Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Πολύγυρο


Την Κυριακή 11 Μαίου ώρα 19:30 στον πεζόδρομο, μπροστά από το Δημαρχείο Πολυγύρου,
θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Θα μιλήσουν:

Μιχάλης Μιχαήλ - Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σμυρλής Νίκος - Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

Αγγελική Χριστιανού - Υποψήφια Δήμαρχος Πολυγύρου

Ο Γαργαντούας των δεινοσαύρων

Ο Αργεντινόσαυρος είναι το μεγαλύτερο ζώο που πάτησε το πόδι του στη Γη

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μελέτησε 426 είδη δεινοσαύρων καταλήγοντας σε μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα τόσο για τον κόσμο των δεινοσαύρων γενικότερα όσο και για κάθε είδος ξεχωριστά.

Eνα από τα συμπεράσματα της μελέτης που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πώς οι δεινόσαυροι για λόγους επιβίωσης «μεταμορφώθηκαν» σε πτηνά. Ενα ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπέρασμα της μελέτης έχει να κάνει με τον μεγαλύτερο και τον μικρότερο δεινόσαυρο που υπήρξε ποτέ.

Οιχαλία: Ένα χωριό χωρίς γονείς

Ένα χωριό ανάμεσα στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, η Οιχαλία, έχει κεντρίσει τα βλέμματα ακόμη και του διεθνούς Τύπου για τη ζωή των κατοίκων που έχουν απομείνει εκεί.

Το «χωριό των Γερμανών» όπως λέγεται από παλιά σχετίζεται άμεσα με το γεγονός πως εκατοντάδες κάτοικοί του, έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία και την Αυστρία. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν αφήσει στο χωριό τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν με τους παππούδες τους.

Πλέον, στην Οιχαλία Τρικάλων, τουλάχιστον 60 παιδιά μένουν με τους παππούδες τους, ενώ 550 οικογένειες έφυγαν στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Προεκλογικό πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Προεκλογικό πρόγραμμα
του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος Ιωάννης Γιώργος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου τα Ελαιοχώρια, την Κρήνη, τον Άγιο Παύλο και τη Ν. Ηράκλεια.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες του τα Σήμαντρα στις 19:00 και την Πορταριά στις 21:00.

Αύριο Κυριακή 11 Μαΐου το προεκλογικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ουρανούπολη στις 09:30, την Αμμουλιανή στις 11:30 και τα Νέα Ρόδα στις 13:30.

Χρυσή Αυγή: Καταγγελία για «δολοφονική επίθεση» σε υποψήφιες στο Μαρούσι

 Για «δολοφονική επίθεση παρακρατικών» εναντίον υποψηφίων της Ελληνικής Αυγής που βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στη λαϊκή αγορά του Αμαρουσίου κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κόμματος, «την δολοφονική επίθεση παρακρατικών κουκουλοφόρων δέχτηκε ομάδα υποψηφίων της Ελληνικής Αυγής που "τόλμησε" να μεταλαμπαδεύσει τις θέσεις μας για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Λαϊκή Αγορά του Αμαρουσίου».

«Ένοπλη ομάδα 50 παρακρατικών με κράνη, κουκούλες, ρόπαλα και άλλα φονικά εργαλεία, έχοντας σαφείς προθέσεις ανθρωποκτονίας, εισέβαλλαν στην Λαϊκή Αγορά και επιτέθηκαν σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Ομιλίες υποψήφιου δημάρχου Νέας Προποντίδας, Γιώργου Γκιλή

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία του στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον Συνδυασμό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Γιώργος Γκιλής, επισκέφθηκε την Πορταριά, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες, με κυριότερα το αρδευτικό και την προώθηση των τοπικών προϊόντων (καϊσιού και ελιάς).

Ο κύριος Γκιλής ενημέρωσε τους κατοίκους για τις σχετικές δράσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα της Παράταξής του και διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες του θα είναι άμεσες και αποτελεσματικές.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδιασμού "Δημοκρατική Συνεργασία" στη Ν. Καλλικράτεια

Δελτίο Τύπου

Περατώθηκε ο κύκλος εγκαινίων των εκλογικών κέντρων του Συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Παράταξης στο Γραφείο της Νέας Καλλικράτειας, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας Γιώργος Γκιλής παρουσίασε το πρόγραμμά του.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο πρώην δήμαρχος Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο υποψήφιος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Καλλικράτειας  Γιώργος Τσακμάκας, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην απερχόμενη διοίκηση και προέβαλαν τις σοβαρές ελλείψεις έργων υποδομής που εξακολουθούν να υφίστανται στον Δήμο.

Ένταση και επεισόδια στην Λάρισα με εξαγριωμένο πλήθος εναντίον του Βενιζέλου (Video)

Tον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αποδοκίμασαν σήμερα, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, καθηγητές και σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα την ώρα της διακαναλικής συνέντευξη του τύπου.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου φωνάζοντας συνθήματα κατά του κ. Βενιζέλου, ενώ προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να επέμβει και η αστυνομία.

Αν. Ουκρανία : Προχωρούν στο δημοψήφισμα οι φιλορώσοι

Παρά τις συγκρούσεις και τις εκκλήσεις για αναβολή

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς το δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί αύριο με το ερώτημα της ανεξαρτησίας, την ίδια ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Μαριούπολη.

Η πόλη αυτή της νοτιοανατολικής Ουκρανίας υπήρξε το θέατρο σφοδρών συγκρούσεων, κυρίως όταν μια ομάδα περίπου 60 ατόμων, οπλισμένων με αυτόματα όπλα, εξαπέλυσε επίθεση στην έδρα της τοπικής αστυνομίας. Στη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν 20 από τους επιτιθέμενους και ένας αστυνομικός, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.

Λάμπρος Φουντούλης: "Όλοι μαζί για την Νίκη" (Video)


Καραολής - Δημητρίου


Καραολής και Δημητρίου, οι πρωτομάρτυρες του Κυπριακού Αγώνα

Πάνε πενήντα χρόνια από την ανεξαρτησία της Κύπρου που ήρθε ως αποτέλεσμα ενός σκληρού και ανένδοτου αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού. Στην πορεία αυτή αναδείχθηκαν ηγέτες, ήρωες και μάρτυρες, άλλωστε, όπως λένε, το δέντρο της ελευθερίας ποτίζεται με αίμα. Στις 10 Μαΐου 1956, εκτελέστηκαν στη Λευκωσία ο Μιχαήλ Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου και η θυσία τους ταυτίστηκε με το δίκαιο αίτημα ενός λαού.

Ήταν δύο νέοι άνθρωποι, στρατευμένοι στη μάχη της απελευθέρωσης, που βρέθηκαν κοντά σε στιγμές οριακές και τα ονόματά τους συνδέθηκαν μια για πάντα. Βρέθηκαν στη φυλακή κατηγορούμενοι για διαφορετικές υποθέσεις, καταδικάστηκαν και οι δύο σε θάνατο και η μοίρα τους τούς έφερε να σταθούν την ίδια μέρα στο ικρίωμα της εκτέλεσης.

Σχέδιο Β: Το πρώτο προεκλογικό σποτ για τις ευρωεκλογές


Γλέζος: Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για τα Μνημόνια...


Δυο δεκάρες η βιολέτα, τσίγκολελέτα, τσίγκολελέτα

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο οποίος είπε δεν αποκλείει τη συμμαχία ακόμα και με τα κόμματα που απαρτίζουν το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό εφόσον η εντολή από το λαό κατευθύνει προς την κατεύθυνση μετεκλογικών συνεργασιών.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", δηλώνει ευθέως πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες, ξαφνιάζοντας με την άποψή του για την πιθανή "σύνθεση" αυτών:

"Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;", διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος στην ερώτηση ποια κόμματα εννοεί σε μια πιθανή συνεργασία "πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους", όπως τη χαρακτήρισε.

Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Κλονίστηκε η υγεία του ηθοποιού καθώς παρουσίασε ασιτία

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για την οικογένεια Μπάρκουλη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso.

Ο άλλοτε γόης του ελληνικού σινεμά, η σύζυγός του και ο 12χρονος γιος του μπήκαν σε νέο κύκλο ταλαιπωρίας. Η επιβαρυμένη υγεία του ηθοποιού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, κλονίστηκε ξανά, αφού, σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του Δημήτρη Ιωάννου, παρουσίασε σημάδια ασιτίας.

Η Μαίρη Μπάρκουλη εξομολογείται στην Espresso ότι η οικογένειά της προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει κάποιο οικονομικό στήριγμα, πουλώντας ακόμη και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.

Ομιλίες του Δημήτρη Τσούφη, σε Ζωγράφου και Νέα Πλάγια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις τοπικές κοινότητες Ζωγράφου και Νέων Πλαγίων μίλησε χθες, Παρασκευή 9 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» Δημήτρης Τσούφης.

Ο κ. Τσούφης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία στις περιοχές αυτές και επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε κοινότητας. Τόνισε, επίσης, ότι, με σωστό προγραμματισμό, καμία περιοχή του Δήμου δεν θα μείνει παραμελημένη.