία των σεμιναρίων είναι: νομοθεσία, κοστολόγηση, τουριστική συνείδηση επαγγελματιών, διαχείριση κρίσεων, πρότυπη βιτρίνα- επιχείρηση. Εκπαιδευόμενοι μπορούν να είναι όσοι διατηρούν επιχείρηση, όσοι σκεφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο Δήμο, όσοι εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις (σύζυγοι, παιδιά, πωλητές, συνεργάτες).

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

κλικ για μεγέθυνση